Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kas jāzina pirms iegādājies iebūvējamo virtuvi

Iebūvējamā virtuve ir mūsdienu virtuves zonas neatņemama sastāvdaļa, kas sastāv no darba virsmas, plīts, skapīšiem, kā arī papildināma ar trauku mašīnu, cepeškrāsni un citiem virtuvē vajadzīgiem un noderīgiem elementiem. Lai arī iebūvējamās virtuves daļas ir līdzīgas; izpildījums, materiāli un izkārtojums var būt visnotaļ atšķirīgs. Lasi raksti un uzzini, par ko vērts padomāts pirms iegādājies iebūvējamo virtuvi!

3 iemesli, kādēļ iebūvējamās virtuves ir praktisks un populārs risinājums

Lai arī mūsdienās neviens nav jāpārliecina, ka virtuves zonai ir nepieciešama iebūvējamā virtuve, ir labi apzināties kādas priekšrocības tā nodrošina.

  1. Ērti pielāgot jebkurai vietai. Iebūvējamā virtuve tiek individuāli sagatavota un pielāgota katrai telpai un katra klienta vajadzībām. Ir pieejamas arī iebūvējamo virtuvju sagataves, bet tās var viegli papildināt ar nepieciešamajiem elementiem. Šī iemesla dēļ virtuvi ir iespējams iekārtot praktiski jebkur.
  2. Pārdomāts dizains. Iebūvējamo virtuvi ir ne tikai ērti pielāgot jebkurai telpai, bet arī jebkura cilvēka vajadzībām. Sākot no elementiem, kas atradīsies virtuvē, piemēram, cepeškrāsns, plīts, trauku mašīnas līdz tam kā veidosies virtuves izkārtojums – kur būs novietotas pannas un katli, kur šķīvji, kur izlietne.
  3. Viegli uzturēt tīrību. Iebūvējamās mēbeles lieliski savienojas viena ar otru – tas nozīmē to, ka starp tām nav lieku spraugu un mazu šķirbiņu, kurās krāties grūti aizsniedzamai putekļu kārtiņai. Līdz ar to arī iebūvējamo virtuvi ir viegli iztīrīt un uzturēt higiēniski tīru.

Kas jāņem vērā, pasūtot iebūvējamo virtuvi?

Lai izdotos iegādāties sev vispiemērotāko virtuves risinājumu, lūk, pāris lietas, par ko jāpadomā:

  1. Mēbeles un to izkārtojums. Kopā ar virtuves meistariem vai patstāvīgi saplāno, kādas mēbeles tev virtuvē būs nepieciešamas un kāds varētu būt to izkārtojums. Apdomā visus elementus, lai pēc tam virtuvē gatavojot vari ērti visam piekļūt.
  2. Funkcijas un ietilpība. Domājot par iebūvējamo virtuvi, svarīgi ir ņemt vērā arī, kādas funkcijas un ietilpība piemīt izvēlētajām mēbelēm. Vai skapīšu atvēršanas mehānisms netraucēs atvērt citu skapīti? Vai plauktu augstums ir atbilstošs izvēlēto virtuves preču uzglabāšanai?
  3. Sadzīves tehnika un elektrības kontakti. Ideālā gadījumā jau uzreiz ieplāno virtuvē vietu sadzīves tehnikai. Kādas ierīces lietosi un kur tās atradīsies? Tas attiecas arī uz elektrības kontaktu plānojumu, lai pēc tam nav jāskraida pa visu virtuvi, meklējot, kur iespraust blenderi.
  4. Materiāls un tā kopšanas īpatnības. Izvēloties iebūvētās virtuves mēbeles, jāpiedomā arī pie tā no kāda materiāla tās būs ražotas. Visbiežāk skapīši tiek gatavoti no koka ar lamināta vai akrila pārklājumu, bet darba virsmas ir iespējams iegādāties dažādas. Galda virsma var būt gatavota no skaidu plāksnes vai koka ar ūdensizturīgu pārklājumu, tā var būt no mākslīga vai īsta akmens, kā arī nerūsējošā tērauda. Katrai virsmai ir savas priekšrocības un trūkumi, tāpat arī kopšanas vajadzības.
  5. Apgaismojums. Strādājot virtuvē, noteikti ir nepieciešams labs apgaismojums. Iebūvējamajā virtuvē to vislabāk var nodrošināt iebūvēti gaismas ķermeņi, kas izgaismos tieši darba virsmu. Apdomājies, kur apgaismojums būs visvairāk nepieciešams un kur novietot gaismas slēdžus. Laba vieta apgaismojumam ir arī lielāku skapīšu iekšpusei, lai iespējams ērti saskatīt to, kas atrodas dziļumā.
  6. Virtuves dizains. Pēdējais, kam pievērst uzmanību, bet kas noteikti nav maznozīmīgs aspekts, ir, kāds būs virtuves dizains. Kādā krāsā būs skapīši, kādā – virtuves virsmas. Kā būs dekorētas sienas un kā izskatīsies apgaismes ķermeņi. Tāpat arī jāpadomā, vai virtuvē būs vieta ēdamgaldam un kā virtuve izskatīsies kopskatā.

Nobeigumā

Ja esi iebūvējamās virtuves meklējumos, ielūkojies salonsarka.lv piedāvājumā! SalonsArka zinošie speciālisti labprāt palīdzēs tev izvēlēties vispiemērotāko risinājumu tieši tavai virtuvei. Piedāvājumā ir plašs klāsts ar dažādiem virtuves elementiem – noteikti izdosies atrast ko piemērotu jebkurai gaumei. Lai izdodas radīt tādu virtuvi, kas sagādā prieku!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti