Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kā svin Šauļi: daudz mūzikas, gaismu un negaidītu atklājumu

Pēc ilga pārtraukuma skatuves un skatītāju zāles atkal ir pilnas. Pilsētu ielās aizvien vairāk ceļotāju, tāpēc arī pilsētu svētki iegūst paātrinājumu un gaida viesus. Šauļiem svinēt patīk. Un darīts tas tiek kvalitatīvi, ar izdomu un skaļi. Neticat?

Gaismas naktis Šauļos

Kaut naktī visi kaķi ir melni, tomēr izklaides nez kādēļ pašas interesantās ir tad, kad satumst. Visu nedēļu ilgstošā Šauļu nakšu programma tiešām patiks pat pašiem izvēlīgākajiem, jo gaidāmi visdažādākie pasākumi. 

Par galveno Šauļu nakšu norises vietu kļūs Zubovu nams. Šeit 24.–29. augustā nama telpās notiks sociāli radošās darbnīcas Kilowac, kurās mākslinieki no visas Lietuvas radīs spīdošus objektus, kuri vēlāk tiks dāvināti sociālajām iestādēm. 

Pērn lielu skatītāju interesi izpelnījās Naktų kins (Nakts kino), šogad organizatori sola vēl vairāk iespaidīgu vakaru.

Visu nedēļu dažādās pilsētas vietās notiks (latvietes Elizabetes Balčus, folkloristes Editas Gumauskaites, perkusionista Ginta Gasceviča) performances, DJ festivāls, īpaša Eugenija Barzdžus fotoizstāde, šūšanas darbnīcas, Klaipēdas jaunatnes teātra koncertizrāde Graži ir ta galinga, Klaipēdas pils teātra izrāde Lengva pažintis, VU teātra Kinētiskās trupas uzstāšanās pilsētā un vēl daudz citu pasākumu.

Šauļu naktīs pērn notikušās dronu sacensības piesaistīja jaunatnes, robotikas un inženierijas entuziastu uzmanību, tāpēc arī šogad tās risināsies divas dienas. Notiks dronu demonstrācijas programmas un dronu sacensības Dronahell, kur, cerams, ieradīsies arī dalībnieki no Baltijas valstīm.

Šauļu naktis kā katru gadu beigsies ar gaismas gājienu un Šauļu gaismas nesēju apbalvošanu.


Šauļi ir džeza bigbendu pilsēta 

Šiauliai Jazz šogad notiks 28.–30. augustā. “Gaidām viesus arī no Lielbritānijas – Femi Temowo band un vēl vienu iespaidīgu projektu, tomēr, vai viņiem izdosies ierasties, pagaidām nezinām. Tomēr piedalīsies izcili Lietuvas un Latvijas izpildītāji. Vēl piesaistīsim džeza jaunatni – spēlēs Tauraģes un Pasvales jaunatnes bigbendi,” par festivālu stāsta Roķis.

Uz Šiauliai Jazz skatuves Šauļu iedzīvotāji dzirdēs Keymono, Daiņus Pulauska grupu, GIN‘GAS, Veroniku ChiChi, Castor Stetsona, Leonardo Pilkauska projektu, latviešus Very Cool People un citus muzikantus. 

Visu koncertu teritorijas būs iežogotas, lai organizatori varētu kontrolēt skatītāju skaitu. Pie pasākumu norises vietām apmeklētājiem būs pieejams dezinfekcijas šķidrums, skatītājiem tiks lūgts pievērot drošu attālumu. Ja Lietuvā stātos spēkā pienākums valkāt maskas, pasākumu dalībniekiem tas būs obligāti jādara. 

11.–12. septembrī aicinām ierasties paklausīties bigbendu! Mirdzošās trompetes savām skaņām apburs Saules pulksteņa laukumu, jo tieši tur notiks visi festivāla koncerti. Programmā: Latvijas radio bigbends un Kristīne Prauliņa (Latvija), trompetists Lasse Lindgrēns (Zviedrija), Šauļu bigbends (Lietuva) un Ismo Haavisto (Somija), Kauņas bigbends un Lins Adomaitis (Lietuva), Šauļu Romuvas ģimnāzijas džeza orķestris (Lietuva), Klaipēdas džeza orķestris un Edita Bodrovaite-Rukiene, Gabriele Urbonaite, Kristina Gurauskaite (Lietuva), Viļņas Bigbends un Paulina Paukštaitīte (Lietuva), Electro Swing & Future Funk grupa Lamuzgueule (Francija).

Visu augustu H. Frenkeļa villas vasaras festivāls risinājās rožu ielenkumā. Šā festivāla noslēguma koncerts notiks 27. augustā. Programmā Drum&Brass: Giunter Percussion un Trimitas. Diriģents Ugņus Vaiginis. Tas ir veldzējošs prieks klausītāju ausīm, kas noilgojušās pēc jaunām skaņām: dažādu sitaminstrumentu tembri, savijušies ar pūšaminstrumentu skaņām, izveidojot visnegaidītākos sabalsojumus, aicinās eksotiskos skaņu ceļojumos.


Nospiežam Enter un kulturalizējamies

Mediju mākslas festivāls Enter ir īsts mākslas notikums Šauļos. Liela mediju mākslas koncentrācija Šauļu mākslas galerijā no 21. augusta līdz 5. septembrim. Ko gaidīt? Pašlaik mediju mākslas festivāla Enter‘18 izstādes nosaukums ir Inspectare. Tā ir mediju mākslinieku pēdējo gadu meklējumu inspicēšana, pārbaudīšana, testēšana. Izstādē būs iesējams iepazīties ar efektīgākajām mediju un tradicionālo mākslu sintēzēm. Skulptūra, performance, fotogrāfija, skaņa, dizains saplūdīs ar digitālo mediju simboliem un tehnoloģijām, radot jaunu māksliniecisku īstenību. Darbi tiks prezentēti pilsētas publiskajās telpās un Šauļu mākslas galerijā. Inspicēsim jaunumus un drosmīgi lūkosimies kopā ar māksliniekiem nākotnē, kas kļūst aizvien virtuālāka.


Šauļu dienas – pilsētas dzimšanas diena aicinās svinēt!

Plānots, ka Šauļu dienas 784 notiks 11.–12. septembrī. Tie ir vieni no nozīmīgākajiem pilsētas svētkiem

Pilsētas svētku lozungs – #Šiauliaišviečia, jau kādu laiku tiek izmantots dažādos pasākumos un iniciatīvās. Domājams, ka šā gada Šauļu dienu svētku programma varētu būt nedaudz atšķirīga, salīdzinot ar citiem gadiem, tomēr interesanta un pievilcīga plašai auditorijai. Ceram, ka katrs Šauļu iedzīvotājs un pilsētas ciemiņš atradīs sev interesējošas izklaides.


Padejosim? 

Septembrī Šauļi ne tikai muzicēs un svinēs bet arī aicinās noskatīties mirdzošos pāros uz parketa! SUN CITY CUP ir starptautiskas sporta deju sacensības, kuras vienmēr gūst lielu skatītāju uzmanību. Pat tad, ja nemākat deju soļus, vienmēr ir patīkami paskatīties uz efektīgajiem dejotāju tērpiem, paklausīties mūziku un ar ovācijām pavadīt pašus labākos. Šogad dejas jau 19.–20. septembrī Šauļu arēnā!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti