Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Padomi, kā nodrošināt gaisa kompresora ilgtspēju

Varētu likties, ka gaisa kompresors ir viens no vienkāršākajiem rīkiem, ko izmantot – ieslēdziet to, pievienojiet tam šļūteni un viss, tas ir gatavs lietošanai. Diemžēl viss nav tik vienkārši, jo lielākā daļa cilvēku nemaz nezina, kā tas pareizi jādarbina, tādējādi, paši nezinot, rada ierīces bojājumus un samazina tās ilgtspēju. Šī iemesla dēļ esam apkopojuši padomus, kā izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem un veicināt gaisa kompresora ilgtspēju.

Visam jābūt tīram

Kompresora šļūtenes tiek vilktas pa zemi, tādējādi tās laika gaitā kļūst ļoti netīras. Netīrumi bieži vien ir galvenais kompresora bojājumu cēlonis, sākumā aizdambējoties savienojumiem un tad – netīrumiem iekļūstot gaisa sistēmā. Šļūtenes ieteicams novietot uz kāda paaugstinājuma vai pirms lietošanas vienmēr pārliecināties, ka virsma, uz kuras tiek novietots un izmantots kompresors, ir tīra.

Vienmēr jābūt rezerves detaļām

Lietojot kompresoru, nav nekā sliktāka, kā atklāt, ka bojāts kompresora vārsts vai ir caura kāda šļūtene. Kompresora remonts var radīt pamatīgus finansiālus zaudējumus, tādēļ vienmēr vajadzētu nodrošināties, ka pa rokai pieejamas rezerves detaļas, un tās var pēc iespējas ātrāk nomainīt.

Dažādas detaļas un gaisa kompresorus piedāvā iegādāties interneta veikals 220.lv - iegādājieties papildu šļūtenes, vārstus un citas šajā mirklī šķietami nenozīmīgas detaļas un ticiet, pienāks brīdis, kad būsiet sev pateicīgs!

Visam jābūt sausam

Kad kompresors tiek darbināts ļoti karstos un mitros apstākļos, tad tā filtrs palīdz saglabāt sausumu. Kādēļ? Jo mitrā gaisā kompresors rada ūdens tvaiku kondensāciju. Liekais ūdens var sasniegt sistēmu un radīt bojājumus, samazinot eļļas efektivitāti. Drīz pēc tam var sekot arī berze un rūsa, tādēļ pārliecinieties, ka filtrs darbojas un kompresors vienmēr ir sauss.

Jāizvairās no pārslodzes

Gaisa vārpsta ar bloķēšanas funkciju ir piederums, kuru, iespējams, nekad neesat apsvēris izmantot, bet tā ir ļoti noderīga, īpaši tiem, kas izmanto savus kompresorus, lai piepildītu lielus tilpumus. Ikviens, kurš lieto kompresoru, zina, ka regulāra spiediena pārbaude ir ļoti svarīga un vajadzīgā gaisa uzpildīšana var aizņemt zināmu laiku.

Gaisa vārpsta ir lielisks veids, kā nodrošināt pareizā tilpuma iepildīšanu – iestatiet kompresora spiediena vārpstu uz pareizo režīmu, nofiksējiet vārsta čipu un viss. Tikmēr varat darīt ko citu un būt drošs, ka kompresoram neradīsies pārslodze!

Svaram jābūt proporcionālam

Strādājot augstu virs zemes, pat vieglākās šļūtenes laika gaitā var kļūt smagas. Vienkāršākais veids, kā atbrīvoties no pamatīga svara, nodrošinot, ka šļūtenēm nerodas pārslodze un tās nesaplīst vai nenokrīt, ir sadalīt svaru proporcionāli. Piestipriniet šļūtenes virs zemes, piemēram, uz sastatnēm, uzsienot vaļīgu mezglu.

Ņemiet vērā – vaļīgs mezgls nesabojās šļūteni! Taču esiet uzmanīgs – ja strādājat, piemēram, uz jumta, noteikti nesieniet šļuteni pie trepēm, jo tas var būt bīstami. Šļūtene var tikt izkustināta minimāli, taču trepes var nokrist un Jūs netiksiet lejā.

Jāuzglabā rūpīgi

Gaisa kompresori jāuzglabā sausā un tīrā vietā. Lai nodrošinātu, ka šļūtenē neiekļūst netīrumi, kas pēc tam var radīt pamatīgus bojājumus, kompresors un tā detaļas jāuzglabā rūpīgi!

Kad darbs ar kompresoru ir pabeigts, ieteicams savienot abus šļūteņu galus un pārliecināties, ka viss ir noslēgts.

Aukstā laikā jāievēro īpaša piesardzība

Kompresora motors patērē daudz enerģijas, jo īpaši, kad tas ir tik tikko iedarbināts. Aukstā laikā šis process ir vēl sarežģītāks – eļļa kļūst bieza un tas palielina enerģijas daudzumu, kas nepieciešams, lai kompresors pareizi darbotos.

Ja ir auksts, un kompresors darbojas lēni, atstājiet drenāžas aizbāzni atvērtu. Tas var palīdzēt samazināt motora vilkmi, lai nodrošinātu vieglāku tā iedarbināšanu. Ja tas nelīdz, iedarbiniet un sasildiet kompresoru iekštelpās un tikai tad izmantojiet to ārā.

Spiedienam jābūt atbilstošam

Izmantojot dažādus rīkus, nedrīkst pārspīlēt spiediena daudzumu – jāievēro ieteicamās spiediena prasības! Pneimatiskie instrumenti, kas tiek izmantoti reizē ar gaisa kompresoru, tāpat kā elektroinstrumenti, marķēti ar dažādām norādēm, kas nosaka arī piemērotāko spiediena lielumu. Ja marķējumu neredzat, ieskatieties lietošanas instrukcijā. Ņemiet vērā - pārsniedzot spiediena limitus, Jūs mazināt ne tikai kompresora, bet arī izmantoto rīku ilgtspēju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti