Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dārza iekārtošana: 3 padomi lieliskam rezultātam

Lai arī ziemas sezonā ir pavisam citas prioritātes, tomēr pavasaris līdz ar dārza darbiem pienāks ātri. Un ikviens, kurš zina, ko nozīmē iekārtot un uzturēt savu dārzu, apliecinās, ka tas prasa diezgan daudz laika un pūļu. Dārza iekārtošana sākas ar plānošanu, un, lai izvairītos no steigas un sasniegtu labāku rezultātu, šo uzdevumu vērts sākt darīt laicīgi. Ko svarīgu vēl ņemt vērā dārza iekārtošanas procesā, lai sasniegtu lielisku rezultātu? Par to vairāk turpinājumā.

Plāna izveide

Lai dārzā radītu funkcionālu un vienlaikus arī patīkamu vidi, ir svarīgi izveidot pēc iespējas detalizētu plānu. To var veidot, zīmējot shēmas uz papīra vai arī ar speciāli šim nolūkam paredzētu mobilo aplikāciju palīdzību.

Piemājas teritorijas plānojums būtu jāsāk ar celiņu iezīmēšanu. Vislabāk, ja šie celiņi un virs tiem izveidotās arkas rodas dabiski, ņemot vērā pašu mājinieku ieradumus, pretējā gadījumā dārza plānojums nebūs ērts un pārdomāts.

Atpūtas zonas iekārtošana

Neatkarīgi no dārza platības, svarīga daļa ir atpūtas zona. Arī tās iekārtojums rūpīgi ir jāizvērtē. Svarīgs ir arī mērķis, kādam nolūkam šo zonu izmantosiet. Piemēram, nesteidzīgu mirkļu baudīšanai noderēs ērti dārza krēsli, savukārt, ja plānots rīkot ballītes, lielisks dārza papildinājums būs skaista arka.

Dārza krēsli, galdi, arkas un viss cits, kas vajadzīgs dārza iekārtošanai plašā izvēlē atrodams interneta veikalā www.vidaxl.lv. Tā ir iespēja ietaupīt laiku, kas citkārt jāpavada dažādās tirdzniecības vietās. Turklāt interneta veikali ir lielisks veids, kā iepazīties gan ar piedāvājumu klāstu, gan rast jaunas idejas sava dārza labiekārtošanai.

Ieskatieties un izvēlieties visu aktuālo vienuviet - VidaXL interneta veikalā.

Praktiskie aspekti

Iekārtojot dārzu, jāņem vērā dažādi praktiskie aspekti. Piemēram, jāparedz vieta dārza instrumentu un cita inventāra parocīgai uzglabāšanai.

Daudz skaistu un radošu ideju gan par dizaina, gan praktiskiem risinājumiem atradīsiet gan internetā, gan mājas un dārza labiekārtošanas tēmām veltītos preses izdevumos. Ļaujieties iedvesmai, vienlaikus padomājot arī par funkcionalitāti un ilgtspējību, lai rezultāts iepriecinātu gan pašus, gan viesus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti