Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Dzeramā ūdens attīrīšana mājās vai birojā

Ūdens mums tāpat kā ikvienai dzīvai būtnei ir vajadzīgs gana bieži un regulāri. Cik daudz ūdens jādzer katru dienu cilvēkiem? Ārstu viedokļi te dalās, taču kopējā rekomendācija parasti ir dienā izdzert no viena līdz trīs litriem ūdens.

Diemžēl ne vienmēr ūdens kvalitātes atbilst augstākajām prasībām. Tīrs ūdens ir bez garšas, smaržas un krāsas. Mūsdienās varam piemetināt, ka tam ir jābūt arī bez ķīmiskā un bioloģiskā piesārņojuma, bet vai ir?

Praktiski ikviens no mums ir bijis ciemos vai pašam mājās pa krānu tek ūdens, kuru negribās dzert. Dažāds nogulsnes, smaka, nepatīkama garša vai pārlieka ūdens cietība – šīs ir biežākās sūdzības. Tā kā dzīvot bez ūdens nav iespējams, cilvēki izlīdzas dažādi. Daļa metas cīņā ar pašvaldību un pieprasa uzlabot ūdensapgādes sistēmu. Labs risinājums, ja tas ir iespējams. Citi pērk ūdeni pudelēs vai no piegādātājiem, ved no avota kaimiņiem, taču ir arī labāki risinājumi.

Kā attīrīt ūdeni un paaugstināt tā kvalitāti?

Ūdens attīrīšana jeb ūdens filtrēšana ir process, kurā no ūdens tiek atdalīti organiskie piemaisījumi un dažādi piesārņotāji. Tehniskās iespējas un risinājumi mūsdienās ļauj padarīt dzeramu praktiski jebkādas kvalitātes ūdeni, taču jārēķinās, ka īpaši piesārņota ūdens attīrīšanai būs vajadzīgi lielāki ieguldījumi.

Uzņēmums Water Filters Latvia ir daļa no Baltijas valstīs vadošās ūdens attīrīšanas iekārtu, ūdens filtru un specializēto iekārtu pārdošanas, uzstādīšanas un apkopes firmu grupas. Katram klientam tiek nodrošināts individuāls, datos un klienta vajadzībās balstīts risinājums. Ar ko sākt?

Dzeramā ūdens analīzes – bieži obligātas

Pirms uzstādīt ūdens attīrīšanas iekārtas ir obligāti jāveic ūdens analīzes. Ja dzīvojat vietās, kur par ūdensapgāde tiek nodrošināta centralizēti, ūdens analīžu rezultātus varat iegūt vietējā uzņēmumā. Situācijās, kad analīzes uzrāda labus rezultātus, taču pa krānu tek smirdīgs, netīrs ūdens, ir vērts veikt papildus analīzes pašiem. Var gadīties, ka mājai pienākošās vai iekšpusē esošās caurules ir novecojušas un pašas kalpo kā piesārņojuma avots.

Cilvēkiem, kas par ūdens ieguvi rūpējas individuāli (aka, spice) ūdens testēšana jebkurā gadījumā ir jāveic par saviem līdzekļiem. To var veikt jebkurā sertificētā laboratorijā vai pasūtīt pie mums un vajadzības gadījumā Water Filters Latvia speciālisti pat atbrauks un paši paņems paraugu.

Dzeramā ūdens attīrīšanas filtri

Ūdens analīžu rezultāti kalpos par pamatu turpmākiem lēmumiem. Iespējams, ka ūdens kvalitāte ir teicama, taču jums nepatīk garša vai smarža (piemēram, hlors), kas rodas no pilsētā veiktajiem ūdens attīrīšanas pasākumiem. Katrai situācijai ir risinājums – filtri, kas sliktu, negaršīgu vai smirdīgu ūdeni var padarīt dzidru.

Daļa filtru veic specifiskas darbības un ļauj novērst konkrētas problēmas – ūdens mīkstināšana vai atdzelžošana. Reizēm ir vajadzīgs kompleksāks risinājums vai risinājums ar pievienoto vērtību. Piemēram, dzeramā ūdens sagatavošanas iekārta “Aqua White” birojam ļauj ne tikai attīrīt, bet arī uzsildīt, uzkarsēt vai atdzesēt ūdeni. Šādas iekārtas var uzstādīt arī kafejnīcās, valsts un pašvaldību iestādēs, skolās, viesnīcās – jebkur, kur apmeklētājiem vai darbiniekiem ir augstākas prasības pret ūdeni.

Tiem, kas vēlas noskaidrot vairāk par dzeramā ūdens kvalitāti un tās kontroli Latvijā, iesakām iepazīties ar Veselības inspekcijas sagatavotajiem materiāliem sadaļā Uzraudzība un kontrole.

Kādi ir ieguvumi no ūdens filtru uzstādīšanas?

Iemesli uzstādīt filtrus dzeramajam ūdenim var būt atšķirīgi, taču jau katrs no tiem atsevišķi ir pietiekams, lai vismaz apdomātu šādu iespēju. Galvenie ieguvumi:

  • Ūdens attīrīšana no ķīmiska, organiska vai bioloģiska piesārņojuma ir arī rūpes par jūsu un ģimenes veselību.
  • Uzlabojas ūdens garša, smarža un izskats. Filtrējot ūdeni, šos piemaisījumus var noņemt, būtiski uzlabojot ūdens kvalitāti.
  • Ietaupīsiet naudu. Ja iepriekš pirkāt ūdeni pudelēs, tad gandrīz 100% varam apgalvot, ka pēc ūdens filtru uzstādīšanas ietaupīsiet līdzekļus. Pirkt ūdeni pudelēs ir pats dārgākais veids kā iegūt dzeramo ūdeni, turklāt tas arī atstāj nelabvēlīgu ietekmi uz vidi (plastmasas pudeles).
  • Pasargāsiet santehniku un citas ierīces. Ūdens piemaisījumi laika gaitā var sabojāt santehniku, trauku mašīnu, veļas mašīnu, boileri, aizkaļķot izlietni, podu, vannu. Filtrējot ūdeni, jūs varat novērst šos bojājumus un pagarināt santehnikas un ierīču kalpošanas laiku. Arī situācijās, kad ir pārāk dzelžains, rūsains ūdens jūsu ierīces un santehnika pēc filtru uzstādīšanas teiks paldies. Brūnie pleķi un plankumi paliks pagātnē.

Kopumā ir skaidrs, ka ūdens filtri ir veselībai un arī dabai izdevīgs risinājums. Internetā ir pieejami dažādi filtri, taču to izvēle bez iepriekšējas analīzes un bez konsultācijas ar speciālistiem var būt kļūda. Nav jēga pirkt ūdens attīrīšanas iekārtas, kas neatbilst jūsu vajadzībām. Tā būs tikai lieki zemā nosviesta nauda. Šī iemesla dēļ iesakām konsultēties ar mūsu speciālistiem.

Tālrunis uzziņām – 22061096. Plašāku informāciju par dažādiem ūdens attīrīšanas risinājumiem (filtri, iekārtas), meklējiet mūsu mājaslapā – Waterfilters.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti