Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kā atrast darbu? Noderīgi padomi darba meklētājiem

Varbūt pašreizējais darbs Jūs neapmierina vai varbūt Jūs tikko esat pabeidzis skolu un vēlaties gūt pirmo darba pieredzi. Atrast darbu jebkurā gadījumā var būt izaicinoši. Sāciet ar darba sludinājumu izskatīšanu un CV izveidošanu, pēc tam nosūtiet pārdomātus, vakancei atbilstošus pieteikumus. Šis process var būt biedējošs, bet veicot to ar apņēmību un plānu, Jums noteikti radīsies lieliska iespēja.

Uzmanīgi lasiet darba sludinājumus

Iesākumā definējiet, kāda veida darbu vēlaties - kāds ir vēlamais amats, slodze, atalgojums. Novērtējiet arī savas prasmes un iespējas. Apskatot darba sludinājumu, noskaidrojiet, kādi ir darba pienākumi, kāda kvalifikācija vajadzīga. Nepiesakieties uz vakanci, kas neatbilst Jūsu spējām vai prasībām, tomēr jārēķinās, ka var nākties iziet arī uz kādu kompromisu.

Rūpīgi sagatavojiet savu CV un motivācijas vēstuli

Ja vēlaties izveidot jaunu CV, Jums var noderēt jau gatavs CV paraugs. Lai palielinātu savas iespējas iegūt kāroto amatu, vēlams CV pielāgot atbilstoši katrai vakancei, uz ko sūtiet pieteikumu.

Motivācijas vēstulei jāpaskaidro Jūsu pieredze un kvalifikācija - galvenie aspekti, kādēļ tieši Jūs esat piemērots šai vakancei.

Pievērsiet uzmanību CV un motivācijas vēstules saturam. Vai tajā paustā informācija ir korekta, vai nav pareizrakstības kļūdu?

Esiet gatavs darba intervijai

Ja Jums lūdz ierasties uz darba interviju, veltiet laiku, lai tai sagatavotos. Pārliecinieties, ka Jums ir fakti, ar ko parādīt, kādā veidā varat būt noderīgs šī uzņēmuma attīstībā. Padomājiet par apģērba stilu - vislabākais variants ir ģērbties lietišķi, īpaši, ja darbs paredzēts birojā.

Uz interviju ierodieties laikā.  Runājiet pārliecinoši, nodibiniet acu kontaktu.

Nepaļaujieties tikai uz darba sludinājumiem vien

Lai darba meklējumi ātrāk vainagotos panākumiem, nepaļaujaties uz internetā pieejamiem darba sludinājumiem vien. Jūs varat arī apjautāties draugiem, radiem un paziņām - iespējams, kāds no viņiem zina uzņēmumu, kur nepieciešams jauns darbinieks.

Veltiet meklēšanas procesam pietiekami daudz laika

Darba meklēšana patiesībā arī ir darbs, tādēļ tam būtu jāvelta pietiekami daudz laika - vismaz dažas stundas dienā, īpaši tad, ja darbs vajadzīgs steidzami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti