Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kā zāles pļaušanu pārvērst par atpūtu?

Vasara lielākajai daļai cilvēku ir viens no mīļākajiem gadalaikiem. Un kā gan var nebūt? Saule, jūra un atvaļinājums. Taču siltajā laikā netrūkst arī visādi āra darbi. Bieži vien nemaz tik daudz laika laiskoties nav. Bet ko Tu teiktu, ja varētu atpūsties, kamēr tavs mauriņš tiek nopļauts? Mūsdienās viss ir iespējams! Kā? Uzzini rakstā!

Kā nopļaut zāli bez liekas piepūles?  

Atbilde uz šo jautājumu nav ilgi jāmeklē. Un nē, Tev nevajadzēs maksāt naudu citiem cilvēkiem par padarītu darbu. Par Tavu mauriņu parūpēsies zāles pļāvēji pašgājēji jeb roboti. Līdzīgi kā i-roboti sūc putekļus, kamēr dari citus mājas darbus vai lasi žurnālu, tāpat ir roboti, kas, pateicoties tehnoloģiju attīstībai, pļauj zāli bez cilvēka klātbūtnes. Lasot šo visu, Tev noteikti rodas vairāki jautājumi:  

  • Cik tas maksā?  
  • Kā robots zina kur pļaut?  
  • Kādu platību tas var nopļaut? 

Cena 

Zāles pļāvēju-robotu cena var būt ļoti dažāda. Lētākie modeļi maksā līdzīgi kā jaudīgs akumulatora stumjamais zāles pļāvējs – nedaudz zem 800 eiro, bet dārgākie – pat vairākus tūkstošus. Cenu atkarīga no vairākiem faktoriem: 

  • Pļaušanas platības, 
  • Akumulatora tipa un kapacitātes, 
  • Augstuma regulēšanas iespējām, 
  • Sensora veidiem, 
  • Zīmola, 
  • u.c iespējām.

Pļaušana un kontrole

Sākumā to visu aptvert var šķirst sarežģīti, bet robots ātri nopelnīs Tavu uzticību. Apkārt teritorijai tiek ieraksts robežvads, kas nosaka pļaušanas zonu. Un sensori ļauj zāles pļāvējam manevrēt starp akmeņiem, krūmiem, dārza mēbelēm un citiem šķēršļiem. Arī ar stāvākām nogāzēm tas veiksmīgi tiek galā. Ja gadās, ka robots uzskrien kādam priekšmetam, tas automātiski izslēdzas un ieslēdz trauksmes signālu, lai nodrošinātu maksimālu drošību. 

  • Tā kā robotu izmērs ir salīdzinoši mazs, tas var pļaut vietās, kur ar stumjamo vai dārza traktoru grūti tikt klāt, piemēram, zem zemiem kokiem, kuru zariem ne vienu reizi vien ir gadījies uzskriet virsū. 

Pļāvējam var ieprogrammēt laiku, kad jāsāk pļaut, piemēram, kamēr dodies uz veikalu vai esi darbā. Ir taču lieliski, ja vakarā paredzēta dārza ballīte un nav jāsatraucas par to, lai vēl pēc darba paspētu nopļaut zālienu. Bet pļaušanas darbus var veikt arī naktī vai kamēr gribi mierīgi atpūsties dārzā, jo roboti ir ļoti klusi, salīdzinot ar citiem zāles pļāvējiem.  

 Darbības ilgums

Vai Tev ir gadījies attapties ar tukšu benzīna kannu, kad tikai puse mauriņa ir nopļauta? Ar šāda tipa zāles pļāvēju par to nav jāuztraucas, jo tas darbojas ar akumulatora palīdzību. Vidēji darbības ilgums ir nedaudz lielāks par uzlādes laiku, kas prasa aptuveni 50 – 60 minūtes. 

Platība 

Ieteicamā appļaujamā zāliena platība robotiem atšķiras. Mazākiem modeļiem tā ir vidēji no 250 – 350 kvadrātmetriem, bet lielākie un jaudīgākie spēs tikt galā ar 1000 – 1600 kvadrātmetru lielu platību.  

Jāņem vērā, ka zāles pļāvēji pašgājēji nevar tikt galā ar aizaugušiem laukiem un biezu zāli, kur parasti nepieciešams trimmeris. Pļaušanas minimālais augstums ir no 20 milimetriem, bet maksimālais no 50 – 75 milimetriem, kā nu kuram modelim. 

Baudi vasaru uz neuztraucies par to, ka dārzā vai pagalmā jau atkal nepieciešams pļaut zāli. Dod iespēju tehnoloģijām darbu padarīt Tavā vietā. Zāles pļāvēji pašgājēji ir lielisks ieguldījums - gudri, klusi, kompakti, videi draudzīgi un rūpējas ne tikai par zālienu, bet arī par Tavu veselību. Ieskaties 1a.lv interneta veikalā un izvēlies savu jaudīgo palīgu āra darbos!  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti