Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ārējā cietā diska iegāde: 7 kritēriji, kas ļaus izdarīt labāko izvēli

Mūsdienu tehnoloģiju laikmetā, kad nemitīgi tiek apstrādāts milzīgs informācijas apjoms, jādomā arī par risinājumiem, kā šo informāciju uzglabāt. Kad ar datorā iebūvēto atmiņu vairs nepietiek, palīgā nāk ārējie cietie diski.

Pateicoties lielajam pieprasījumam, šobrīd tie pieejami daudzveidīgā izvēlē, tādēļ arī rodas jautājums - kā izvēlēties ārējo cieto disku?

Turpinājumā vairāki kritēriji, kas palīdzēs izdarīt labāko izvēli.

Veids un izmērs

Pirmais svarīgais kritērijs ir ārējā cietā diska veids un izmērs. Šīs ierīces izmēri tiek norādīti collās. Dažas ierīces ir gana kompaktas, lai tās ērti varētu pārnēsāt - jārēķinās gan, ka tās arī būs mazāk ietilpīgas. Ja vēlaties ārējo cieto disku ar lielāku kapacitāti, tā parametri arī attiecīgi būs lielāki.

Materiāls

Nākamais būtiskais faktors ir ārējā cietā diska materiāls. Arī šajā ziņā izvēles iespējas ir vairākas. Populārākais variants ir no plastmasas gatavots diska korpuss, taču pieejami arī tādi materiāli kā alumīnijs, metāls, gumija, silikons.

Tas, kuram no variantiem dot priekšroku, ir atkarīgs no gaumes un individuālajām prasībām, tomēr svarīgi ņemt vērā arī praktisko jautājumu - piemēram, no gumijas vai silikona gatavoti korpusi ir triecienizturīgāki. Tas nav mazsvarīgi - īpaši, ja ierīci paredzēts bieži pārnēsāt.

Kapacitāte

Jāpievērš uzmanība arī ārējā cietā diska ietilpībai. Galu galā - Jūs to iegādājaties tieši tā iemesla dēļ - lai uzglabātu informāciju. Tādēļ ir īpaši svarīgi, lai ārējais cietais disks būtu gana ietilpīgs.

Ietilpība tiek  atzīmēta gigabaitos (GB) vai terabaitos (TB). Izvērtējiet, cik apjomīgus failus vēlaties saglabāt, un tad izvēlieties atbilstošas ietilpības ārējo cieto disku.

Savienojamība

Neaizmirstiet vēl vienu būtisku faktoru - savienojamības iespējas. Pārbaudiet, kādas pieslēgumvietas ir konkrētajam ārējam cietajam diskam. Visbiežāk sastopamās ir USB 2.0 un 3.0. Jebkurā gadījumā pārliecinieties, ka disku varēsiet savienot ar Jums aktuālajām ierīcēm.

LED indikators

LED indikators nodrošina papildu ērtības - tas sniedz informāciju par diska stāvokli un procesiem. Piemēram, notiekot datu pārnešanai, ārējais cietais disks signalizē, līdz ar to ir vienkāršāk sekot līdzi progresam.

Iespēja izveidot datu rezerves kopiju

Vērtīga ir arī iespēja izveidot datu rezerves funkcijas. Tas nozīmē, ka pat tad, ja ārējam cietajam diskam radīsies kādi bojājumi, tajā saglabātā informācija nebūs pazudusi.

Datu šifrēšana

Iespējams iegādāties arī ārējos cietos diskus ar datu šifrēšanas funkciju. Tas nozīmē, ka datiem var piekļūt tikai ievadot paroli. Labs veids, kā nepieļaut datu noplūdi ārējā cietā diska nozaudēšanas vai nozagšanas gadījumā.

Ārējais cietais disks ir noderīga ierīce situācijās, kad ar datorā pieejamo iebūvēto atmiņu jau ir stipri par maz. Pievērsiet uzmanību iepriekšminētajiem aspektiem un, protams, izstrādājuma kvalitātei, lai iegādātos patiešām labu, Jums noderīgu ierīci.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti