Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kāda tipa putekļu sūcējs būs piemērotāks?

Kad tiek lemts par īstā putekļu sūcēja iegādi, viens ir skaidrs – jāveic kārtīga pieejamo modeļu izpēte! Kāpēc tā? Pavisam vienkārši – lai mājokli viens un divi iztīrītu no putekļiem un netīrumiem, liela nozīme ir tieši ierīcei. Lai palīdzētu Tev izvēlēties, esam sagatavojuši nelielu ceļvedi putekļu sūcēju pasaulē – lasi rakstu un uzzini par šobrīd piedāvājumā esošajiem putekļu sūcēju veidiem!

5 veidu putekļu sūcēji – uzzini par katru no tiem plašāk!

Saka, ka tīra māja ir laimīga māja. Un tā patiesi ir – ikdienā uzturoties tīrā, koptā mājā patiesi var justies laimīgāks. Putekļu sūcēju veidi, no kuriem izvēlēties, lai uzturētu teicamu tīrību, ir visdažādākie. Izcelt vienu labāko nav iespējams vienkārša fakta dēļ – katram no tiem ir savi plusi un mīnusi, kā arī lietošanas specifika. Tāpēc apskatīsim visus no tiem – lasi un uzzini turpinājumā plašāk.

1. Putekļu sūcējs ar atsevišķu tvertni

Šis ir jaudīgs putekļu sūcējs, kurš aprīkots ar atsevišķu tvertni, kas savienota ar cauruli un tās galā esošo uzgali. Atsevišķās tvertnes dēļ šo putekļsūcēju motori var būt lielāki un spēcīgāki. Ja meklē pārsteidzoši labu sūkšanu un efektīvu gaisa plūsmu, apsver iespēju iegādāties šādu rīku. Tā galvenās priekšrocības ir:

  • spēcīga sūkšana, kas ātri spēj savākt visus netīrumus;
  • ar tiem var tīrīt grīdas, kāpnes, zem mēbelēm, polsterējumu un aizkarus;
  • viegls uzgalis, kas ir ērti manevrējams;
  • tiem ir pieejami dažādi instrumenti, ņemot vērā virsmu un grīdas segumu.

Jāatceras, ka šādiem putekļu sūcējiem savākšanas tvertne ir lielāka, tāpēc to ir grūtāk uzglabāt. Tāpat tas ir arī izmērā smagāks.

2. Rokas putekļu sūcējs

Rokas putekļu sūcējs ir izcils palīgs, lai tīrītu grūti aizsniedzamas vietas. Padomā par netīrumiem, kas krājas dīvāna spraugās, starp mašīnas sēdekļiem un ne tikai – ar klasisko putekļu sūcēju to iztīrīt ne vienmēr ir iespējams, vai ne? Tad parocīgs risinājums ir rokas putekļu sūcēji – izmērā mazāki, bet gana jaudīgi, lai attīrītu virsmas. Lūk, galvenie plusi šādai ierīcei:

  • Piemērots kaktu, stūru, spraugu iztīrīšanai.
  • Ērti glabājams – neaizņem daudz vietas, lieliski kalpo arī kā auto putekļu sūcējs, to var uzglabāt automašīnā.
  • Vadu vai bezvadu opcijas.
  • Lieliski piemērots mājdzīvnieku spalvu savākšanai.

Taču, iegādājoties šādu modeli, jāatceras, ka tas nav piemērots vispārējai tīrīšanai, jo tas aizņemtu pārāk ilgu laiku, kā arī tam ir lielākoties mazāka jauda nekā klasiska izmēra putekļu sūcējam.

3. Putekļu sūcējs-slota

Šāda veida putekļu sūcēji kļūst arvien pieprasītāki to plašo priekšrocību dēļ. Šādi putekļu sūcēji tiek saukti arī par vertikālajiem putekļu sūcējiem, jo ikdienā tiek uzglabāti šādā stāvoklī. Tie ir salīdzinoši maza izmēra, nezaudējot augsto veiktspēju. Tāpat tie ir parocīgi, jo platā apakšdaļa ļauj vienlaicīgi attīrīt diezgan lielu platību. Kādi ir to galvenie plusi?

Viegli manevrējami – tā kā nav papildus tvertne, kas “jāvelk līdzi” tīrīšanas laikā, tos izmantot ir viegli.
Tīrīšanas laikā nevajag noliekties, tādējādi atvieglojot lietošanu.
Var būt ar vadu vai bezvada – īpaši ērts ir bezvadu putekļu sūcējs, jo samazina patērēto laiku, lai, pārejot no vienas telpas uz otru, pārspraustu vadu citā kontaktligzdā.
Lieliski piemērots ātrai tīrīšanai vietās ar ierobežotu platību, tāpēc noderēs, piemēram, dzīvokļos.

Tomēr jāņem vērā arī kādi mīnusi – tā kā putekļu uzkrājējtvertne atrodas pie paša tīrītāja, tā ietilpība būs mazāka nekā klasiskam putekļu sūcējam. Tāpat šāda ierīce būs smagāka, jo uzkrājējtvertne un paši netīrumi rada papildu svaru.

Svarīgi atcerēties, ka ir pieejami dažādu modeļu putekļu sūcēji – slotas. Tie ir gan tādi, kas piedāvā sauso tīrīšanu (iesūc netīrumus), gan tādi, kuri darbojas kā putekļu sūcējs ar mazgāšanas funkciju, efektīvi tīrot grīdu.

4. Bezvadu – akumulatora tipa putekļu sūcējs

Lai arī šī ierīce ir līdzīga iepriekš aprakstītajam slotas tipa putekļu sūcējam, tai ir būtiska atšķirība – tajā ir iebūvēts jaudīgs akumulators, kas ļauj gana ilgu laiku bez uzlādes izmantot iekārtu, efektīvi atbrīvojoties no netīrumiem. Tie noderēs, piemēram, ja nepieciešams ātri uzkopt grīdas, bet tie nenodrošina tik augstu jaudu kā klasiski putekļu sūcēji.

5. Putekļu sūcējs – robots

Šis ir viens no 21. gadsimta lieliskākajiem izgudrojumiem – putekļu sūcējs, kas strādā Tavā vietā, kamēr atpūties, esi darbā vai esi nodevies citām darbībām. Robotu putekļsūcēji kļūst arvien populārāki to fantastisko ērtību dēļ. Tie ne tikai veic darbu Tavā vietā, bet arī var nokļūt zem zemām vietām.

Kādi vēl ir šo ierīču plusi?

  • Var kontrolēt ar viedtālruni.
  • Neaizņem daudz vietas uzglabāšanai.

Tomēr tie ir dārgāki, kā arī jāatceras, ka tie nespēs ļoti efektīvi tikt galā ar lieliem netīrumiem. Tāpat arī tvertnes ietilpība nav ļoti liela, tāpēc to regulāri nāksies iztukšot.

Ja Tu vēl domā, kurš putekļu sūcējs Tev būs piemērotākais – iepazīsties ar piedāvājumu! 1a.lv interneta veikals piedāvā vairākus simtus populāru, kvalitatīvu un izdevīgu modeļu – ienāc un izvēlies sev piemērotāko!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti