Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kādu Toyota RAV 4 modeli izvēlēties? Hibrīdauto un tradicionālo modeļu apskats un salīdzinājums

Toyota RAV 4 jau vairākus gadus ierindojas uzticamāko auto topā, pateicoties izcilajai uzbūves kvalitātei un salīdzinoši zemām uzturēšanas izmaksām. Šis kompaktais SUV ir kļuvis par populārāko auto savā segmentā, un to ir viegli saprast – kompakts, bet praktisks dizains, teicama degvielas ekonomija, laba maneverētspēja un moderns tehnoloģiju klāsts.

Ejot laikiem līdzi, Toyota RAV 4 piedāvājumā līdzās tradicionālajiem auto ar iekšdedzes dzinējiem arvien populārāki kļūst tieši hibrīdauto modeļi. Tieši tāpēc esam sagatavojuši RAV 4 hibrīda un tradicionālo modeļu apskatu un salīdzinājumu, lai palīdzētu izvēlēties Tev piemērotāko modeli!

Degvielas ekonomija un ietekme uz vidi

Degvielas ekonomija ir viena no galvenajām hibrīdauto priekšrocībām pār tradicionālajiem modeļiem ar iekšdedzes dzinējiem, un šis Toyota hibrīds šajā ziņā nav izņēmums. Piemēram, 2018. gada RAV 4 ar 2,0 litru benzīna motoru vidēji patērē 7,7 litrus uz 100 kilometriem, kamēr 2020. gada hibrīds vidēji patērē 4,8 l uz 100 nobrauktajiem kilometriem.

Ilgtermiņā tas varētu būt vairāku simtu, pat tūkstošu eiro ietaupījums degvielas izmaksās, ja izvēle ir par labu Toyota RAV 4 hibrīdauto versijai. Jāpiemin, ka dabas draugiem hibrīda RAV 4 noteikti būs labāka izvēle, jo hibrīdauto ir mazāks oglekļa pēdas nospiedums, kā arī tas izdala vidēji uz pusi mazāk siltumnīcas gāzes nekā tradicionālie modeļi ar iekšdedzes dzinējiem.

Veiktspēja

Gan ar hibrīda, gan ar tradicionālajiem benzīna un dīzeļa RAV 4 modeļiem var iespiest gāzes pedāli grīdā un izjust adrenalīna devu, tomēr kopumā hibrīda modeļi ir nedaudz jaudīgāki – tas ir tāpēc, ka hibrīdauto apvieno gan elektromotoru, gan tradicionālo iekšdedzes motoru. Jaunākais 2023. gada RAV 4 modelis ar benzīna dzinēju ir aprīkots ar 2,5 litru 203 Zs dzinēju, kamēr 2023. hibrīda kombinētā jauda ir 219 zirgspēki.

Praktiski tas nozīmē to, ka hibrīda RAV4 spēs sasniegt paātrinājumu 0–100 km/h par teju sekundi ātrāk nekā tradicionālie modeļi. Jāpiemin arī fakts, ka hibrīda modeļi ir daudz klusāki nekā tradicionālie modeļi ar benzīna vai dīzeļdzinēju. Jebkurā gadījumā, gan tradicionālie, gan hibrīda RAV4 modeļi ir atsaucīgi un nodrošina teicamu manevrētspēju.

Cena

Gluži kā ar citiem auto modeļiem, arī Toyota RAV 4 hibrīda modeļi ir dārgāki nekā benzīna un dīzeļa versijas. Piemēram, jauns 2023. gada RAV 4 ar benzīna motoru izmaksās sākot no 33 tūkstošiem eiro, savukārt hibrīds – sākot no 37 tūkstošiem eiro. BRC Autocentrā ir pieejami lietoti RAV 4 ar benzīna motoru sākot no 17 100 eiro, savukārt lietoti hibrīdi – no 31 500 eiro. Skaidrs, ka “tradicionālie” modeļi ar iekšdedzes dzinēju būs lētāki nekā hibrīda versijas iegādes brīdī, tomēr ilgtermiņā degvielas ekonomijas dēļ RAV 4 hibrīds būs izdevīgāks variants.

Benzīna, dīzeļa vai hibrīda RAV 4 – kādu izvēlēties?

Veicot izvēli, vajadzētu saprast, cik esi gatavs tērēt par auto, un kādām vajadzībām to izmantosi. Piemēram, RAV 4 ar dīzeļdzinēju ir laba izvēle tiem, kas ikdienā nobrauc lielas distances un vēlas saprotamu auto par labu cenu. Tomēr jāņem vērā tas, ka jaunākie RAV 4 modeļi nemaz netiek piedāvāti ar dīzeļdzinēju, tāpēc būs jāiztiek ar vecāku modeli vai jāskatās benzīna vai hibrīda virzienā.

 

Benzīna RAV 4 ir klasiska izvēle tiem, kas vēlas uzticamu auto un nevēlas maksāt vairāk par hibrīda versiju. Savukārt hibrīda RAV 4 noteikti ir labākā izvēle pilsētniekiem, jo hibrīda motori panāk daudz lielāku degvielas ekonomiju braucot pilsētvidē. Turklāt ir vērts pieminēt par valsts atbalstu hibrīdauto iegādei, kas padara RAV 4 hibrīdauto cenu maciņam draudzīgāku.

Kur pirkt RAV 4?

Toyota RAV 4 ir populārākais SUV Latvijā, tāpēc, meklējot lietotu RAV 4, ir viegli apmaldīties plašajā piedāvājumā. Lai izvairītos no krāpniekiem un “nomaskētiem” defektiem, iesakām ieskatīties BRC Autocentra piedāvājumā, kur ir pieejami mazlietoti “tradicionālie”, kā arī hibrīda Toyota RAV 4. Atsauksmes par BRC Autocentru vairākkārt piemin izdevīgo garantijas piedāvājumu ar termiņu līdz diviem gadiem – ienāc lv.brcauto.eu un uzzini vairāk!

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

4 biežāk pieļautās kļūdas, rakstot CV

Laba un kvalitatīva CV izveidošana aizņem laiku - procesa laikā ir tik daudz nianšu pie kā jāpiedomā. Iepazīstieties ar četrām biežāk pieļautajām kļūdām, rakstot CV un paturiet tās prātā, lai nākamrei...

Saules paneļi: Kas jāzina pirms iegādes?

Saules paneļi ir šobrīd populārs risinājums, kas ļauj gan samazināt ar elektroenerģiju saistītās izmaksas, gan rūpēties par vidi. Taču, lai saules paneļu sistēmas uzstādīšanā ieguldītais patiešā...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti