Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Biroja krēslu izvēles pamatprincipi

Tā kā ikdienā birojā tiek pavadītas vairākas stundas pie datora, tad rūpes par ērtu sēdēšanu, ergonomiku un komfortu ir ļoti svarīgas. Pareizs un ērts biroja krēsls darbiniekiem var palīdzēt justies ļoti labi un neizjust diskomfortu. Labs un ērts krēsls, kurā tiek aizvadītas vairākas stundas, vēlāk var sevi attaisnot ne tikai ar komfortu, bet arī ar saglabātu veselību - bieži vien stīvas rokas vai muguru sāpes ir kā signāls, ka ir pēdējais laiks mainīt krēslu.

Izvērtē, kādi ir Tava šī brīža biroja krēsli, un vai tos nevajadzētu nomainīt- ir vairāki parametri, kas garantē kvalitatīva, veselībai saudzējoša un ērta krēsla iegādes pamatprincipus. Ieklausies arī, ko saka Tavi darbinieki par krēslu ērtumu un vai nesūdzas par neērtībām- arī tā var būt zīme, ka kaut kas ir steidzami jāmaina.

Darbinieks, kas atradīsies ērtā biroja krēslā pildot savus darba pienākumus, būs daudz produktīvāks un fokusēsies vairāk uz darba jautājumiem, nevis domās par savām stīvajām kājām un rokām, vai muguras sāpēm. Turpinājumā daži faktori, kuriem iesakām pievērst uzmanību meklējot jaunu biroja krēslu.

Kvalitāte

Biroja krēslu izvēle ir milzīga, tāpēc bieži vien var apjukt piedāvājuma klāstā. Krēsla iegādē ir svarīga gan to funkcionalitāte, dizains un pat cena. Lai jaunu krēslu iegāde nesagādātu lielas galvassāpēs vispirms vērtējiet tos pēc to kvalitātes, turklāt ņem vērā, ka labs biroja krēsls nemaksās lēti. Zini arī, ka investēsi ne tikai biroja mēbelē, bet arī savā un darbinieku veselībā. Kvalitāte vēlāk attaisnos cenu- būsiet pateicīgs gan pats sev, gan darbinieki par to, ka uzņēmums domā par viņu ērtībām un ilgtermiņa veselību.

Cena

Jaunos krēslu birojam neizvēlies prioritāri pēc atlaižu piedāvājuma. Biroja krēslus jāvērtē pēc to funkcijām un ergonomikas, tikai pēc tam pievērs vairāk uzmanību cenu diapazonam attiecīgas kvalitātes krēslu grupai.

Ergonomiski biroja krēsli

Pēdējos gados ļoti svarīga tēma par kuru tiek arvien vairāk un vairāk runāts ir ergonomika. Par ergonomiku netiek runāts tāpat vien- tās detaļu un mehānismu kopums ietekmē veselību. Tāpat arī, ievērojot ergomikas principus, tiek domāts ilgtermiņā, ne tikai, lai ērti būtu šodien.

Ergonomoskie pamatprincipi biroja krēslam ir, ja tas var precīzi atkārtot sēdētāja pareizo stāju un mugurkaula atbalstu. Nepareiza sēdēšana vai atspiešanās var ātri sagādāt problēmas ar mugurkaulu. Tieši mugurkaula veselības problēmas var sākties nemanāmi un beigties diez gan bēdīgi, jo sekas un bojājumi var būt neatgriezeniski. Tikpat svarīgi ir arī elkoņu balsti, kā arī iespēja krēslu regulēt. Mehānismam jābūt viegli regulējam, lai to pielāgotu galda virsmai- rokām jābūt 90 grādu leņķī uz galda. Tiesa, bieži vien nepareiza noregulēšana, kaut krēslam ir šādas iespējas, ir pie vainas ķermeņa saspringumam un pēkšņām sāpēm. Pievērs tam uzmanību un izmanto krēslu efektīgi. Krēslam, protams, ir jābūt arī stabilam. Un kā pēdējo papildus ergonomikas punktu, var nosaukt arī krēsla priekšējo malu- tai vēlams būtu jābūt noapaļotai, jo pretējā gadījumā tā var nospiest kāju virspusējos asinsvadus.  

Elkoņu balsti

Elkoņu balsti biroja krēslam ir svarīga detaļa, jo tie ļauj atpūtināt apakšdelmu muskuļus, ja ilgstoši sēdiet krēslā. Elkoņu balstiem ir dažādi veidi- plastmasas, metāla vai pat no koka. Pārbaudi un painteresējies, cik kvalitatīvi ir šie balsti, jo lētākiem krēsliem tie var sākt kustēties jau pēc pāris mēnešiem un tad ir divi scenāriji- vai tie nolūzīs, vai ļoti kaitinās.

Noteikti nepērc biroja krēslu bez elkoņu balstiem, ja darbinieki pavada vairākas stundas vai pat visu dienu pie datora. Šādi var būt krēsli tavam birojam, kas ir domāti apmeklētājiem, ne ilgstošam darbam pie darbagalda.

Katram birojam nav pielāgojami vienāda tipa krēsli, tāpēc katram ir jāsaprot savas vajadzības, sava labsajūtas un komforta zona, kā arī cenu kategorija, kurā var iekļauties. Neaizmirsti, ka krēsli Tavam birojam ir paredzēti ilgam laikam. Esi gudrs savā izvēlē un domā ne tikai par sevi, bet arī par saviem darbiniekiem un biroja lapbklājību arī emocionālā līmenī!
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti