Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Jauns viedpulkstenis – 2023. gada aktuālākās tendences!

Viedpulkstenis pēdējos gados ir kļuvis par vienu no vispirktākajām viedierīcēm un, tehnoloģijām attīstoties, arī par teju obligātu papildinājumu mūsu viedtelefonam. Un tie, kam viedpulksteņa vēl nav, varētu spriest, ka viedtelefons jau tāpat nodrošina visas nepieciešamās funkcijas, tāpēc šāda papildu ierīce nemaz nav nepieciešama.

Taču tā nebūt nav. Viedpulksteņi piedāvā ļoti plašu funkciju klāstu, ko viedtelefoni nenodrošina vai nodrošina tikai daļēji. Smart pulksteņi ir aprīkoti ar dažādiem sensoriem un, atkarībā no izvēlētā modeļa, spēj ar ļoti augstu precizitāti mērīt un noteikt dažādus ķermeņa fiziskos rādījumus.

Arvien pieaugošā patērētāju interese un izpratne par savu veselību ir veicinājusi tik straujo viedpulksteņu pieprasījuma kāpumu pēdējos gados. Tas tehnoloģiju ražotājiem sniedz iespēju pircējiem piedāvāt arvien jaunākus modeļus, modernākas tehnoloģijas un inovatīvākas viedpulksteņu funkcijas.

Taču par to, kādas ir šī gada aktualitātes viedpulksteņu plauktos, lasi šajā rakstā!

Veselība, sports, drošība

Visbūtiskāko lomu šobrīd viedpulksteņi ieņem tieši veselīga dzīvesveida un fitnesa mērķu sasniegšanas lauciņā. Viedpulksteņi spēj nodrošināt arvien precīzāku un smalkāku dažādu sensoru darbību, kā arī piedāvā milzīgu klāstu dažādu palīgrīku, kas ļauj sekot līdzi un fiksēt savus fizisko aktivitāšu sasniegumus.

Piemēram, ar jaunākajiem viedpulksteņu modeļiem ir iespējams attālināti izsekot un uzraudzīt cilvēka veselības stāvokli. Šāda funkcija ar laiku var kļūt absolūti nepieciešama vecāka gada gājuma vai smagi slimu tuvinieku uzraudzīšanai.

Spēja noteikt un analizēt ķermeņa vispārējo uzbūvi un fiziskās sagatavotības līmeni, sekot līdzi dažādiem sirdsdarbības rādītājiem, noteikt skābekļa līmeni asinīs, analizēt  miega kvalitāti, saņemt ieteikumus un sekot līdzi ķermeņa stāvoklim treniņu laikos un pēc tiem – tās ir  smart pulksteņu funkcijas, kas rokrokā ar viedtelefonu ļauj uzraudzīt sava ķermeņa vispārējo stāvokli veidos, kas vēl nesen šķita zinātniskā fantastika.

Tāpat arī tiek uzlabota GPS darbība, kas jaunākajiem modeļiem ļauj arvien precīzāk sekot līdzi atrašanās vietai dažādās brīvdabas aktivitātēs, pārgājienos, riteņbraucienos, peldot atklātos ūdeņos, skrienot maratonus utt.

Savukārt vecākiem uzraudzīt savu bērnu drošību ir īpaši svarīgi, tieši tāpēc viedpulkstenis bērniem var kalpot par ļoti svarīgu aksesuāru, kas palīdz vecākiem sekot līdzi, kur bērns atrodas, bērna ikdienas fiziskajām aktivitātēm, kā arī nodrošinās to, ka bērns būs sasniedzams arī tad, ja bērna viedtālrunim kaut kas būs atgadījies.

Šī gada viedpulksteņu TOP
Apple pulksteņi

Tehnoloģiju gigants Apple turpina pārliecinoši piedāvāt jaunus savu viedpulksteņu sēriju modeļus. Apple viedpulksteņi izceļas ar elegantu dizainu, plašu funkciju klāstu un pulsa mērījumu precizitāti, kas izceļams pat uz ļoti advancētu sporta pulksteņu fona.

Apple Watch Ultra

Lai gan tirgū parādījies jau 2022. gadā, šis Apple viedpulkstenis ir arī 2023. gada topu augšgalā. Viedpulkstenis, kas paredzēts ekstrēmākiem apstākļiem, jo tā korpuss izgatavots no titāna, būs patiešām izturīgs. Pulkstenis ir gan putekļu, gan ūdensdrošs, tāpēc to droši varēsi ņemt līdzi pat visskarbākajos piedzīvojumos.

Ar lielāko displeju, ko līdz šim piedāvājuši Apple pulksteņi, iespējams viegli pārskatīt nepieciešamos rādījumus un ciparnīcu. 

Neskaitot visus ierastos veselības stāvokļa mērījumus, treniņu izsekošanu, 36 stundu darbību normālā darbības režīmā, šis modelis izceļas ar divu frekvenču pārsteidzoši precīziem GPS mērījumiem, kā arī ar skaļo sirēnu, kas var sasniegt pat 86 decibelu skaļumu, gadījumiem, kad gadījies nomaldīties vai nepieciešama palīdzība.

Apple Watch Ultra īpaši piemērots ūdens sporta piekritējiem un nirējiem, jo ļauj noteikt niršanas dziļumu.

Apple Watch SE 8

Jaunākais Apple Watch Series viedpulkstenis, kas dizaina ziņā īpaši neatšķiras no 7 sērijas modeļiem, īpašs ar to, ka divi sensori, pulksteņa ekrānā un tā aizmugurē, seko līdzi izmaiņām ķermeņa temperatūrā.

Tas būs izcils sieviešu viedpulkstenis, jo ar to dāmas var sekot līdzi savām menstruālā cikla izmaiņām un ovulācijai.

Apple Watch SE 8 sekos līdzi tavai miega kvalitātei, nosakot un analizējot miega fāzes un to ilgumu, tāpat arī ļauj sekot līdzi medikamentu un vitamīnu lietošanas reizēm, kā arī ar treniņu uzlabošanas aplikāciju varēsi attīstīt sportisko sniegumu.

Papildu drošību nodrošina triecienu noteikšanas un avārijas noteikšanas funkcija, ar kuru palīdzību pulkstenis ziņos avārijas dispečeriem, kas tālāk varēs sazināties ar SOS kontaktiem, ja gadījies iekļūt kādā negadījumā.

Samsung Galaxy Watch 5

Samsung viedpulkstenis, kas nodrošina vēl ilgāku baterijas darbības laiku, ir aprīkots ar izturīgo safīra kristāla displeju, un piedāvā arvien jaunas veselības monitoringa funkcijas.

Viedpulkstenī integrēts BioActive sensors, kas ļauj iegūt datus par sirdsdarbības ātrumu, sirds elektrisko aktivitāti un veikt bioelektriskās pretestības analīzi.

Ar šī sensora palīdzību aptuveni 30 sekunžu laikā iespējams iegūt padziļinātus datus par sirdsdarbības ātrumu, skābekļa līmeni asinīs un stresa līmeni.

Iespējams saņemt arī papildu datus par vispārējo sirds veselību, kontrolēt asinsspiedienu un veikt elektrokardiogrammas monitoringu.

Savukārt Galaxy Watch 5 Pro modelis izceļas ar tajā iebūvēto GPX faila formātu. Tas ietver kartes datus un to var izmantot gan dodoties pārgājienos, gan skrienot maratonā, dodoties riteņbraucienā vai jebkur citur, kur nepieciešama karte.

Huawei Watch GT 3

Arī Huawei ražotājs piedāvā lieliskas kvalitātes, turklāt īpaši ilgas baterijas veiktspējas viedpulksteni, kas aprīkots ar optisko sirdsdarbības sensoru, gaisa spiediena sensoru un temperatūras sensoru, kas mēra ādas temperatūru.

Huawei Watch GT 3 var izmantot balss zvaniem, pulkstenim ir mikrofons un arī skaļrunis. Ja atrodies netālu no telefona vai ir aizņemtas rokas, ar viedpulksteni varēsi ērti atbildēt uz zvaniem. 

Pulkstenis ir ideāli piemērots sportam, jo viedpulksteņa programmatūra piedāvā gan mākslīgā intelekta treneri, kas pēc anketas aizpildīšanas piedāvā sastādīt skriešanas treniņa plānu, gan elpošanas vingrinājumus, gan izdzertā ūdens daudzuma uzskaiti, karšu navigāciju u.c. 

Gana lēts un pieejams viedpulkstenis, kas sniedz visas labākās gudro pulksteņu funkcijas.

Ja nepieciešams jauns viedpulkstenis

Viedpulkstenis ir patiesi lielisks mūsdienu izgudrojums, kas, ja vien tiek pilnvērtīgi izmantots, palīdz iepazīt savu ķermeni daudz apzinātāk, rūpēties par savu veselību un fizisko formu, ļauj būt vienmēr sasniedzamam un, galu galā, ir skaists un gaumīgs aksesuārs, kas ikdienā rotās tavu roku.

Ja nepieciešams iegādāties jaunu un kvalitatīvu smart pulksteni, iesakām ieskatīties 1a.lv, kur pieejami visi populārākie un iecienītākie viedpulksteņu ražotāji un to piedāvātie pulksteņu modeļi plašā klāstā, turklāt par ļoti izdevīgām cenām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti