Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Amortizatoru remonts

Viens no visbiežāk sastopamajiem amortizatora bojājumiem ir darba šķidruma noplūde caur bojātu blīvējumu. Ir vairāki iemesli, kāpēc tas notiek, un galvenais ir berze. Blīvējuma daļa var vienkārši nolietoties, bet gadās, ka amortizators sāk “svīst” vai noplūst, pat neiztērējot pusi no tā resursa.

Tas var notikt ziemā, salu dēļ. Piemēram, jūs izbraucat no siltas garāžas, apstājaties, lai iedzertu karstu kafiju un nedaudz pasēdēt kafejnīcā. Uz amortizatora vārpstas, sakarā ar uzkarsēšanos un turpmāko straujo atdzišanu salā, veidojas ledus gabaliņi. Tie var pārraut blīvējumu uz salīdzinoši jauna amortizatora. Turklāt blīvējuma kārbas “nāve” var notikt arī pēc putekļu un netīrumu nokļūšanas uz kāta putekšņlapas bojājumu dēļ.

Pats kāts ir grūti “nogalināms”, bet tas pārvietojas vadošajā uzmavā, kurā savukārt tiek iespiesti teflona gredzeni. Šie gredzeni, protams, nolietojas, un tad kāts sāk izjust triecienslodzes saskares virsmā. Ja jūs laikus tam nepievērsīsiet uzmanību, būs iespējams salauzt visu virzošo buksi – un tā jau ir katastrofa braukšanas drošības ziņā. Nu, par amortizatora buksēm nav ko teikt, tās var saplīst pirmās. To nomaiņa nav liela problēma, taču gadās, ka tas vienkārši nav konstruktīvi nodrošināts.

Amortizatora vārsti varētu būt vieni no izturīgākajiem komplektācijas elementiem: tehniski nav daudz, kas varētu šajā konstrukcijā salūzt. Tomēr var notikt tā, ka caur bojātu blīvējošu gredzenu un salauztu teflona gredzenu iekšpusē iekrīt mazas netīrumu daļiņas. Un tie var radīt dažādas nepatikšanas, no kurām visbēdīgākā ir vārsta neslēgtība. Tad amortizators “izkarās” pie saspiešanas vai atsitiena gājiena – kā paveiksies.

Amortizatora remonta pakalpojumu veidi:

  • Amortizatora blīvējumu un gredzenu nomaiņa
  • Korozijas vai salauztas amortizatora vārpstas nomaiņa
  • Amortizatora šķidruma nomaiņa
  • Zemspiediena gāzes amortizatora N2 uzpildīšana
  • Augspiediena gāzes amortizatora N2 uzpildīšana
  • Amortizatora korpusa izgatavošana
  • Amortizatora vārpstas izgatavošana
  • Amortizatora stiprinājumu un savienojumu izgatavošana
  • Vītņotu priekšspriegumu ražošana atsperes regulēšanai uz korpusa
  • Slāpekļa iepildīšanas iesmidzināšanas armatūras ražošana
  • Iznesamās augstspiediena tvertnes ražošana

Visi uzskaitītie pakalpojumi ir iespējami tikai ar atbilstošām amortizatora tehniskajām un uzbūves īpašībām. (signeda.lv)

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

4 biežāk pieļautās kļūdas, rakstot CV

Laba un kvalitatīva CV izveidošana aizņem laiku - procesa laikā ir tik daudz nianšu pie kā jāpiedomā. Iepazīstieties ar četrām biežāk pieļautajām kļūdām, rakstot CV un paturiet tās prātā, lai nākamrei...

Saules paneļi: Kas jāzina pirms iegādes?

Saules paneļi ir šobrīd populārs risinājums, kas ļauj gan samazināt ar elektroenerģiju saistītās izmaksas, gan rūpēties par vidi. Taču, lai saules paneļu sistēmas uzstādīšanā ieguldītais patiešā...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti