Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ceļvedis plašajā žalūziju pasaulē

Izvēlēties vispiemērotāko variantu mājokļa vai darba vietas logu aizklāšanai ir gana sarežģīts lēmums, tomēr ieejot veikalā vai atverot internetveikala mājaslapu un ieraugot, ka pieejami veseli 14 dažādi žalūziju veidi, tas kļūst vēl sarežģītāks. Tieši šī iemesla dēļ rakstā apkopota informācija par populārākajiem pieejamajiem žalūziju veidiem, lai kaut nedaudz atvieglotu šī lēmuma pieņemšanu.

Savukārt, ja lēmums jau pieņemts, interneta veikals 220.lv piedāvā visdažādāko veidu žalūzijas jebkurai gaumei un interjeram par lieliskām cenām un piegādi līdz pat mājas durvīm.

    1. Vertikālās žalūzijas

Viens no populārākajiem žalūziju modeļiem ir vertikālās auduma žalūzijas – praktisks risinājums logu aizklāšanai, kas veidots tā, lai ar vienu rokas kustību varētu atvērt vai aizvērt logu saules gaismai. Atkarībā no veida, tās parasti atveras no vienas malas uz otru vai arī no vidus uz abām malām. Šāda veida žalūzijas ir lielisks variants lielu logu vai terases durvju aizklāšanai, tomēr, protams, var tikt izmantotas arī mazākiem logiem.

    2.Horizontālās alumīnija žalūzijas

Šīs žalūzijas standartā tiek ražotas no 25mm vai 16mm platas alumīnija lentas, kas savstarpēji savienotas ar auklu. Ir iespējams gan tās savilkt, gan nolaist, tādā veidā logu atklājot un aizklājot, kā arī regulēt plāksnīšu novietojumu, ielaižot telpā gaismu nemaz žalūzijas nesavelkot uz augšu. Šis ir populārs risinājums birojos, piemēram, lai aizsegtu kabinetu vai konferenču telpu stikla sienas, tomēr lieliski iederēsies arī cita veida interjeros.

   3. Rullo – kasešu un ruļļu žalūzijas

Šāda veida žalūzijas būs lielisks risinājums, ja mājās ir stiklapakešu logi, jo tās lieliski sader ar modernajiem plastmasas rāmjiem gan izskata ziņā, gan arī tehniski – šo veidu žalūzijas iespējams pie loga rāmjiem piestiprināt tā, lai tās nevajadzētu savilkt, lai varētu atvērt logu. Darbības princips abu veidu žalūzijām ir vienāds - tas ir izstrādājums, kas sastāv no rullīša-kasetes, uz kuras ir uztīts blīva auduma rullis, kuram ir cēlējmehānisms ar fiksatoru, vienīgā atšķirība, ka rullo – kasešu žalūzijām šis auduma rullis ir ieslēpts iekšā kasetē, savukārt ruļļu žalūzijām tādas nav.

  4. Paneļu žalūzijas

Paneļu aizvari, dēvēti arī par Japāņu paneļiem, ir absolūti gluda audumu vai tilla gabalu sistēma, iestiprināta speciālā daudzslāņu karnīzē, ar atsvara planku izstrādājuma apakšmalā. Šo sistēmu var ierīkot atbīdāmu gan no vidus gan no vienas malas, vadīt ar ķēdīti un pārvietot logā kā ekrānu vai paneli- tāpēc arī tāds nosaukums. Šāda veida izstrādājums būs izcili piemērots panorāmas tipa logu rindas aizklāšanai.

   5. Romiešu žalūzijas

Ļoti tradicionāls žalūziju veids, kas izgatavots no auduma, vai tādiem materiāliem kā džuta vai jūras aļģes. Darbības proncips ir līdzīgs horizontālajām žalūzijām, kas tiek saspiestas kopā savelkot tās uz augšu, tomēr tā kā romiešu žalūzijas ir veidotas no lielākiem auduma vai cita materiāla gabaliem, savelkot kopā tās nebūs tik kompaktas kā plāksnīšu žalūzijas un aizsegs loga augšējo daļu.

  6. Specifiskas žalūzijas

Šajā sadaļā iekļautas tāda veida žalūzijas, kurām ir tikai viens konkrēts pielietojums bez īpašām iespējām variēt. Kā piemērs – žalūzijas jumta logiem. Jā, jumta logu aizklāšanai tiek izmantoti arī daži no iepriekš uzskaitītajiem žalūziju veidiem, tomēr tieši jumta logu žalūzijas tiek izdalītas kā atsevišķa kategorija.

Tāpat arī aizsargžalūzijas – tām ir noteikta funkcija, kas jāpilda, kā arī noteikti kvalitātes standarti, kas jāievēro tās izgatavojot un uzstādot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti