Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kā rūpēties par savu auto, lai tas kalpotu ilgāk

Nav nekāds noslēpums, ka mašīnas iegāde nav lēts process. Neatkarīgi no tā, vai priekšroku dod jaunam vai lietotam auto, visticamāk, nāksies atvadīties no četru ciparu summas. Tieši tāpēc ir svarīgi parūpēties, lai dārgā investīcija būtu izmantojama ilgāku laiku. Kā to izdarīt? Ir vairākas darbības, kas var būtiski paildzināt tava auto mūžu. To skaidrojam raksta turpinājumā.

Atceries par eļļas maiņu

Iespējams, viens no kaitinošākajiem brīžiem ikviena auto īpašnieka dzīvē ir mirklis, kad iedegas gaismiņa, kas liecina par nepieciešamību pieliet klāt eļļu. Taču svarīgi saprast, ka ar aklu sekošanu šim paziņojumam vien nepietiek. Ideālajā gadījumā tev pašam būtu regulāri jāpārbauda eļļas līmenis savam auto. Pirms tam – apskati sava transportlīdzekļa rokasgrāmatu. Tur vajadzētu būt rakstītam ieteicamajam biežumam.

Ja ignorēsi nepieciešamību pieliet eļļu, tad pamatīgi riskēsi ar sava auto labklājību. Kad līmenis nokrītas pārāk zemu, tad eļļā ir liels daudzums metāla un netīrumu, kas atstāj sliktu iespaidu uz dzinēju.

Pievērs uzmanību riepām

Eļļa nav vienīgā, kam ir būtiski pievērst uzmanību. Veicot apkopi, kārtīgi pārbaudi savas riepas. Ja tās nav atbilstoši piepumpētas, tad apdraudēsi savu auto. Lai izvairītos no potenciālām problēmām, regulāri veic riepu spiediena mērīšanu.

Dažkārt nepietiekami piepumpētas riepas vizuāli var izskatīties pareizi. Neaizmirsti pārbaudīt arī riepu nodilumu. Atceries, ka tās nav mūžīgas – laiku pa laikam nāksies ieguldīt līdzekļus jaunu iegādē.

Parūpējies par tīrīšanu

Ja domā, ka automašīnu nepieciešams tīrīt vien tāpēc, lai tā izskatītos labi, tu smagi maldies. Netīrumu uzkrāšanās kaitē gan tava transportlīdzekļa krāsojumam, gan arī citām daļām. Lai izprastu, cik bieži ir vajadzīgs mazgāt savu auto, padomā par savu ikdienu.

Cik bieži atstāj savu transportlīdzekli zem klajas debess? Vai tavam auto bieži ir saskarsme ar ziedputekšņiem, kukaiņiem un citām kaitnieciskām vielām vai objektiem? Lielākoties pilnīgi pietiek, ja auto mazgāšanu veic reizi mēnesī.

Taču tas nav viss. Neaizmirsti, ka auto virsbūves pulēšana ir tikpat svarīga! Ja esi nolēmis par auto detailing, to vislabāk veikt pie profesionāļiem. Viņi vislabāk spēs novērtēt tavu auto un tam nepieciešamo. Dažiem transportlīdzekļiem der auto keramiskais pārklājums, citiem stikla pārklājums. Veicot auto pulēšanu BDauto.lv, varēsi būt pārliecināts, ka izvēlēts ir īstais variants.

Neaizmirsti par salonu

Protams, ir ļoti svarīgi sakopt savu auto no ārpuses, taču tikpat būtiski ir laiku pa laikam veikt auto salona ķīmisko tīrīšanu. Šādā veidā varēsi nodrošināt sava auto ilgmūžību. Turklāt nevar noliegt, ka pārvietoties ar transportlīdzekli, kas ir spodrs un smaržīgs, ir krietni patīkamāk.

Novērs arī šķietami sīkās problēmas

Iedomājies scenāriju – tu brauc ar savu auto un pēkšņi izdzirdi jokainu skaņu. Nepatīkami, protams, bet auto, šķiet, darbojas labi. Ja nebūtu jāsteidzas, varētu pārbaudīt, bet šobrīd nav laika. Ar laiku pie dīvainās skaņas jau ir pierasts. Izklausās pazīstami?

Labākais, ko vari darīt sava auto labā, ir novērst problēmas, tiklīdz tās parādās. Ņem vērā, ka jokaini trokšņi un paziņojumi ir brīdinājuma zīmes. Ja pievērsīsi tiem uzmanību, tad varēsi ne tikai ilgāk izmantot savu auto, bet arī ietaupīt naudu. Neatliec uz rītu to, ko vari izdarīt šodien!

Nobeigums

Katrs auto ir unikāls, tāpēc, lai labāk izprastu tā vajadzības un īpatnības, ir jāvēršas pie profesionāļiem. Auto pulēšana BDauto.lv ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā parūpēties par sava iemīļotā transportlīdzekļa labklājību. Piesakies vizītei jau šodien!

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

4 biežāk pieļautās kļūdas, rakstot CV

Laba un kvalitatīva CV izveidošana aizņem laiku - procesa laikā ir tik daudz nianšu pie kā jāpiedomā. Iepazīstieties ar četrām biežāk pieļautajām kļūdām, rakstot CV un paturiet tās prātā, lai nākamrei...

Saules paneļi: Kas jāzina pirms iegādes?

Saules paneļi ir šobrīd populārs risinājums, kas ļauj gan samazināt ar elektroenerģiju saistītās izmaksas, gan rūpēties par vidi. Taču, lai saules paneļu sistēmas uzstādīšanā ieguldītais patiešā...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti