Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

8 biežāk pieļautās kļūdas, veicot remontdarbus iekštelpās

Neatkarīgi no tā, vai izvēlies iekštelpu remontdarbus veikt pats vai arī plāno šo uzdevumu uzticēt celtniecības darbu profesionāļiem, pat pieredzējušākie speciālisti nevarēs garantēt to, ka remonts noritēs bez jebkādiem sarežģījumiem, uztraukumiem vai neplānotām situācijām. Tāpēc gudrākais, ko vari darīt, ir noskaidrot, kādas ir biežāk pieļautās kļūdas, lai no tām varētu veiksmīgi izvairīties. Turpinājumā esam apkopojuši astoņas populārākās no tām.

 

1.Impulsīva remontdarbu veikšana

Ikviens remonts, vai tas būtu apjomīgs vai neliels, prasa plānošanu un ieguldījumus. Impulsīva rīcība var novest pie neplānotiem izdevumiem, kā arī dažādām citām problēmām.

Iedomāsimies, ka Tu, piemēram, plāno remontēt vannas istabu, un Tev pēkšņi rodas ideja nojaukt vannas istabas un tualetes sadalošo sienu vai arī mainīt izlietnes novietojumu. Ja nebūsi rūpīgi izplānojis, cik daudz laika un naudas Tev vajadzēs, lai pabeigtu šo ieceri, rezultātā var nākties lietot vannas istabu ar izsistu sienu vai arī telpu, kurā nav izlietnes. Svarīgākais, kas jāatceras – visa sākumā ir plāns.

2.Remonta īstenošana bez konkrēta nolūka

Veicot remontu, svarīgs ir ne tikai tā plāns, bet arī nolūks jeb mērķis, kādēļ telpu uzlabošanas darbi vispār ir nepieciešami. Vispirms atbildi uz šo jautājumu pats sev, lai saprastu, uz ko koncentrēties. Iespējams, tā var būt vēlme paaugstināt īpašuma vērtību, lai to vēlāk pārdotu, vai arī plāno iekārtoties uz ilgtermiņa dzīvi mājoklī, tādēļ vēlies to padarīt mūsdienīgāku un pielāgot savai gaumei un vajadzībām.

Lai arī kāds būtu Tavs nolūks, centies to pietuvināt realitātei, nevis neizpildāmām iecerēm, kuras esi redzējis internetā vai žurnālos. Īpašu uzmanību pievērs pieejamam budžetam un tā izlietojumam. Mēdz gadīties, ka cilvēki, veicot remontu, neiekļaujas budžetā, un, lai arī nereti šādās situācijās tiek izmantots patēriņa kredīts no šīs lapas, svarīgi ir laikus plānot izmaksas un izvērtēt iespējas atmaksāt aizdevumu.

3.Nepietiekama darbu plānošana

Ātrākais veids, kā nonākt strupceļā, ir sākt remontu, nezinot, ko Tu dari, vai arī neapzinoties, kas notiek Tev apkārt. Ja vēlies nodrošināt to, ka tiek sasniegts pozitīvs rezultāts, ir jāiegulda laiks un pūles, lai izveidotu detalizētu remontdarbu plānu un termiņu grafiku ar uzdevumiem, kas jāpaveic. Turklāt šiem uzdevumiem jābūt pareizā secībā, lai viss tiktu paspēts laikus. Piemēram, jāapzinās, kad jāpasūta nepieciešamie grīdas vai sienu apdares materiāli, pirms veikt to nomaiņu. Tāpat arī jāapzinās ne tikai tas, kādas būs kopējās darbu izmaksas, bet arī, cik izmaksās katrs no remonta posmiem, tai skaitā špaktelēšana, gruntskrāsas uzklāšana un citi uzdevumi.

4.Ārkārtas izdevumu neieplānošana remonta budžetā

 Viena no biežākajām kļūdām, kādu pieļauj daudzi cilvēki, kas īsteno remontdarbus, ir nepilnīga budžeta izveidošana. Tā rezultātā arī bieži vien rodas problēmas ar iekļaušanos budžetā, kas savukārt var negatīvi ietekmēt remonta darbu veiksmīgu pabeigšanu. Šādos gadījumos cilvēki bieži vien meklē alternatīvas, piemēram, kredītlīniju (uzzināt vairāk) vai cita veida aizdevumus. Lai arī tie atsevišķos gadījumos var palīdzēt sasniegt mērķi, vienmēr ir rūpīgi jāizvērtē savas iespējas atmaksāt.

5.Noteikumu un ierobežojumu neievērošana

Pat tad, ja remontdarbus veic savā privātīpašumā, pirms to uzsākšanas iesakām pārliecināties par to, vai nav nepieciešama atļauja vai citi dokumenti no vietējās pašvaldības un citām iestādēm. Tāpat noteikti arī ņem vērā laiku, kurā atļauts trokšņot (piemēram, neveic remontu brīvdienās agri no rīta vai darbdienās vēlu vakarā). Īpašu uzmanību pievērs tam, vai, piemēram, daudzdzīvokļu mājā ir atļauta sienu nojaukšana un cita veida izmaiņas sākotnējā plānojumā. Atceries, ka nezināšana neatbrīvo no atbildības.

6.Kompetences trūkums

Ja vēlies remontu veikt paša spēkiem vai arī piesaistīt draugus un tuviniekus, pārliecinies par šo cilvēku kompetenci attiecībā uz veicamajiem darbiem. Lai arī vēlme ietaupīt ir pašsaprotama, daudzus remontdarbus drošāk un gudrāk ir uzticēt profesionāļiem. Ir pietiekami daudz vieglāku darbu, kurus vari paveikt pats, uzzinot nepieciešamo informāciju internetā, taču sarežģītākos uzdevumus ļauj veikt uzticamam speciālistam.

7.Alternatīvas dzīvesvietas nemeklēšana remontdarbu laikā

Ja Tu, tāpat kā daudzi citi, remontdarbu laikā dzīvo tajā pašā mājoklī, iesakām apsvērt domu par alternatīvas dzīvesvietas atrašanu šim periodam. Remonts nereti rada stresu un nogurdina, tāpēc dzīvošana netīrā, trokšņainā vidē noteikti nav tas, kas Tev šobrīd būtu nepieciešams. Aprunājies ar draugiem, tuviniekiem un kolēģiem par iespēju īslaicīgi padzīvot pie viņiem, kamēr norit aktīvākā remontdarbu daļa.

8.Nepārdomāta strādnieku izvēle

Ja esi nolēmis sadarboties ar celtniecības darbinieku komandu, kas veiks remontdarbus, pārliecinies, ka izdari pareizo izvēli. Šeit vajadzētu veikt izpēti, veltīt laiku dažādu kompāniju salīdzināšanai, nevis sadarboties ar pirmo uzņēmumu, kuru atrodi. Noteikti pārskati firmas klientu atsauksmes, uzticamību un cenas, kā arī noskaidro, vai meistariem ir atbilstoši sertifikāti un licences, kas ļauj veikt konkrētos darbus.

Ceram, ka Tev šie padomi noderēs, lai izvairītos no kļūdām, kas daudziem citiem mājokļu saimniekiem ir radījušas ievērojamas izmaksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti