Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dzīvokļa remonts pašu spēkiem - ko nedrīkst aizmirst

Latviešiem mājokļa remonts ir ilgtermiņa projekts, ko paveicot būs radīta vieta, kur būs vēlme atgriezties. Pamazām latvieši ir iemācījušies pārslēgties no maksimālisma uz minimālismu. Šāds domāšanas veids kļūst arvien aktuālāks mūsdienu pārpildītajā pasaulē, kur visa ir par daudz. Jāatceras, ka latvieši ir amatnieki, viņiem patīk strādāt paša spēkiem, lai vēlāk būtu lielāks gandarījums par paveikto. To pašu var attiecināt uz mājokļa remontu. Bet sākumā ir jāsaprot vai remonts bez meistaru palīdzības ir visizdevīgākais variants.

Ja remonts tiek veikts pašu spēkiem, tad noteikti tiks ietaupīti līdzekļi, kas citā gadījumā būtu paredzēti remontstrādniekiem. Jāatceras, ka mēs visi neesam profesionāļi, tāpēc nebūs iespējams visus remontā paredzētos posmus paveikt pašu spēkiem.

Visbiežāk remonts tiek uzsākts vienā telpā, pakāpeniski virzoties uz citām, kad iepriekšējā ir pabeigta. Šāds plāns varētu šķist labs, bet viens cilvēks nespēj ātri un efektīvi izremontēt telpas, līdz ar to sanāk ilglaicīgi uzturēties remonta telpās. Remonts, kas tiek veikts bez papildu palīdzības, var pamatīgi ieilgt, tādēļ būtu jāizvērtē remontmeistaru palīdzības opcija.

Kā dzīvokļa remonts pašu spēkiem varētu atmaksāties?

Pamatīga plānošana līdz pat mazākajam sīkumam Jums var atmaksāties, jo būs skaidrs paveicamo darbu, plāns, izmaksas un materiāli.

Optimāla darbu plānošana - pareiza darbu plānošana ir vislabākais veids, kā paveikt remontdarbus kvalitatīvi un pārdomāti, nepieļaujot kļūdas, kas vēlāk var maksāt pārāk dārgi. Tāpat ir svarīgi apzināties darbus, kas ir paveicami vispirms, lai nenāktos sabojāt kādu no jau paveiktajiem remonta elementiem.

Mazas virtuves iespējas - ja telpa ir pavisam niecīga, tad būtu prātīgi ieplānot pareizu priekšmetu izvietošanu, lai telpas iespējas netiktu atņemtas. Viens no veidiem, kā ietaupīt vietu, ir iegādāties mazāku ledusskapi, kas neaizņems vietu un spēs pildīt visas nepieciešamās funkcijas. Neaizpildiet telpu, izvietojot visas mēbeles horizontālā līmenī, izmantojiet vertikālā līmeņa iespējas. Virtuves skapīšus ir iespējams izvietot līdz pat griestiem, tādējādi nezaudējot telpu. Tāpat būtu vēlams atbrīvot horizontālo darba virsmu no liekiem priekšmetiem, tādā veidā ļaujot brīvi strādāt uz pieejamās virsmas.

Minimālisms ir atslēga ilgmūžībai - jāizvērtē, kur būtu nepieciešams ietaupīt, bet kur nebūtu vēlams taupīt. Nekad netaupiet naudu sadzīves tehnikas iegādei, domājiet uz priekšu. Naudu iespējams ietaupīt, iegādājoties interjera priekšmetus un mēbeles. Nevajadzētu taupīt ar grīdas seguma iegādi, jo tā nomaiņa pēc dažiem gadiem prasītu lielākas izmaksas.

Interneta pamācība - mēs neviens neesam profesionālis, tāpēc ir labi iegūt zināšanas, kas ir atrodamas interneta video pamācībās, ar kurām dalās gan jomas profesionāļi, gan iesācēji. Smelieties jaunas idejas, apgūstiet jaunas zināšanas, taču atcerieties, ka nevajag atkārtot katru soli, kas ir parādīts internetā atrodamajos video.

Nepārspīlējiet - pirms ķerieties klāt pie kādas sienas nojaukšanas vai telpas pārbūves, pārdomājiet vai šāds lēmums nākotnē nekļūs par traucēkli. Vietai ir jābūt izmantotai optimāli.

Vannas istabas remonts prasa padziļinātākas zināšanas. Ja ir plānots šīs telpas remonts, tad būtu jāpadomā par savām spējām. Bez pieredzes un zināšanām nevajadzētu ķerties klāt cauruļu maiņai vai elektrības vadu ievilkšanai - labāk atstāt šos darbus profesionāļu ziņā.

Kapitālo remontu nekad nevajadzētu veikt pašu spēkiem, tas prasa pūles un īpašas zināšanas, tāpēc labāk uzticēties aroda meistariem. Bet, ja Jums ir kaut neliela pieredze remontdarbu veikšanā, tad to noteikti būtu vēlams pielietot, jo tādā veidā tiks ietaupīta nauda.

Ja dzīvokļa remonts ir neizbēgams, tad būtu nepieciešams saplānot budžetu. Plānojot budžetu nevajadzētu aizmirst par neparedzētiem izdevumiem, kas ir ap 15%. Bieži vien remonta budžets ir saplānots, bet neparedzēto izdevumu sadaļa ir palaista garām, tāpēc šādā situācijā var palīdzēt kredīts remontam. Aizpildot pieteikuma anketu internetā, var iegūt nepieciešamo naudas summu 24 stundu laikā.

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti