Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kā ieveidot matus, tos nesabojājot

Mati ir sievietes skaistākā rota. Tieši tāpēc tik daudzas sievietes pastiprināti pievērš uzmanību matu – tos gan krāso, gan ieveido tā, lai labāk izskatītos. Mūsdienās ir daudz iespēju izveidot tādu frizūru un iegūt tādu matu krāsu, kādu vien vēlamies. Tomēr pārlieku aktīva matu veidošana un krāsošana var matus bojāt. Mūsdienās gan dažādas matu procedūras nav tik kaitīgas matiem, kā tas bija pirms gadiem 20. Tagad varam droši mainīt matu krāsu vai matu izskatu, nebaidoties, ka matus galīgi sabojāsim. Protams, ja ievēro visus ieteikumus.

Viens no populārākajiem matu ieveidošanas aksesuāriem jau gadiem ilgi ir matu taisnotājs. Tas ir otrs populārākais aksesuārs uzreiz aiz matu fēna. Tieši šīs popularitātes dēļ, matu taisnotāju piedāvājums kļūst arvien plašāks. Bieži vien ir grūti izvēlēties, kurš tad taisnotājs būs tas labākais un piemērotākais. Arī apmeklējot šo saiti, tu redzēsi plašu matu taisnotāju klāstu. Klipshop ir uzticams internetveikals, kurā noteikti varēsi atrast sev piemērotu taisnotāju, kas atbilst visām tavām prasībām.

Matu taisnotāja priekšrocības

Ir visai tipiski, ka sievietes ar lokainiem vai viļņainiem matiem sapņo par taisniem un gludiem matiem, savukārt sievietes ar taisniem matiem vēlētos skaistas lokas. Tomēr matu taisnotājs var būt noderīgs ikvienai – arī sievietēm, kurām ir dabīgi taisni mati. Taisnotājs var iztaisnot lokainus matus, lai pamainītu tavu izskatu vai stilu. Ir jauki ik pa laikam kaut ko savā dzīvē pamainīt. Matu taisnotājs ir milzīgs palīgs tām sievietēm, kuru mati dabīgi ir visai pūkaini un nepaklausīgi. Ne visām ir paveicies ar dabīgi skaistām lokām. Daudzām sievietēm mati mēdz būt pūkaini un grūti ķemmējami, un vienīgais veids, kā ar to var tikt galā – iztaisnot matus ar taisnotāju. Un neaizmirsīsim arī to, ka ar matu taisnotāju var izveidot lokas – tādējādi matu taisnotājs var noderēt arī taisnu matu īpašniecēm. Matu taisnotājs būtībā ir kā vairākas ierīces vienā – vari vai nu iztaisnot vai ielokot matus. Tomēr jāatceras, ka matu taisnošanas vai lokošanas process ir jāpadara matiem pēc iespējas saudzīgāks, lai tos nesabojātu.

Kā saudzēt matus?

Vispirms ir jāsāk ar laba matu taisnotāja iegādi. Mūsdienās saudzīgi taisnotāji ar labiem pārklājumiem nav tik dārgi vai grūti pieejami, tāpēc ar to problēmu nebūs. Katrā ziņā – labāk samaksāt nedaudz vairāk vai ilgāk izvēlēties, lai pēc tam nav jācenšas atveseļot sabojātos matus.

Nākamais, kam jāpievērš uzmanība, ir šampūns un kondicionieris vai matu maska. Izvēlies tādu, kas papildus pasargā matus. Tam jāpievērš pastiprināta uzmanība tad, ja tavi mati ir balināti vai paši par sevi ir trausli, vai jau iepriekš sabojāti. Tad bez speciāla aizsargājošā šampūna vai vismaz matu kondicioniera neiztikt. Gada aukstajā laikā matu kopšana var nedaudz atšķirties no to kopšanas vasarā. Mēs daudzas lietas gada aukstajā un tumšajā laikā darām atšķirīgi, kā pavasarī un vasarā. Kaut vai tāpēc, ka ziemas sezonā gaiss telpās ir visai sauss apkures dēļ. Tāpēc mati var daudz biežāk elektrizēties vai pūkoties. Tāpēc ziemas laikā labāk izvēlēties šampūnu, kas palīdzēs pret elektrizēšanos un pūkām. Iespējams, pēc šāda šampūna lietošanas tev nemaz nevajadzēs papildus taisnot matus. Lai arī taisnot matus var saudzīgi, ir vēlams to nedarīt katru dienu.

Vienmēr taisno tikai un vienīgi pilnībā izžuvušus matus. Slapji mati ir daudz trauslāki, tāpēc vispirms pagaidi, kad tie izžūst dabīgi vai izžāvē tos ar fēnu, pirms ķeries pie pašas taisnošanas. Ar slapjiem matiem vienmēr rīkojies saudzīgi gan tos ķemmējot, gan nosusinot ar dvieli. Ja tev ir gari un dabīgi viļņaini mati, tad labāk izvēlēties arī piemērotu ķemmi slapju matu ķemmēšanai.

Pirms pašas matu taisnošanas ir vēlams izmantot kādu matu līdzekli, kas aizsargā matus pret karstumu. Šādu līdzekļu ir ļoti daudz, un viens šāds līdzekļa iepakojums parasti pietiek ilgam laikam. Parasti šie līdzekļi ir vai nu smidzināmi, vai matu eļļas. Pēc sava izvēlētā līdzekļa ieklāšanas matos, seko instrukcijām, kas uz tā ir norādītas, ja tādas ir, lai maksimāli pasargātu matus.

Matu taisnotājiem vienmēr var noregulēt temperatūru. Jo augstāku temperatūru izvēlēsies, jo kaitīgāk tas būs matiem, tāpēc centies neiestatīt maksimālo iespējamo temperatūru. Arī ar zemāku temperatūru ir iespējams panākt vēlamo efektu. Maksimālo temperatūru, ja to tiešām nepieciešams izmantot, lieto tikai īpašos gadījumos, ne ikdienā.

Ja tu matus taisno praktiski katru dienu jeb regulāri, tad noteikti ik pa laikam ieliec kādu īpaši barojošu un kopjošu matu masku, lai palutinātu matus pēc šīm karstuma procedūrām. Ja tu ievērosi visus ieteikumus, izmantosi produktus, kas ir atbilstoši taviem matiem, tad matu taisnošana tavus matus nesabojās, un tu droši varēsi tos ieveidot pēc sirds patikas.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti