Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Droši starptautiskie kravu pārvadājumi - kāda apdrošināšana nepieciešama?

Izplatītākie loģistikas pakalpojumi, kas ļauj pēc iespējas ātrāk veikt preču piegādes no punkta A līdz punktam B, ir starptautiskie pārvadājumi. Jārēķinās, ka ne vienmēr krava galapunktā nonāks neskarta, jo tā, piemēram, var sagāzties, var notikt avārija vai citi neparedzēti apstākļi. Šādiem gadījumiem nepieciešams apdrošināt kravu, lai saņemtu atlīdzību par zaudējumiem.

Kādi var būt riski kravu pārvadājumos?

Starptautiskie kravu pārvadājumi var būt gan eksports, gan imports un ir iespējams pārvadāt visu veidu kravas ar sauszemes, avio vai jūras transportu. Taču ne vienmēr kravu izdodas galamērķī nogādāt bez bojājumiem. Kā viens no galvenajiem riskiem tiek uzskatīta preču iespējamā sagāšanās pārvadājuma laikā vai tās pārkraušanas brīžos. Kā otrs galvenais risks tiek minēts avārijas iespējamība ceļa laikā. Tādi un citi neparedzēti apstākļi kā vētras, dabas stihijas vai citas force majeure situācijas var ietekmēt preces drošu nonākšanu galamērķī. 

Ja tiek veikti starptautiskie kravu pārvadājumi, kuru kravas vērtība ir visai liela, lai pasargātos no finansiāliem zaudējumiem, nepieciešams kravu apdrošināt.

Kādu apdrošināšanu izvēlēties?

Ja klientam nepieciešama kravu apdrošināšana, tad tiek pirkta polise vienam pārvadājumam, kura sevī ietver visus galvenos nosacījumus - kravas nomenklatūru, transporta veidu, teritoriju, kā arī iespēju nodrošināties pret papildus riskiem.

Vispopulārākā ir ģenerālā jeb atvērtā kravas apdrošināšanas polise. Šo polisi iegādājas uz konkrētu termiņu un tā tiek aprēķināta pret plānoto apgrozījumu vai kravas skaitu. Atvērtā polise ļauj arī dažādot norēķināšanās iespējas - par katru kravu atsevišķi, ar avansa maksājumu, ar norēķināšanos perioda beigās vai ļauj veikt samaksu par reāli pārvadātajām kravām.

Apdrošināšanas polises cenu var ietekmēt vairāki svarīgi faktori.

  • Kravas veids. Ja tiks pārvadāts vienkāršs pārvadājums, tad lētāka būs arī polise. Gadījumā, ja tās būs preces, kam nepieciešama uzmanīgāka pārvešana, piemēram, viegli plīstošas vai bīstamās kravas (kā viegli uzliesmojušas), tad polise var maksāt dārgāk.
  • Kravas kopējā vērtība. Apdrošināšanas polises cena var būt atkarīga arī no pārvedamās kravas vērtības.
  • Transportēšanas veids. Polises cena ir atkarīga arī no pārvadājuma veida. Tiek ņemts vērā, vai tas ir sauszemes transports, lidmašīna, kuģis vai vilciens.
  • Ģeogrāfiskais reģions. Jo tālāk tiek vesta krava, jo apjomīgāka būs apdrošināšanas polises cena.

Starptautiskajos kravu pārvadāšanas noteikumos ir trīs veida kategorijas jeb segumi dažādiem riskiem:

A - visplašākais, kurš ietver atbildību par visiem riskiem;

B - atbildība par nosauktajiem riskiem;

C - iekļauti tradicionālie riski kā force majeure situācijas, piemēram, ugunsgrēks, sprādziens, zemestrīce utt.

Kravu apdrošināšana pie Upway Logistics

Loģistikas pakalpojumu sniedzēja Upway Logistics kravas pārvadājumi tiek veikti visā Eiropā, iekļaujot tādus pakalpojumos, kā:

  • Salikto kravu pārvadājumi. Tiek apvienotas vairāku klientu piegādes vienā transportā. Klientiem tas nozīmē zemākas un izdevīgākas cenas.
  • Pilno kravu pārvadājumi. Ar šo pakalpojumu klientam tiek nodrošināta operatīva kravas transportēšana ar tikai šī klienta kravu, kas nozīmē, ka ir iespējama pilnīga pielāgošanās klienta vajadzībām.
  • Bīstamo kravu pārvadājumi. Izmantojot speciāli aprīkotas un sertificētas automašīnas, tiek piedāvāti arī īpaši bīstamu kravu pārvadājumi. Par tādām tiek uzskatītas sprāgstošas vielas un izstrādājumi, viegli uzliesmojoši šķidrumi, radioaktīvas vielas u.tml.
  • Privāto mantu pārvešana. Ar kravas furgoniem un tā dēvēto “door to door” principu, ir iespējama arī privāto mantu pārvešana, tās saņemot savas mājas pagalmā.

Kopumā Upway Logistics nodrošina loģistikas pakalpojumus 24 Eiropas valstīs, turklāt uzņēmumam ir jau vairāk nekā desmit gadu pieredze, kuras laikā piegādāti vairāk nekā 20 tūkstoši pasūtījumu. Upway Logistics misija ir nodrošināt kvalitatīvu servisu un ātras piegādes par konkurētspējīgām cenām un būt par sadarbības partneri, kuram var uzticēties un lūgt padomu ikvienā ar loģistiku un kravu transportēšanu saistītā jautājumā.

Arī kravu apdrošināšana pie Upway Logistics ir ļoti daudzveidīga. Tā var ietvert segumu tikai kādam atsevišķam riskam vai visa veida riskiem, taču svarīgi ir kopā ar klientu līgumā atrunāt atbildību par pārvadājumu un jānodrošina, ka visām kravām rūpīgi tiek sekots līdzi. Svarīgi ir, lai uzņēmuma šoferi rūpīgi pārbauda, lai, kravu iekraujot automašīnā, tā būtu labi nostiprināta un neradītu bojājuma draudus, kuri var rasties pārvadājuma laikā.

Papildus visiem drošības pasākumiem tiek piedāvāta arī kravu apdrošināšana, kur izplatītākie veidi ir:

  • Kravu CMR apdrošināšana. Tā ir apdrošināšana, kura tiek īstenota visām starptautiskajām kravām, ņemot vērā starptautiskos noteikumus. Nepieciešamības gadījumā to papildinot ar civiltiesisko apdrošināšanu.
  • Papildus jau esošajai apdrošināšanai pieejama arī ekspedīcijas apdrošināšana, kas ir kā papildus garantija kompensācijas saņemšanai pēc CMR ierobežojumiem kravas zuduma vai bojāejas gadījumā.
  • Nepieciešamības gadījumā klientam iespējams izvēlēties arī papildus kravas apdrošināšanu, kur loģistikas speciālisti palīdzēs sakārtot nepieciešamos apdrošināšanas dokumentus, sadarbojoties ar apdrošināšanas brokeriem.

Apdrošināšanas līgumā var tikt ietvertas arī zādzības, laupīšanas, īpaši slikti laika apstākļi, preces bojājumi neuzmanīgas rīcības dēļ un daudz kas cits. Specifiski nosacījumi var tikt pielāgoti tādu preču pārvadāšanai kā kokmateriāli, pārtikas produkti, radioaktīvas vielas u.tml. Apdrošināšanas prēmijas cenu ietekmēs tādi faktori kā kravas vērtība un tās iespējamie drošības riski.

Nepieciešami starptautiskie pārvadājumi ar kravu apdrošināšanu? Sazinies ar uzņēmumu jau tagad, lai vari vienoties par detaļām! Sazināties var, rakstot uz e-pastu [email protected] vai Upway.lv mājaslapas sadaļā “Uzzini cenu”.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti