Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Mūsdienīgi aizdevumu risinājumi

Situācijā, kad radušies kādi pēkšņi izdevumi, plānots veikt kādu lielāku pirkumu vai īstenot kādu nopietnu ieceri, taču ar personīgajiem līdzekļiem nepietiek, var būt noderīgs tāds risinājums kā aizdevums. Šobrīd pieejams ļoti plašs dažādu aizdevēju un aizdevumu klāsts, un tas, kādu risinājumu izvēlēties, atkarīgs no situācijas, vajadzībām, kā arī iespējām aizdevumu godprātīgi atmaksāt. Ja arī Jūs plānojat drīzumā izmantot tādu iespēju kā aizdevums, taču neesat pārliecināts par to, kuru no risinājumiem izvēlēties, turpiniet lasīt šo rakstu, kur esam apkopojuši vairākus mūsdienīgus risinājumus – kāds no tiem var būt piemērotākais un labākais arī Jūsu situācijā.

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir aizdevums, kas visbiežāk paredz aizdevuma summu no 500 līdz 25 000 EUR ar atmaksas termiņu no 3 līdz 120 mēnešiem. Tas ir piemērots risinājums lielākiem pirkumiem, labiekārtošanai, neparedzētiem izdevumiem, atpūtai un dažādiem citiem gadījumiem, kad nepieciešamas papildu finanses. Patēriņa kredīts šobrīd ir internetā populārākais aizdevuma veids.

Patēriņa kredīta galvenās priekšrocības:

  • Piemērots dažādiem mērķiem. Piesakoties patēriņa kredītam, nav nepieciešams norādīt aizdevuma mērķi un aizņēmējs to var izmantot brīvi pēc saviem ieskatiem. Protams, jāatceras, ka patēriņa kredīts tāpat kā jebkurš cits aizdevums ir paredzēts tikai nopietniem mērķiem, nevis spontāniem pirkumiem un izklaidei.
  • Salīdzinoši liela aizdevuma summa. Tā kā patēriņa kredīta aizdevuma summa ir līdz pat 25 000, tas var būt noderīgs gan mazāku, gan lielāku ieceru īstenošanai.
  • Salīdzinoši garš atmaksas termiņš. Patēriņa kredīta atmaksas termiņš ir līdz par 120 mēnešiem - jo garāks atmaksas termiņš, jo mazāks ikmēneša maksājums, kā rezultātā ir mazāks slogs mēneša budžetam. Tomēr jāņem vērā, ka garāks atmaksas termiņš nozīmē, ka tiek pārmaksāts vairāk attiecībā uz procentiem.

Auto kredīts

Auto kredīts ir aizdevums, kas visbiežāk paredz aizdevuma summu no 500 līdz 25 000 EUR ar atmaksas termiņu no 3 līdz 120 mēnešiem. Tas ir līdzīgs risinājums kā patēriņa kredīts, tomēr auto kredītam ir noteikts mērķis - transportlīdzekļa iegāde. Visbiežāk ar auto kredīta palīdzību iegādājas tieši automašīnu, taču tāpat var iegādāties arī citu transportlīdzekli: motociklu, kvadraciklu, motorlaivu u.c.

Auto kredīta galvenās priekšrocības:

  • Auto uzreiz nonāk pircēja īpašumā. Atšķirībā no auto līzinga, iegādājoties auto ar auto kredīta palīdzību, tas uzreiz nonāk pircēja īpašumā jeb uzreiz tiek reģistrēts uz kredītņēmēja vārda.
  • KASKO apdrošināšana nav obligāta. Atšķirībā no auto līzinga, iegādājoties auto ar auto kredīta palīdzību, nav nepieciešams obligāti iegādāties KASKO apdrošināšanas polisi. Tādējādi sākotnējās auto iegādes izmaksas ir mazākas.
  • Netiek izvirzītas prasības attiecībā uz auto specifikācijām. Auto iegādei izmantojot auto kredītu, aizdevējs neizvirza nekādas prasības attiecībā uz auto, tādējādi iespējams iegādāties savu sapņu auto, kas pilnībā atbilst paša vajadzībām un vēlmēm.

Kredītlīnija

Kredītlīnija ir aizdevums, kura specifika atšķiras no citiem aizdevumu veidiem – tā paredz, ka klientam tiek piešķirts noteikts kredītlimits, kuru viņš var tērēt brīvi pēc saviem ieskatiem. Piešķirto kredītlimitu var izmantot pilnā apmērā, daļēji vai neizmantot vispār, ja konkrētajā brīdī papildu finanses nav nepieciešamas. Konkrēta aizdevuma summa un atmaksas termiņš tiek noteikts, izvērtējot aizdevuma pieteikumu. Kredītlīnija ir piemērots risinājums auto vai mājokļa remontam, izglītībai, neparedzētiem izdevumiem, lielākiem pirkumiem, medicīniskiem pakalpojumiem un drošības spilvena izveidei.

Kredītlīnijas galvenās priekšrocības:

  • Var izmantot brīvi pēc saviem ieskatiem. Kā jau minējām, piešķirto kredītlimitu klients var tērēt brīvi pēc saviem ieskatiem, kad, kur un cik daudz nepieciešams. Turklāt, nav nepieciešams informēt aizdevēju par to, kādam mērķim piešķirtais kredītlimits tiek izmantots.
  • Procenti jāmaksā tikai par izmantoto naudas summu. Procentu maksājumi jāveic tikai par izmantoto naudas summu, līdz ar to, kamēr piešķirtais kredītlimits netiek izmantots, klientam nav izdevumu. Tā kā visbiežāk finanšu slogu rada tieši procentu maksājumi, tad atbildīgi un gudri izmantota kredītlīnija var būt ļoti izdevīgs risinājums.
  • Kredītlimits pieejams tik ilgi, kamēr tas tiek iztērēts. Ja klientam nepieciešamas papildu finanses un piešķirtais kredītlimits nav iztērēts, tad klientam nav atkārtoti jāpilda aizdevuma pieteikums – nepieciešams vien izņemt vajadzīgo naudas summu no sava kredītlīnijas konta.

Kredīts pret ķīlu

Kredīts pret ķīlu ir aizdevums, kas visbiežāk paredz aizdevuma summu no 2000 līdz 200 000 EUR ar atmaksas termiņu no 3 līdz 360 mēnešiem. Tas ir piemērots risinājums mājokļa iegādei, kredītu apvienošanai, labiekārtošanai, transportlīdzekļa iegādei, lieliem atpūtas plāniem, neparedzētiem tēriņiem un citām situācijām, kad nepieciešamas papildu finanses. Piesakoties kredītam pret ķīlu, par ķīlu var kalpot īpašums, kas ir aizņēmēja likumīgs īpašums: māja, dzīvoklis, zeme vai mežs. Ieķīlājot īpašumu, par tā likumīgo īpašnieku un aizdevuma atmaksas laiku kļūst aizdevējs, taču aizņēmējs var turpināt lietot ķīlu savām personīgajām vajadzībām – problēmas var rasties tikai tādā gadījumā, ja aizņēmējs godprātīgi nepilda uzņemtās saistības. Kad kredīts pret ķīlu pilnībā atmaksāts, ķīla atkal kļūst par aizņēmēja likumīgu īpašnieku.

Kredīta pret ķīlu galvenās priekšrocības:

  • Lielāka aizdevuma summa. Tā kā ķīla aizdevējam kalpo kā sava veida garants, tad kredīts pret ķīlu piedāvā lielāku aizdevuma summu – līdz pat 200 000 EUR, kas var palīdzēt īstenot nopietnas un lielas ieceres.
  • Var būt zemākas procentu likmes. Tā kā ķīla aizdevējam kalpo kā sava veida garants, tad kredītam pret ķīlu nereti ir zemākas procentu likmes. Procentu likmes tiešā veidā ietekmē kopējo atmaksājamo aizdevuma summu, līdz ar to zemākas procentu likmes nozīmē mazāku kopējo atmaksājamo aizdevuma summu.
  • Var būt piemērots risinājums situācijā, kad citi aizdevumu veidi nav pieejami. Reti kurš aizdevējs ir gatavs uzņemties risku un sadarboties ar klientiem, kuriem ir sabojāta kredītvēsture vai citas finanšu problēmas, kas varētu apgrūtināt aizdevuma atmaksu. Kredīts pret ķīlu var būt viens no risinājumiem šādās situācijās, tomēr jāatceras, ka tas ir dubults risks, jo atmaksas problēmu gadījumā iespējams ne tikai sabojāt kredītvēsturi, bet arī zaudēt īpašumtiesības uz ķīlu.

Šie un citi mūsdienīgi aizdevumu risinājumi plašā klāstā pieejami Sefinance.lv – ieskatieties un izvēlieties sev un savam maciņam labāko! Pie mums pieejams kredīts no 20 gadiem, tomēr atgādinām, ka ikviens aizdevums ir nopietnas saistības, tādēļ sākumā rūpīgi izvērtējiet aizdevuma nepieciešamību, piemērotību situācijai un savas iespējas aizdevumu godprātīgi atmaksāt!

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti