Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kādi ir labākie sieviešu velosipēdi?

Velobraucēju kultūra Latvijā attīstās ar katru jauno vasaras sezonu arvien vairāk. Tiek izbūvēti jauni veloceliņi, liktas jaunas ceļa zīmes. Tāpat autobraucēji tiek aicināti solidarizēties un dalīties ar satiksmes kopējo ceļu.

Kad esi nobriedusi iegādāties labāko un ērtāko vesosipēdu, lai uzsāktu riteņbraukšanas sezonu, tad vari sastapties ar milzīgu piedāvājumu klāstu. Ir gan puķaini sieviešu velosipēdi, gan vienkrāsaini, lieli mazi, ar groziņiem un bez tiem.

 Kā izvēlēties savu jauno transporta līdzekli neapjūkot dažādos velosipēdu terminos, funkcijās un cenu diapazonos? Kādas funkcijas var būt svarīgas un pēc kā izvēlēties, par to šī raksta turpinājumā.  

Velosipēda turēšana

Ja iegādāsies velosipēdu, tad Tu droši vien arī zini, kur to turēsi un glabāsi, kad ar to nebrauksi. Ja dzīvo privātmājā, tad šī jautājuma atbilde noteikti ir jau skaidra, bet, ja dzīvo daudzdzīvokļu namā, tad Tev ir jāatbild sev, vai mājā ir lifts, vai dzīvo zemos stāvos, vai arī velosipēds būs jānes ar rokām augstu.

Ja velosipēdu Tev nāksies nest uz augšējiem stāviem, tad kā vienu no prioritātēm izvēlies velosipēda smagumu. Mūsdienās veikalu klāstā ir dažādi piedāvājumi, tai skaitā pēc skata smagnēji velosipēdi, tomēr ar mazu kilogramu skaitu, tādejādi Tev būs pavisam viegli uzmest to plecā un uznest uz savu augšējo dzīvokļa stāvu.

Velosipēda lietošanas maršruti

Kad esi jau savos meklējumos, tad ņem vērā, ka velosipēdi iedalās trīs pamatveidos- šosejas, kalnu un klasiskie, kas ir pilsētas velosipēdi.

Velosipēdu klāstā ir arī eleganti un dizainiski gaumīgi piedāvājumi, tomēr Tu nedrīksti aizmirst, kādam mērķim vēlies to iegādāties. Ja Tavi paredzētie maršruti ir izbraucieni ārpus pilsētas vai pa meža takām, diez vai Tev būs ērti braukt ar sievišķīgi elegantu velosipēdu, kas nav paredzēts bedrēm, kalnu pārvarēšanai un citiem šķēršķiem. Izvēlies vai velosipēdu pērc priekš braukšanas pa šoseju vai arī mežiem un kalniem. Šāda izvēle Tev palīdzēs ar jauno transporta līdzekli braukt daudz ērtāk un vieglāk, jo katram no šiem veidiem ir iestrādātas savas braukšanas atvieglošanas funkcijas.

Komforts un drošība

Velosipēds bez komforta un drošības elementiem ir bīstams un droši vien ātri no tā vēlēsies tikt vaļā, tāpēc pirms iegādes pievērs arī šiem faktoriem uzmanību. Klasiskie sieviešu velosipēdi tiek bieži vien pārdoti jau komplektācijā ar dubļu sargiem, zvaniņu, ķēdes sargu un atstarotājiem, tomēr, ja tādi komplektācijā nav- tad obligāti savas drošības un ērtības labad ir jāpērk. Papildus bez šī, noteikti padomā arī par drošību, kad velosipēdu atstāsi uz ielas ieskrienot veikalā vai turpat novēršoties- slēdzene var paglābt no negodprātīgiem cilvēkiem un zagļiem, kuru pilsētās nemaz netrūkst.

Pie komforta punkta varētu arī runāt par to, ka velosipēds ir jāpērk arī pēc sava auguma. Izvēloties nepareiza izmēra velosipēdu, var sākt sāpēt rokas vai mugura, arī drošības faktors, kad nejūties ērti uz velosipēda var būtiski pasliktināt situāciju.

Tehniskā specifikācija

Visbeidzot, kad gatavojies pirkt jauno velosipēdu, iepazīsties ar konkrētā modeļa tehnisko specifikāciju. Tajā uzzināsi, gan velosipēda smagumu, riepu izmēru, komplektāciju, materiālu, kā arī kādam augumam šis velosipēds ir pielāgojams.

Interneta veikalā ir viegli, sev izvēlētajam velosipēdam, piepirkt arī vajadzīgos aksesuārus, piemēram, groziņu vai lukturus. Nokomplektēt sev simpātisko un tehniski atbilstošāko velosipēdu var ātri, turklāt tā tehniskā specifikācija ir jebkuram ērti pārskatāma ar iespēju turpat arī salīdzināt citus modeļus.

Lai izdevusies un skaista jaunā sezona un, lai izdodas atrast savu īsto transporta līdzekli, ar kuru veiksi daudzus, jo daudzus kilometrus braucot pa ielām, mežiem un šosejām!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti