Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kā pareizi izvēlēties skrituļslidas un skrituļdēļus bērniem?

Tā kā pieaug dažādu ar skrituļošanu saistītu sporta veidu popularitāte, svarīgi jau savlaicīgi iepazīties ar kritērijiem, kas jāņem vērā, lai nepieciešamības gadījumā tiktu iegādātas gan kvalitatīvas skrituļslidas bērniem, gan skrituļdēļi. Turklāt, pārzinot visus knifiņus, kopā ar bērnu tīkamāko inventāru varat iegādāties internetveikalā 220.lv!

 

Skrituļslidas pavisam noteikti ir lielisks pārvietošanās līdzeklis pa parku vai citu tam paredzētu vietu, turklāt skrituļojot laiku kopā pavadīt var arī visa ģimene. Arī paņemt skrituļslidas līdzi savās ikdienas gaitās nemaz nav sarežģīti – tās viegli var ievietot mugursomā kopā ar ķiveri, ceļu un elkoņu sargiem, kas obligāti nepieciešami, lai braucēju pasargātu no nevajadzīgām traumām.

Lai izvēlētos atbilstošas skrituļslidas bērnam, jāņem vērā sekojošas lietas:

  • Atbilstošs izmērs – noteikti nevajag akli paļauties uz sabiedrībā valdošo viedokli, ka skrituļslidas jāpērk ar izmēra rezervi. Patiesībā lielākā daļa ražotāju iesaka pirkt skrituļslidas sev atbilstošā izmērā, savukārt, ja nepieciešams pirkt par izmēru lielākas slidas, ražotājs to ir norādījis preces aprakstā. Tomēr bērnu skrituļslidām bieži vien ir arī opcija mainīt izmēru – ja izvēlētajam modelim šāda īpašība piemīt, var iegādāties arī lielāku izmēru ar nosacījumu, ka mazākais izmērs der jau tagad.
  • Zābaka augstums un stiprinājumi – ļoti svarīgs punkts, lai lieki netraumētu potīšu locītavas un saites. Bērniem, kas vēl mācās braukt vai tikai nesen ir sākuši to darīt patstāvīgi, labāk izvēlēties augstākus zābaciņus ar stingrākiem stiprinājumiem, piemēram, auklām vai stingriem plastmasas savilcējiem, lai potīte būtu stabila.
  • Ritentiņu izmērs un cietība – jāizvēlas atbilstoši tam, pa kādu segumu biežāk plānots braukt. Mazāki ritentiņi ir stabilāki, kā arī nodrošina labāku manevrētspēju, bet lielāki ļauj sasniegt labāku ātrumu,  savukārt cietāki ritentiņi paredzēti lielākam ātrumam un līdzenam segumam, bet mīkstāki ritentiņi nodrošina labu saķeri braukšanai pa nelīdzenām virsmām.

Arī braucot ar skrituļdēli svarīgs ir ne tikai drošības inventārs un braukšanai atbilstoši apavi, bet pats par sevi arī atbilstošs skrituļdēlis. Lai izvēlētos pareizo, lūk, kas Tev jāņem vērā:

  • Skrituļdēļa garums – šo mērvienību parasti izsaka collās. Ir pieejamas gan tabulas, kur norādīts vecumam atbilstošais platums, gan tabulas, kur norādīts augumam atbilstošais platums. Lai gan  ir iespēja izmantot abus variantus, labāk tomēr izvēlēties dēļa platumu atbilstoši auguma garumam.
  • Ritentiņi – tieši tāpat kā skrituļslidām, arī skrituļdēļa izvēlē liela nozīme ir gan ritentiņu izmēram, gan cietībai. Ievēro, ka ar mazākiem riteņiem ātrumu var attīstīt vieglāk, bet noteiktas distances mērošanai būs jāpieliek vairāk piepūles nekā ar lielākiem riteņiem; mīksti riteņi būs klusāki un nodrošinās labāku saķeri ar segumu, savukārt cietāki riteņi būs skaļāki, bet dos papildus ātrumu
  • Smilšpapīrs - loti svarīgs elements, kas nodrošina apavu saķeri ar dēļa virsmu. Šī ir detaļa, kurai atšķirībā no citām nav izmēru, garumu vai cietības parametru. Nav viennozīmīgas informācijas, ka kāds no smilšpapīra veidiem ir izteikti labāks, līdz ar to šī ir tā lieta, kur vari pilnībā paļauties uz to, vai tev patīk/nepatīk konkrētā smilšpapīra dizains. Vajadzētu pievērst uzmanību smilšpapīra raupjumam pataustot - jo raupjāks smilšpapīrs, jo labāka saķere un otrādi.
  • Ražotājs – lai arī cik piemīlīgi izskatītos mazie skrituļdēlīši rotaļlietu veikalā, tie ir vairāk kā rotaļlieta nevis sporta inventārs. Kvalitatīvai un drošai skeitbordošanai noteikti jāizvēlas specializētu ražotāju, piemēram, Flip, Element vai Polar ražotie skrituļdēļi.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti