Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

8 padomi, kas palīdzēs Jums atrast dzīvokli

Kad nonākam pie jauna mitekļa meklēšanas, bieži vien saskaramies ar to, ka īsti atbilstošu variantu nemaz nav tik viegli atrast. Pārāk augstas cenas, nepatīkams telpu izkārtojums, infrastruktūras nepilnības - tie ir tikai pāris iemesli, kas traucē mums izdarīt izvēli un apgrūtina dzīvokļa meklēšanas procesu.

Teju katru mirkli ieskatāmies sludinājumu portālos un saprotam, ka mūsu cenu kategorijā jaunu piedāvājumu nav. Kā tad padarīt šo procesu vieglāku un ātrāk atrast savu īsto mitekli? Par to sīkāk pastāstīsim raksta turpinājumā.

Noderīgi ieteikumi dzīvokļa meklēšanai:

Ziņa draugiem un paziņām           

Vispirms vajadzētu mēģināt paļauties uz plašo paziņu un draugu loku. Mēs nekad nevaram zināt, kuram draugam vai paziņam dzīvokļa īre vai pārdošana tieši šobrīd ir aktuāla. Tāpēc vajadzētu sagatavot neformālu ziņojumu un izsūtīt to teju visiem, kas pazīstami. Ļoti iespējams, ka šādā veidā Jums uzsmaidīs veiksme un atsauksies persona, kas šobrīd meklē tieši Jūs.

Regulāra sludinājumu aplūkošana

Sludinājumu portālos vajadzētu ielūkoties vismaz pāris reizes dienā. Jāatceras, ka uzvarētājs vienmēr ir tas, kurš piesakās pirmais. Tiklīdz Jūsu cenu kategorijā parādās atbilstošs sludinājums, lieki nekavējoties vajadzētu zvanīt sludinājuma autoram un vienoties par tikšanos un dzīvokļa apskati. Bieži vien tas var būt stundu jautājums, kad kāroto mitekli jau paspējis apskatīt un iegūt savā īpašumā kāds cits.

Reģistrēšanās sludinājumu portālos

Daudzi sludinājumu portāli, kas nodarbojas ar nekustamā īpašuma pārdošanu un īri, piedāvā reģistrēšanos savos portālos. Teju visos iespējama jaunumu saņemšana e-pastā. Jūs vienkārši izveidojat sava veida filtru, kurā norādāt cenu kategoriju, istabu skaitu un vēlamos atrašanās rajonus, un Jūsu e-pastā ar zināmu regularitāti pienāk filtrēti rezultāti un jaunumi Jūsu izvēlētajā kategorijā. Arī šajā gadījumā nevajadzētu lieki kavēties un uzreiz sazināties ar sludinājuma autoru.

Sludinājuma izvietošana

Ja sludinājumu izpēte nav nesusi gadītos rezultātus un arī draugu un paziņu lokā neatrodas neviens, kas izīrē vai pārdod mitekli, sludinājums jāizvieto patstāvīgi. Bieži vien namīpašnieki paši aplūko ziņojuma dēli un izvērtē katru sludinājumu individuāli. Sevišķi tas attiecas uz dzīvokļu īres tirgu, dzīvokļu saimnieki meklē uzticamus un kārtīgus īrniekus, tādēļ arī sludinājumam jābūt korektam un tā tekstā nevajadzētu pieļaut gramatiskās vai literārās kļūdas.

Māklera pakalpojumi

Protams, var vērsties arī pēc profesionālas palīdzības. Tomēr jāatceras, ka šis variants paredz arī materiālus tēriņus, un māklerim, kas palīdzējis atrast Jums atbilstošu mitekli, pienāksies zināma procentuālā atlīdzība no darījuma apmēra.

Sociālie portāli

Mūsdienās teju katrs ir reģistrējies kādā sociālā portālā. Daudzos no tiem ir pieejamas pat vairākas interešu grupas, kas paredzētas mitekļu īrei, pirkšanai un pārdošanai. Pat, ja pats neesat reģistrējies kādā no šiem portāliem, lūdziet draugu un paziņu palīdzību. Šis ir ātrs un efektīvs veids, kā dzīvokļa vai mājas pārdevējam vai izīrētājam un klientam atrast vienam otru.

Ziņojums mājas kāpņu telpā

Ja acīs iekritusi kāda skaista māja, kurā Jūs noteikti vēlētos dzīvot, nevajadzētu kautrēties, bet gan sagatavot sludinājumu papīra formātā un izvietot to mājas kāpņu telpā. Nekad nevar zināt, varbūt kāds no mājas iemītniekiem tieši tobrīd meklē uzticamu īrnieku vai pircēju.

Konsultācija pašvaldības iestādē

Ja esat nolēmis, kurā apriņķī Jūs noteikti vēlētos mitnāties, ir vērts painteresēties konkrētā rajona pašvaldībā par visiem īpašumiem, kas šobrīd tiek izīrēti vai pārdoti. Iespējams, tieši tur atradīsiet informāciju par to, kuri īpašumi šobrīd gaida tieši Jūs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti