Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Biznesa pamats – datortehnika un tās drošība

Veidojot un uzturot uzņēmējdarbību, datortehnika un viedierīces ir nepieciešamas teju ikvienā brīdī. Ir svarīgi ne tikai būt aprīkotam ar pareizo datortehniku, bet arī atbilstoši parūpēties par to. Uzņēmums “Capital” stāsta par uzņēmumiem aktuālām tēmām: tehnikas apdrošināšanu, garantiju un īslaicīgo īri.

Uzņēmuma prestižam – datortehnikas noma pirmajam iespaidam

Pirmais iespaids ir sevišķi svarīgs tiekoties ar jauniem vai potenciālajiem klientiem. Uzņēmuma tēlu rada ne tikai darbinieki un to oratorprasmes, bet arī izmantotā tehnoloģija.

Ja dodaties uz tikšanos ar klientu un zināt, ka jums noderētu, piemēram, planšetdators izcilai prezentācijai, varat pameklēt dažādas iespējas datortehniku izīrēt. Piemēram, uzņēmums “Capital” piedāvā iznomāt Apple ierīces – planšetdatorus un Mac datorus.

Pagarināta garantija – pagarināta drošība

Iegādājoties tehniku, vienmēr jāizpēta pirkšanas–pārdošanas līgums un jānoskaidro garantijas noteikumi. Jāatceras, ka patērētāja tiesības neattiecas uz pirkumiem, ko veicis uzņēmums, tāpēc arī līguma un garantijas nosacījumi var būt atšķirīgi. Diemžēl nereti gadās, ka juridiskai personai nepienākas ražotāja piedāvātā garantija tādā apmērā kāda tā ir iegādājoties produktus kā fiziskai personai.

Tomēr ir uzņēmumi, kas klientiem – uzņēmējdarbības veicējiem – piedāvā īpašus noteikumus un pakalpojumus, piemēram, pagarināto garantiju. Tas nozīmē, ka par papildu samaksu, iespējams “pastiept” ražotāja garantiju no viena līdz trīs vai pat pieciem gadiem, atkarībā no datortehnikas.

Lai arī šis pakalpojums nav par brīvu, ilgtermiņā tas var būt izdevīgs nodrošinājums pret tehnikas ķibelēm.

Tehnikas apdrošināšana uzņēmējiem

Ražotāja garantija pasargā no brīžiem, kad tehnikas ražošanā notikusi kļūme un radies brāķis, piemēram, tehnika bez acīmredzama iemesla pārstāj darboties vai nedarbojas pietiekami kvalitatīvi. Savukārt apdrošināšana pasargā no cilvēcīgām kļūdām un netīšiem pāridarījumiem tehnikai, piemēram, kafijas vai ūdens izliešanas uz tehnikas.

Apdrošināšanā parasti iekļauti tādi riski kā:

  • bojājumi, kas radušies neuzmanīgi rīkojoties ar apdrošināšanas objektu (piemēram, ierīcei nokrītot);
  • ierīces zādzība;
  • bojājumi, ko izraisa īssavienojums, paaugstināts spriegums un zemspriegums;
  • uguns un dabas katastrofas;
  • laupīšana, vandālisms.

Apdomīgiem uzņēmējiem, kas vēlas izvairīties no liekiem tēriņiem, ir ieteicams iegādāties tehnikas apdrošināšanu, lai pasargātu gan sevi, gan savus darbiniekus no liekām raizēm.

Populārākais tehnoloģiju zīmols – Apple

Pirms datortehnikas iegādes ieteicams arī izzināt, kādas ir darbinieku vajadzības, kā arī izvērtēt, kādām darbībām datortehnika tiks izmantota. Piemēram, ja datortehnika tiek iegādāta radošo amatu pārstāvjiem – dizaineriem, maketētājiem, video rediģētājiem – liela iespēja, ka vislabākais risinājums būs tieši Apple produkcija, kas ir piemērota dažādiem vizuālajiem un grafiskajiem darbiem.

Tāpat kā ar citu tehniku, arī, iegādājoties Apple, ieteicams līdztekus iegādāties apdrošināšanu. Pērkot Apple datortehniku “Capital” veikalos, tās apdrošināšana darbosies Baltijas valstīs, kas nozīmē, ka arī esot citā valstī ir iespējams tehniku salabot bez papildu maksas četru gadu laikā no pirkuma brīža.

Veiksmes atslēga tehnoloģijas ilgam mūžam

Lai datortehnika ilgi kalpotu, ir svarīgi jau iegādes brīdī zināt, kāds būs tās lietošanas mērķis un attiecīgi izvēlēties atbilstošāko ierīci šī darba veikšanai. Tāpat arī vērts izvērtēt pagarinātā garantijas līguma un apdrošināšanas iegādi, kas var ilgtermiņā būtiski samazināt tehnikas izdevumus un noteikti pasargāt no nepatīkamiem pārsteigumiem.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti