Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kā izvēlēties labu datoru videospēlēm?

Daudziem cilvēkiem viens no mīļākajiem brīvā laika pavadīšanas veidiem ir dažādu videospēļu spēlēšana, it īpaši rudens un ziemas sezonā, kad vakari kļūst arvien garāki. Lai izbaudītu pilnībā šo nodarbi, ir nepieciešams atbilstošs aprīkojums.

Pati svarīgākā lieta, kas Jums ir jāiegādājas, lai varētu spēlēt videospēles, viennozīmīgi ir dators. Mūsdienu videospēles prasa atbilstošus datora parametrus, tāpēc ne visiem uzreiz būs saprotams, kā izvēlēties īsto datoru. Raksta turpinājumā būs minēti vairāki padomi, kas palīdzēs izvēlēties labu datoru videospēlēm, lai to spēlēšana būtu baudāma un patīkama. 

Rodiet atbildes uz dažiem svarīgiem jautājumiem

Tā kā jauna datora iegāde ir salīdzinoši dārgs pirkums, tam ir jāpievērš liela uzmanība. Nekādā gadījumā nevajadzētu iegādāties pirmo datoru, ko ieraugāt ienākot veikalā. Nepieciešams izpētīt vairākus datora parametrus un tikai tad nonākt pie galvenās izvēles. Pirms doties uz veikalu, nepieciešams sev uzdot pāris jautājumus, kas datora izvēli padarīs nedaudz vienkāršāku.

Jums noteikti ir jāsaprot, vai videospēles, ko spēlēsiet būs ļoti prasīgas grafiskajā ziņā. Vēl jānoskaidro, vai konkrētais dators tiks izmantots tikai spēļu spēlēšanai vai arī kādiem citiem darbiem, piemēram, fotoattēlu apstrādei.

Tāpat svarīgi būtu saprast, vai videospēles spēlēsiet atrodoties mājās vai arī vēlēsieties to darīt arī ārpus mājas. Ja videospēles tiks spēlētas tikai mājās, tad noderēs stacionārie datori spēlēm. Savukārt, ja vēlēsieties tās spēlēt arī ārpus mājas, tad noderēs portatīvie datori spēlēm. Lai netraucētu apkārtējos, noteikti noderēs gaming austiņas datorspēlēm.

Kad ir noskaidrotas atbildes uz iepriekšējiem jautājumiem, tad var ķerties klāt pie konkrētu datoru parametru pētīšanas, lai ātrāk varētu iegādāties savām vēlmēm un vajadzībām atbilstošāko datoru.

Videokarte jeb GPU

Visticamāk, ikviens cilvēks, kuram patīk spēlēt dažādas videospēles, zina, ka svarīgākais parametrs, iegādājoties datoru videospēlēm, ir tā videokarte jeb GPU. Videokarte atbild par attēla veidošanu un tā atrašanās vietu ekrānā. Mūsdienās var izvēlēties divus variantus – var iegādāties datoru, kam jau mātes platē ir iebūvēta videokarte vai arī izvēlēties variantu ar atsevišķu videokarti. Jāņem vērā, ka videospēļu spēlēšanai labāks būs otrais variants.     

Datora mātes plate

Ja izvēlēsieties par labu stacionārajam datoram, tad jāņem vērā, ka šāda datora konfigurācijas iespējas ir ļoti lielā mērā atkarīgas tieši no mātes plates. Ir ļoti būtiski iegādāties datoru, kura mātes plate atļauj vajadzības gadījumā papildināt un atsvaidzināt konkrēto datoru ar jaunākajām detaļām, piemēram, jaudīgāku procesoru vai arī lielāku operatīvo atmiņu.

Ekrāna tehnoloģija

Ja Jūs vēlēsieties spēlēt tādas videospēles kā Battlefield 5, Witcher 3, GTA 5 vai kādu citu videospēli, tad īpaša vērība jāpievērš datora monitora parametriem. Šādas videospēles prasa augstu izšķirtspēju, lai spēlēšana būtu patīkama un pēc iespējas labāka. Ja vēlaties, lai videospēļu spēlēšana būtu baudāma, tad ieteicams izvēlēties datoru, kura ekrāna izšķirtspēja ir vismaz 1920x1080 pikseļi.

Tāpat vajadzētu atcerēties par redzes saudzēšanu. Lai redze tiktu saudzēta pēc iespējas vairāk, ieteicams izvēlēties LCD vai LCD + IPS tehnoloģiju. Vēl labāku komfortu acīm sniegs matēts ekrāns, kurā visu labi varēs saskatīt arī spožā apgaismojumā.   

Procesors jeb CPU

Procesors ir tā datora daļa, kas atbild par to, kādā ātrumā un jaudā darbosies pats dators. Tātad, ja vēlaties, lai spēles gaita rit ļoti raiti, tad procesoram ir jāpievērš liela uzmanība. Šobrīd kā pašu minimumu iesaka izvēlēties datoru ar procesoru Intel Core i5. Ja izvēlēsieties mazāk jaudīgu procesoru, tad būs jārēķinās, ka nekāda videospēļu spēlēšanas Jums nesanāks. 

Atmiņa

Arī atmiņa ir ļoti svarīgs parametrs ceļā uz īstā videospēļu datora atrašanu. Datoram, kas paredzēts videospēļu spēlēšanai, jābūt ar atmiņu vismaz 8GB. Vislabākais un optimālākais operatīvās atmiņas lielums ir 16GB.

Papildus operatīvajai atmiņai, var izvēlēties vēl HDD vai SSD disku. Šie diski nodrošinās papildus atmiņu, lai nebūtu jāuztraucas, ka kādai videospēlei datorā nepietiks vietas. Gan HDD, gan SSD diskiem ir pieejami dažādi lielumi. Ja ir jāizvēlas starp šiem abiem diskiem, tad ieteicams izvēlēties SSD disku, jo tas darbojas daudz ātrāk kā HDD disks.  

Dzesēšanas sistēma un barošanas bloks

Lai videospēļu spēlēšanas laikā kāda no datora komponentēm nepārkarstu, ir ļoti svarīgi, lai datoram aktīvi darbotos dzesēšanas sistēma. Ja dzesēšanas sistēma nedarbosies pietiekami labi, tad dators var negaidīti izslēgties jebkurā brīdī spēles laikā, līdz ar to sagādāt nepatīkamas emocijas.

 Mūsdienās ir pieejamas divu veidu dzesēšanas sistēmas – ventilatori vai ūdens dzeses. Izplatītākais variants viennozīmīgi ir ventilatoru dzesēšanas sistēma, tomēr ūdens dzesēšanas sistēma tiek uzskatīta par modernāku risinājumu.

Datora barošanas blokam noteikti ir jābūt gan izturīgam, gan kvalitatīvam. Ja izvēlēsieties nepiemērotu un nekvalitatīvu barošanas bloku, Jums nāksies saskarties ar datora sistēmas nestabilitāti.   

Datori vidospēlēm plašā izvēlē pieejami interneta veikalā 220.lv. Apskatiet piedāvājumu un atrodiet savām vajadzībām atbilstošāko!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti