Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Paklāji interjera atdzīvināšanai: ieteikumi telpas pārmaiņām

Paklāji ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā ikvienam mājokļa interjeram piešķirt izteiksmīgumu un īpašu šarmu. Ja dzīvoklim vai mājai nepieciešamas interjera pārmaiņas, tad jauna paklāja iegāde to var izdarīt ātri un vienkārši. Svarīgākais ir izvēlēties savam mājoklim atbilstošāko mīksto grīdas segumu, kas iederēsies gan kopējā mājokļa stilā, gan arī izpildīs visas prasības attiecībā uz kvalitāti un cenu.

Tādi mīkstie grīdas segumi kā paklāji var kļūt par mājokļa galveno akcentu, kas pievērsīs skatienus, piešķirs telpai mājīgumu, komfortu un siltumu, kā arī priecēs ikvienu ģimenes locekli vai mājokļa viesi ik dienu. Oriģinālus paklājus ar odziņu atradīsi interneta paklāju veikalā paklajs-eu.lv, kas piedāvā bezmaksas piegādi. Apskati katalogu un pasūti savu jauno paklāju jau tagad!

Istabas pārvērtības ar paklāja palīdzību

Paklājs ir neaizstājams interjera elements, ja nepieciešams telpu sadalīt vairākās funkcionālajās zonās, piemēram, nodalīt atpūtas zonu vai ēdamistabas zonu, kā arī vizuāli atdalīt dzīvojamo istabu no priekšnama. Tas jo īpaši attiecas uz studijas tipa dzīvokļiem un mājokļiem ar lielu platību.

Ja telpas platība to atļauj, tad ieteicams izmēģināt divu paklāju izmantošanu vienā istabā, lai piešķirtu telpai unikālu skatu un elegantu noskaņu. Taču šeit jāņem vērā, ka divi vienāda izmēra paklāji vizuāli sadala telpu divās daļās, tāpēc ieteicams izmantot dažāda izmēra paklājus, lai piešķirtu telpai dažādību. Atceries, ja mājoklī tiek izmantoti vairāki paklāji (arī dažādās telpās), tad tiem vajadzētu stilistiski papildināt vienam otru, tāpēc izvēlies līdzīgas toņu gammas vai rakstu paklājus, kas sniegs mājoklim harmoniju un vienotu koptēlu.

Krāsaini grīdas paklāji – izcila interjera papildināšanas iespēja

Ja ir vēlme atsvaidzināt interjeru, taču pilnībā to nemainīt, krāsains grīdas paklājs var lieliski kalpot par šādu iespēju. Ja izlem pirkt paklāju jau gatavam interjeram, tad jāizvēlas tāds paklājs, kas iederēsies esošajā krāsu shēmā. Savukārt, ja istabai interjera dekors vēl nav iegādāts, tad sāc dekorēšanu ar sienām un grīdām, un pēc tam, ņemot vērā paklāja krāsu gammu, izvēlies piemērotākās mēbeles un citus interjera priekšmetus.

Ar paklāja krāsu var panākt vairākus mērķus – paklājs var piešķirt telpai vai nu mierīgu, vai gluži pretēji – dinamisku noskaņu. Ja istabā ir izteiksmīgas tapetes vai mēbeles, tad paklāju ieteicams izvēlēties mierīgos, pat diskrētos toņos. Savukārt, ja apdarē vai citos interjera priekšmetos dominē pieklusinātas krāsas, tad droši var izvēlēties košu, izteiksmīgu paklāju ar sarežģītu rakstu, kas piešķirs interjeram trūkstošās krāsas un dzīvīgumu.

Paklājs kā galvenais akcents telpā

Paklājs var kļūt par mājokļa galveno akcentu – tādā gadījumā ieteicams izvēlēties dizaina paklāju, vai dekoratīvo paklāju, piemēram, vintāžas stilā, kas ieviesīs interjerā pavisam nebijušas pārmaiņas. Lai saglabātu interjera koptēlu, izmanto vienu no paklājā izmantotajām krāsām arī apdares vai tapešu krāsu gammā. Interesanti, ka paklājam ne obligāti jābūt ierastās taisnstūrveida formas veidā. Šobrīd arvien iecienītāki kļūst apaļas vai ovālas formas paklāji, kas palīdz piešķirt mājoklim vēl lielāku oriģinalitāti. Apaļus, ovāla, taisnstūrveida, kā arī dekoratīvos un dizaina paklājus var ērti pasūtīt paklāju interneta veikalā paklajs-eu.lv!

Mājokļa pārvērtības līdz ar sezonas maiņu

Daudzi mājokļu īpašnieki līdz ar sezonas maiņu vēlas mainīt arī savu interjeru. Un šādā gadījumā nav nepieciešams remonts vai lieli naudas ieguldījumi visa dekora nomaiņā. Pietiks, ja tiks nomainīti, piemēram, dekoratīvie spilveni vai paklājs. Tā ir lieliska iespēja ieviest interjerā pārmaiņas, bet bez lielām pūlēm. Ja vēlies atsvaidzināt savu istabu, ieskaties paklajs-eu.lv plašajā paklāju katalogā un izvēlies savu jauno paklāju jau tagad!


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti