Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kas ir ASV bezvīzu programma (Visa Waiver Program)?

Sapnis par Ameriku jau sen ir pārvērties realitātē - nonākt šajā tālajā pasaules valstī mūsdienās ir vieglāk par vieglu, ja vien esi pilsonis kādā no Visa Waiver Program dalībvalstīm. Piemēram, ja esi Latvijas vai kādas citas Visa Waiver Program dalībvalsts pilsonis, tev vairs nav jātērē laiks un resursi, lai dotos uz vēstniecību un uzsāktu ilgo un piņķerīgo vīzas saņemšanas procesu.

Tev atliek vienīgi aizpildīt ESTA pieteikumu, kas aizņem ne vairāk kā 15-20 minūtes, turklāt tas ir izdarāms internetā!

ASV bezvīzu programma šobrīd ir aktuāla 28 valstīs - šo valstu pilsoņi var saņemt ESTA apstiprinājumu un doties uz Amerikas Savienotajām Valstīm, ja vien tas ir biznesa, tranzīta vai tūrisma nolūkos. Taču jāņem vērā, ka Visa Waiver Program dalībvalstis nosaka Amerikas Savienoto Valstu drošības dienests - pati valsts nekādi nevar ietekmēt statusa iegūšanu vai zaudēšanu, tāpat arī dalībvalstis nevar noteikt, kuram no pilsoņiem atļauja piešķirama - to visu dara ASV.

ESTA pieteikuma izskatīšanas process ir salīdzinoši ātrs un vienkāršs, taču jārēķinās, ka par ESTA pieteikuma apstiprināšanu būs jāsamaksā 78 ASV dolāri, taču tā nav liela summa, ņemot vērā, ka ESTA atļauja ir derīga veselus divus gadus, kuru laikā jūs droši varat apmeklēt ASV cik vien bieži vēlaties, tikai ar noteikumu, ka viena vizīte neilgst vairāk par 90 dienām.

ESTA pieteikuma forma ir pārdomāta tā, lai būtu pēc iespējas vienkāršāka, turklāt tiešsaites režīmā iespējams arī labot kādu pieļautu kļūdu. Vēl jo vairāk - internetā iespējams arī pārbaudīt savu ESTA statusu gadījumos, kad tas ir ticis saņemts, taču nav zināms, vai ir jau pagājuši divi gadi. Statusa pārbaude maksā ievērojami lētāk - ap 20 ASV dolāriem.

Viss, kas jums vajadzīgs ESTA pieteikumam, ir - jūsu pases dati, kontaktinformācija, ziņas par jūsu ģimeni un darbu. Un, protams, Visa Waiver Program dalībvalsts pilsonība. Un ņemiet vērā, ka pieteikumam ir jābūt rakstītam angļu valodā!

Novērtējiet priekšrocības, kādas nodrošina mūsu valsts dalība šajā programmā un piepildiet savu sapni par došanos uz ASV!

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti