Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ieteikumi, kā sagatavot automašīnu ziemas sezonai

Ziemas sezonā mums ir ne tikai jānomaina savs apģērbs uz ko biezāku, bet arī jāpievērš pastiprināta uzmanība automašīnām. Ir jāievēro vairākas lietas, lai ziemā pārvietošanās ar auto būtu tikpat patīkama, kā siltajā sezonā, tāpēc www.riepugaraza.lv eksperti ir apkopojuši ieteikumus, kā sagatavot auto drošai braukšanai ziemas sezonā.

Slotiņas

Ziemā braucot, pastiprinātāk  nākas saskarties ar apgrūtinātu redzamību, tāpēc nepieciešams laicīgi novērtēt, vai logu tīrāmās slotiņas nav nepieciešams nomainīt, jo tās var būt nodilušas un vairs nepilda tik labi savu funkciju.

Logu šķidrums

Nereti mīnus grādi mūs pārsteidz nesagatavotus, tāpēc laikus, pirms termometra stabiņš ir noslīdējis zem nulle grādiem, nepieciešams sagādāt savam auto ziemas logu šķidrumu, kurš paredzēts aukstākam laikam un nesasals.

Ziemas riepas

Viena no galvenajām lietām, kura jāveic gatavojot automašīnu ziemas sezonai – riepu maiņa. Lai justos droši un komfortabli uz lielceļiem, arī ziemā ir nepieciešamas kvalitatīvas ziemas riepas. Dodoties uz kādu no sešiem www.riepugaraza.lv servisiem Rīgā, speciālisti paralēli riepu maiņai arī veiks savirzi riepām, lai braukšana ziemā būtu drošāka un patīkamāka.

Noregulē gaismas un notīri stiklus

Lai būtu nodrošināts komforts un spēja reaģēt negaidītās situācijās, ir nepieciešama laba redzamība, tāpēc nepieciešams notīrīt stiklu no iekšpuses, kā arī noregulēt gaismas lukturus. Pievērs uzmanību, lai atpakaļskata spogulis nebūtu pārlieku pārpildīts ar dažādiem automašīnas aksesuāriem, jo tie var aizsegt vadītāja redzesloku.

Bremžu šķidrums, tosols, motoreļļa

Dzesēšanas šķidrums jeb tosols nodrošina motora darba temperatūru un apsildi, tāpēc ziemas periodā šim šķidrumam jāpievērš pastiprināta uzmanība. Nepārbaudot bremžu šķidrumu, pastāv risks, ka var tikt radīti bojājumi ABS sistēmā un tikt pagarināts bremzēšanas ceļš, kas ziemā var radīt nepatīkamas situācijas. Tikpat svarīga ir motoreļļas pārbaude, eļļas trūkums var radīt defektus motoram un var apgrūtināt mašīnas iedarbināšanu. Ziemas aukstajos rītos vēlams sākumā uzsildīt kvēlsveces, pirms tiek iedarbināts motors, kā arī neilgu laiku ļaut iesilt motoram.

Gatavojies ziemai laicīgi un domā par drošību uz ceļa. Izvēlies kvalitatīvas ziemas riepas www.riepugaraza.lv, kur speciālisti palīdzēs sagatavot automašīnu ziemas sezonai un sniegs noderīgus padomus braukšanai ziemas periodā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti