Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Elektroauto Latvijas uzņēmumiem 2024. gadā: samaziniet izmaksas un kļūstiet zaļāki ar Eleport!

Šajā rakstā aplūkosim, vai elektroauto ir piemēroti Latvijas uzņēmumiem, un sniegsim ieskatu to priekšrocībās, izaicinājumos un elektroauto uzlādes risinājumos.

Latvijas uzņēmumi izvēlas elektroauto ilgtspējai un izmaksu samazināšanai

"Klimata pārmaiņām ietekmējot pasauli, arvien vairāk uzņēmumu vēlas strādāt ilgtspējīgāk un mazināt savu CO2 izmešu daudzumu, piemēram, pārejot uz elektroauto pārvadājumiem," norāda uzlādes tīkla “Eleport” vadītājs Latvijā Kārlis Mendziņš. "2024. gadā vērojama tendence, ka arvien vairāk Latvijas uzņēmumu (aptuveni 15% no visiem uzņēmumiem) izvēlas elektroauto, lai samazinātu CO2 emisiju apjomu un kļūtu videi draudzīgāki." (Mendziņš, 2024)

Pārejot uz elektroauto parku, uzņēmumi var iegūt vairākas priekšrocības:

  • Samazinātas ekspluatācijas izmaksas: Elektroauto uzturēšana un enerģijas patēriņš ir ievērojami zemāks nekā tradicionālajiem auto. Saskaņā ar "DPD Latvija" valdes priekšsēdētāja Jāņa Granta teikto, "pāreja uz elektrotransporta risinājumiem ir arī efektīva no izmaksu viedokļa, jo samazinās transporta reģistrācijas, uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas." (Grants, 2024)
  • Valsts atbalsts: Latvijā pieejams atbalsts elektroauto iegādei, kas padara pāreju finansiāli pievilcīgāku. Piemēram, atvieglojumi uzņēmumu ienākuma nodokli un valsts līdzfinansējums elektroauto uzlādes staciju uzstādīšanai.
  • Uzlabota uzņēmuma reputācija: Izvēloties elektroauto, jūs demonstrējat savu apņemšanos pret ilgtspēju un piesaistāt klientus, kuriem rūp vide. Kā norāda starptautisko sūtījumu piegādes uzņēmuma "DPD Latvija" valdes priekšsēdētājs Jānis Grants, "pāreja uz elektrotrautomobiļiem ir arī reputācijas jautājums, jo klienti arvien vairāk pievērš uzmanību uzņēmumu ietekmei uz vidi." (Grants, 2024)
  • Pieejama uzlādes infrastruktūra: Latvijā elektroauto uzlādes staciju tīkls pastāvīgi paplašinās, nodrošinot uzņēmumiem arvien vairāk uzlādes iespēju. Šobrīd Latvijā ir pieejamas vairāk nekā 100 elektroauto uzlādes punkti, un to skaits turpina pieaugt.

Elektroauto izaicinājumi uzņēmumiem un to risinājumi

Viens no galvenajiem izaicinājumiem, ieviešot elektroauto uzņēmumā, ir uzlādes infrastruktūras pieejamība. Kā norāda pilna servisa īpašuma apsaimniekošanas uzņēmums “HAGBERG”, kas veiksmīgi ieviesis elektroauto savā autoparkā, "galvenais ir spēja precīzi plānot darbus un pielāgoties uzlādes iespējām pilsētas infrastruktūrā." (Ļaudansks, 2024)

Lai risinātu šo izaicinājumu, uzņēmumi var izvēlēties uzstādīt savas uzlādes stacijas. Eleport piedāvā plašu uzlādes staciju klāstu, kas atbilst dažādām vajadzībām un budžetiem.

Uzņēmuma vajadzībām piemērota elektroauto izvēle var būt sarežģīta, jo tirgus piedāvājums, salīdzinot ar tradicionālajiem auto, vēl nav tik plašs. Šajā gadījumā var noderēt ev-database.org, kur pieejama informācija par dažāda veida elektroauto.

Eleport - jūsu partneris pārejā uz elektroauto

Eleport ir vadošais elektroauto uzlādes tīkla operators Latvijā. Mēs palīdzam uzņēmumiem pāriet uz elektroauto, piedāvājot:

  • Uzlādes staciju uzstādīšana: Mēs palīdzam izvēlēties un uzstādīt jūsu vajadzībām piemērotākās elektroauto uzlādes stacijas jūsu uzņēmuma teritorijā.
  • Uzlādes risinājumi: Atkarībā no vajadzībām, piedāvājam pieslēgšanu publiskajam elektroauto uzlādes tīklam.
  • Konsultācijas: Mūsu eksperti sniegs konsultācijas par elektroauto izvēli, uzlādes risinājumiem un auto parka elektrifikācijas stratēģijas izstrādi.

Aicinām sazināties ar Eleport, lai uzzinātu vairāk par mūsu pakalpojumiem un to, kā mēs varam palīdzēt jūsu uzņēmumam pāriet uz elektroauto!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā sagatavoties auto iegādei - 5 Noderīgi Padomi

Auto iegāde ir nozīmīgs solis ikviena cilvēka dzīvē, kas var sniegt gan brīvības sajūtu, gan papildu ērtību ikdienā. Tomēr līdz ar jauno auto, visbiežāk līdzi nāk arī finanšu saistības. Pirms vei...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti