Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kādus pakalpojumus sniedz mērnieki?

Mērnieks ir profesija, ar kuras pārstāvjiem dzīves laikā daudzi no mums satiksies, iespējams, tikai vienreiz. Tāpēc daudziem pat nav zināms, ar ko nodarbojas mērnieks un ko viņš dara. Vairums no mums ir redzējuši mērnieku uz ielas vai kaimiņa pagalmā, veicot zemes kadastra uzmērīšanu, taču mērnieka pakalpojumu klāstā ir daudz kas vairāk, kā vienkārši zemes robežu noteikšana dabā. Kādus pakalpojumus vēl sniedz mērnieks un kāpēc viņa iesaiste nepieciešama ik uz katra soļa, jebkādās darbībās ar zemes ierīcību? SIA „Ģeodēzists” stāsta par mērnieka pakalpojumu klāstu.

Klasiskie darbi ar zemes īpašumu

Bieži ar mērniekiem sastopas lauksaimnieki, kuri aktīvi pērk un pārdod jaunas zemes vienības. Šādās situācijās, visbiežāk, nepieciešams sastādīt zemes robežu plānu ar mērķi, lai īpašumu varētu veiksmīgi reģistrēt zemesgrāmatā. Atsevišķos gadījumos zemes vienībā vai uz tās robežas ir jāveic arī meliorācijas kadastra uzmērīšana.

Zemes robežu uzmērīšana ir visizplatītākais pakalpojums visiem klientiem. Arī cilvēkiem, kuriem īpašumā ir tikai piepilsētas dārziņš, vismaz vienu reizi ir jāveic zemes robežu precīza noteikšana dabā un plāna sastādīšana, lai to varētu reģistrēt. Protams, šāda pārmērīšana nav jāveic regulāri, taču Latvijā joprojām ir ļoti daudz īpašumi, kuriem nav veikti nekādi uzmērīšanas darbi.

Detalizēta īpašuma izpēte un aprakstīšana

Mērniecība nebeidzas pie zemes robežām. Daudz komplicētākas situācijas visbiežāk, rodas tieši topogrāfiskā plāna un ģeodēziskās izpētes rezultātā. Šie darbi ir nepieciešami, lai uz īpašuma veiktu dažāda veida būvniecības darbus, t.sk. komunikāciju ierīkošanu.

Topogrāfiskais plāns ir priekšnoteikums jebkuras būves celtniecībā. Bez tā nav iespējams izstrādāt būvprojektu, neriskējot palaist garām būtiskas detaļas. Līdzīgi ir ar ģeodēzisko izpēti – ēkām un inženiertīkliem jāņem vērā dažādas īpatnības gan uz zemes, gan zem tās.

SIA „Ģeodēzists”

Ja nepieciešami jebkāda veida mērniecības vai topogrāfijas darbi, SIA „Ģeodēzists” ir lieliska vieta, kur griezties. Uzņēmumu dibināja jau pirms 25 gadiem un kopš tā laika uzņēmums ir audzis, krājis pieredzi, papildinājis savu pakalpojumu klāstu un ir kļuvis par trešo lielāko mērniecības pakalpojumu sniedzēju Latvijā. SIA „Geodēzists” darbojas pamatā Kurzemes apvidū, taču ir gatavs pakalpojumus sniegt jebkurā vietā Latvijā.

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti