Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Noderīgi padomi gaumīgas un funkcionālas vannas istabas iekārtošanā

Viena no svarīgākajām telpām ikvienā mājoklī ir vannas istaba. Ir skaidrs, ka tai jābūt ne vien funkcionālai, bet arī gaumīgai. Kā iekārtot vannas istabu, lai tā atbilstu visām prasībām? Par to turpinājumā.

Tualetes poda izvēle

Viens no centrālajiem elementiem tualetes telpā vai vannas istabā ir tualetes pods. Sākotnēji šķiet, ka izvēli izdarīt ir vienkārši. Tomēr ņemot vērā, ka pārdošanā ir visdažādākie tualetes podi, var izrādīties, ka uzdevums nav nemaz tik vienkāršs. Izdarot izvēli, svarīgi vairāki faktori:

  • Ja vēlies ekonomisku risinājumu, kas nepatērēs daudz ūdens, dod priekšroku klozetpodam ar dubulto skalošanas sistēmu. Tā dod iespēju izvēlēties, kādu skalošanas režīmu izvēlēties – 3 vai 6 litrus;
  • Pārdošanā gan klasiski risinājumi, gan arī tualetes podi ar ekskluzīvu dizainu. Izvēle, protams, ir gaumes jautājums, taču par to vajadzētu domāt kā par ilgtermiņa risinājumu. Klasiskie podi labi iederēsies dažādos interjeros, turklāt bieži vien tie arī ir vienkāršāk kopjami;
  • Svarīgs aspekts ir arī klozetpoda veids. Izvēloties piemērotāko, jāņem vērā telpas specifika un paša individuālās prasības. Svarīgi arī, lai klozetpods būtu praktisks risinājums – jāņem vērā, ka, piemēram, pie sienas stiprināmi klozetpodi ir vienkāršāk kopjami;
  • Tualetes poda virsma. Domājot par uzkopšanas darbiem, jāizvērtē arī tualetes poda virsma. Jo gludāka virsma – jo ātrāk veiksies uzkopšanas darbi

Vanna vai duša  - ko izvēlēties?

Nākamais svarīgais jautājums – ko izvēlēties: vannu vai dušu? Meklējot atbildi uz šo jautājumu, pirmkārt, jāņem vērā telpas platība. Mazu vannas istabu īpašnieki nereti izvēlas dušu, jo tas ir kompaktāks risinājums. Tiesa, mūsdienās nopērkamas dažāda veida un izmēru vannas, tāpēc risinājumu atrast var arī telpām ar ierobežotu platību. Vanna ir lielisks risinājums, ja patīk garāki un mierīgāki mazgāšanās rituāli – duša vairāk piemērota ātram rezultātam.

Vannas – plaša izvēle visām prasībām

Ja dod priekšroku vannai, jāizlemj, kurš no visiem pieejamiem variantiem būs īstais. Populārākās ir metāla un akrila vannas. Metāla vannas ir pārklātas ar emalju, taču laika gaitā tā var kļūt netīra. Jāņem arī vērā, ka šādām vannām ir zemāka spēja uzturēt siltumu. Izvēloties šāda tipa vannu, īpaša uzmanība jāpievērš ražotāja noteiktajam garantijas laikam.

Akrila vannas ir viegli kopjamas, labi uztur siltumu. Tās pieejamas dažādās formās un izmēros, ļaujot izvēlēties gan klasiskus, gan ne tik tradicionālus risinājumus.

Kas attiecas uz vannu krāsu – lai arī populārākā ir balta krāsa, arvien vairāk tiek novērtēti arī citi toņi, piemēram, gaiši zilais, zaļais, sarkanais. Arī šeit jāņem vērā ilgtermiņa princips, jo diez vai vēlēsies vannu ik pa dažiem gadiem mainīt.

Dušas kabīnes

Arī dušas kabīnes nopērkamas plašā klāstā. Atkarībā no telpas platības un specifikas, kā arī individuālām prasībām, var izvēlēties taisnstūrveida, pusapaļas vai izliektas formas dušas kabīni. Arī izmēri mēdz būt dažādi. Te gan jāpadomā ne tikai par to, kā dušas kabīne iederēsies telpā, bet arī par to, cik ērti tajā būs nomazgāties.

Atkarībā no modeļa, atšķiras arī dušas kabīņu durvju atvēršanas un aizvēršanas mehānismi. Populārākie varianti ir bīdāmās, salokāmi bīdāmās, veramās, pagriežamās durvis.

Iekārtot vannas istabu mūsdienās ir vienkārši – jāizvērtē telpas platība un specifika, kā arī savas vajadzības, lai atrastu pašus piemērotākos risinājumus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti