Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pasākumu reklāma, izmantojot e-pasta mārketingu

E-pasta mārketinga pasaule ir dinamiska un daudzpusīga. Tās galvenais mērķis? Piesaistīt apmeklētājus jūsu pasākumiem un zīmolam. Šo e-pasta ziņojumu potenciālie sūtītāji ir tikpat dažādi kā viņu reklamētie pasākumi, sākot no gadatirgiem un veikalu atvēršanās līdz pat semināriem un citiem pasākumiem.

Smaily:“Lai gan mēs iepriekš esam koncentrējušies uz vebināru reklāmu, šajā rakstā pievērsīsim vairāk uzmanības cita veida pasākumu reklamēšanai. Tomēr principi paliek nemainīgi: piesaistīt uzmanību, panākt iesaisti un uzturēt kontaktu.

Kādēļ pasākumu reklamēšanai izmantot e-pasta mārketingu?

Mērķēta auditorijas piesaiste: atšķirībā no plaša spektra reklāmām e-pasta ziņojumi tiek adresēti personām, kuras ir izrādījušas interesi par līdzīgiem notikumiem vai tēmām, nodrošinot augstāku iesaistes līmeni.

Ekonomisks: ar minimāliem ieguldījumiem e-pasta kampaņas var dot ievērojamu atdevi, it īpaši salīdzinājumā ar tradicionālajām reklamēšanas metodēm.

Izmērāmi rezultāti: ar e-pasta kampaņām saistītie rīki un analīze nodrošina reāllaika atgriezenisko saiti, ļaujot veikt korekcijas un optimizēt.

Kādi ieguvumi ir pasākumu reklamēšanai, izmantojot e-pastu

Saskaņā ar statistiku, ar notikumiem saistīto e-pastu vidējais atvēršanas rādītājs ir 20,51%. Tie darbojas kā spēcīgs instruments, lai piesaistītu jūsu auditoriju, palielinātu uzticību zīmolam un galu galā palielinātu jūsu pasākuma apmeklētību. Apskatīsim priekšrocības, ko sniedz jūsu pasākuma reklamēšana, izmantojot e-pastu:

Iespēja aizsniegt noteiktu auditoriju. Pasākumu organizatoriem ir iespēja segmentēt e-pastu saņēmējus, balstoties uz demogrāfiskajiem datiem, interesēm, agrākiem apmeklējumiem, ļaujot viņiem pielāgot savu ziņojumu īstajiem cilvēkiem. Tā tiek nodrošināts, ka saņēmēji ir patiesi ieinteresēti pasākumā, tādējādi palielinot konvertēšanās iespējamību.

Iespēja veidot personalizētas ziņas. Tā ir iespēja uzrunāt klientus vārdā un sniegt atbilstošu informāciju par notikumiem, pamatojoties uz viņu vēlmēm. Šī personalizētā pieeja liek apmeklētājiem justies novērtētiem un palielina viņu iesaisti e-pasta saturā.

Iespēja veidot attiecības ar apmeklētājiem. Regulāri sazinoties ar viņiem pa e-pastu, pasākumu organizatori var uzturēt attiecības un veidot lojālus sekotājus. Tas ne tikai palielina turpmāko pasākumu apmeklējumu skaitu, bet arī rada aizstāvjus, kas izplatīs pozitīvo ziņu no mutes mutē.

Iespēja sekot līdzi saviem mārketinga pasākumiem. Pasākumu organizatori var pārraudzīt atvēršanas rādītājus, vidējo klikšķu skaitu un citas metrikas, kas ļauj izmērīt e-pasta kampaņu panākumus. Šie vērtīgie dati palīdz viņiem pilnveidot savas stratēģijas, uzlabot mērķauditorijas atlasi un optimizēt ziņojumapmaiņu, lai iegūtu vēl labākus rezultātus.

Iespēja pārdot vairāk biļešu. Pētījumi liecina, ka e-pastam ir augsts ROI un vidējais klikšķu skaits, padarot to par efektīvu reklāmguvumu kanālu. Iekļaujot pārliecinošus aicinājumus uz darbību un nodrošinot vienkāršus biļešu iegādes veidus, pasākumu organizatori var veicināt biļešu pārdošanu un palielināt apmeklētību.

Perfektās e-pastu sekvences izveide pasākuma reklāmēšanai

Iepazīstināšana:

Sākumā radiet gaidas. Izmantojiet pārliecinošus vizuālos un informatīvos materiālus par to, ko dalībnieki var sagaidīt, un noteikti izmantojiet gan savu esošo adresātu sarakstu, gan visus iepriekšējo dalībnieku sarakstus.

Biežums un laiks:

Pareizais laiks ir ļoti svarīgs. Ja komunicēsiet pārāk bieži, jūs riskējat kaitināt potenciālos dalībniekus; pārāk reti, un viņi var par jums aizmirst. Vislabāk darbojas līdzsvarota pieeja, piemēram, paziņojums mēnesi iepriekš, kam seko atgādinājumi ar stratēģiskiem intervāliem.

Saturs un dizains:

Saturam ir jāatbilst pasākuma būtībai. Piemēram, veikala atvēršanā var koncentrēties uz ekskluzīviem piedāvājumiem, savukārt, seminārā var uzsvērt runātāju zināšanas. Vizuālajiem materiāliem jābūt kvalitatīviem, atbilstošiem, un tos ir jāpapildina ar skaidriem aicinājumiem uz darbību.
 

Tagu lietošana:

Izmantojot e-pasta tagus, varat klasificēt savus e-pasta ziņojumus pēc notikuma veida, mērķauditorijas segmenta vai kampaņas posma. Tas nodrošina, ka varat ātri atrast konkrētus e-pasta ziņojumus un atsaukties uz tiem, racionalizējot kampaņas pārvaldības procesu. E-pasta atzīmes piedāvā racionalizētu veidu, kā atzīmēt un klasificēt e-pastus, nodrošinot, ka neviens potenciālais apmeklētājs neatkrīt, un tagu izmantošana e-pasta mārketinga platformā ļauj labāk pārvaldīt savas kampaņas un mērķa grupas.

Komunikācija pēc pasākuma:

Komunikācija pēc pasākuma ir tikpat svarīga kā reklamēšana pirms pasākuma. Pateicības e-pasts ne tikai parāda, ka jūs apmeklētāju novērtējat, bet arī var būt platforma atsauksmju apkopošanai, nākotnes notikumu reklamēšanai vai ekskluzīvu piedāvājumu izziņošanai apmeklētājiem.

Skaistu e-pasta dizainu izveide pasākumu reklamēšanai

Pievilcīgu, vizuāli izskatīgu e-pasta noformējumu izveide var ievērojami uzlabot jūsu pasākumu reklamēšanas centienus. Formulējot sava e-pasta estētiku, atcerieties, ka tas kalpo kā pirmais iespaids un ielūgums uz jūsu pasākumu. Tādējādi katrs elements ir rūpīgi jāizvēlas un jāsakārto.

Sāciet ar aizraujošu temata rindiņu. Temata rindiņa darbojas kā jūsu e-pasta virsraksts, un tai nekavējoties jāpiesaista adresāta uzmanība. Veidojiet to īsu, unikālu un atbilstošu pasākumam, kuru reklamējat.

Padoms: Izmantojiet A/B testu, lai noteiktu, kuras temata rindiņas vislabāk rezonē ar jūsu auditoriju.

Galvenes attēls ir nākamais svarīgais elements. Uzkrītošs, atbilstošs, augstas kvalitātes attēls var ievērojami palielināt atvēršanas rādītāju un iesaisti. Ideālā gadījumā galvenes attēlam vajadzētu būt saistītam ar jūsu notikumu neatkarīgi no tā, vai tas ir grafisks attēlojums, norises vietas attēls vai foto no iepriekšējā līdzīga pasākuma.

       Piezīme: Pārliecinieties, ka jūsu attēli ir optimizēti skatīšanai e-pastā un mobilajās ierīcēs,             lai izvairītos no ilga ielādes laika vai izkropļotiem vizuāliem attēliem.

Pēc tam pārliecinieties, ka jūsu e-pasta pamatteksts ir īss, bet informatīvs. Ievadā jāsniedz īss pasākuma pārskats, kam seko informācija – kas, ko, kur un kad. Noteikti iekļaujiet aicinājumu uz darbību, mudinot saņēmējus reģistrēties pasākumam.

Jūsu e-pasta izkārtojumam jābūt tīram un sakārtotam. Sadaliet tekstu ar atbilstošiem attēliem vai grafiku un, ja nepieciešams, izmantojiet pieturpunktus vai numurētus sarakstus, lai saturs būtu viegli uztverams.

Ja iespējams, varat apsvērt iespēju sadarboties ar kādu uzņēmumu vai ārštata grafisko dizaineri, lai izstrādātu koncepciju un īpašu pasākuma vizuālo identitāti. Tā varētu iekļaut logotipa izveidi, krāsu shēmu izvēli un citus atbilstošus elementus, it īpaši, ja tas ir notikums, kas periodiski atkārtojas.

 Avots: Freepik

Pasākumu nosēšanās lapu optimizēšana e-pasta kampaņām

Visefektīvākās e-pasta mārketinga kampaņas parasti atbalsta labi optimizēta nosēšanās lapa. Šī ir īpaši izstrādāta tīmekļa lapa, kas ir radīta kontakta konvertēšanai par klientu, mudinot jūsu reklāmas e-pasta adresātus veikt vēlamo darbību, piemēram, reģistrēties jūsu pasākumam.

Nosēšanās lapas izveide savam pasākumam ir būtiska jūsu e-pasta mārketinga stratēģijas sastāvdaļa. Jūsu nosēšanās lapa ir jāizstrādā tā, lai tās galvenais mērķis būtu pārvērst apmeklējumus par reģistrāciju vai pārdošanu. Kad lasītāji noklikšķina uz aicinājuma uz darbību (CTA) jūsu e-pastā, viņi var tikt novirzīti uz šo nosēšanās lapu, kur tiek sniegta detalizētāka informācija par pasākumu un ir iespēja reģistrēties vai veikt pirkumu.

Optimizētas pasākuma nosēšanās lapas pamatelementi

  1. Pārliecinošs virsraksts: virsrakstam ir jābūt uzmanību piesaistošam un skaidri jānorāda pasākuma apmeklējuma priekšrocības. Tā ir pirmā lieta, ko apmeklētāji redz, tāpēc pārliecinieties, ka tas ir pietiekami interesants, lai noturētu viņus lapā.​
  2. Informācija par pasākumu: sniedziet būtiskāko informāciju par notikumu, piemēram, datumu, laiku, norises vietu un runātājiem. Pārliecinieties, ka šī informācija ir precīza un viegli saprotama.
  3. Vizuālais izskats: izmantojiet augstas kvalitātes attēlus, videoklipus vai grafikas, kas attiecas uz notikumu. Vizuālie materiāli var palīdzēt radīt apmeklētājiem saistošāku un neaizmirstamāku pieredzi.
  4. Skaidrs aicinājums uz darbību: jūsu CTA ir jābūt drosmīgam un skaidram, mudinot apmeklētāju reģistrēties pasākumam. Bieži vien ir izdevīgi to ievietot vairākās savas lapas sadaļās.
  5. Atsauksmes: iepriekšējo dalībnieku atsauksmju iekļaušana var palīdzēt veidot uzticamību un veicināt jaunas reģistrācijas.

Atcerieties, jūsu nosēšanās lapas mērķis ir pārvērst tās apmeklētājus par pasākuma apmeklētājiem. Tāpēc katrs elements ir jāizstrādā, ņemot vērā šo mērķi. Ir jānodrošina vienkāršs ceļš no e-pasta līdz reģistrācijai uz pasākumu.

Izceliet priekšrocības pasākuma apmeklēšanai

Ir ļoti svarīgi savā e-pasta mārketinga kampaņā izcelt pasākuma apmeklējuma priekšrocības. Tas ne tikai izraisa potenciālo dalībnieku interesi, bet arī sniedz viņiem skaidru izpratni par to, ko viņi var iegūt, piedaloties.

Sāciet, parādot sava pasākuma unikalitāti. Tā varētu būt ekskluzīva iespēja veidot kontaktus, saistošs runātāju saraksts vai tādi semināri, ko dalībnieki neatradīs citur. Šie faktori būtiski atšķir jūs no citiem pasākumiem tirgū.

  • Iespējas veidot kontaktus: ja jūsu pasākums nodrošina platformu kontaktu veidošanai, akcentējiet to. Daudzi profesionāļi apmeklē pasākumus, galvenokārt, lai sazinātos ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem un nozares līderiem. Reklāmas e-pastos norādiet potenciālās kontaktu veidošanas iespējas.
  • Ekskluzīvs saturs: Ja jūsu pasākums piedāvā ekskluzīvu saturu vai pieredzi, ko dalībnieki nevar iegūt citur, izceliet to. Neatkarīgi no tā, vai tas ir nozares eksperts, kurš runā par nišas tēmu, vai novatorisks seminārs, šīs unikālās lietas var piesaistīt apmeklētājus.
  • Profesionālā izaugsme: Daudziem pasākumi ir saistīti ar mācīšanos un profesionālo izaugsmi. Uzsveriet veidus, kā jūsu pasākums var veicināt dalībnieku prasmju kopuma pieaugumu un nozares zināšanu apguvi.
  • Izklaides vērtība: nekautrējieties izcelt sava pasākuma jautros aspektus. Neatkarīgi no tā, vai tas ir dzīvās mūzikas priekšnesums vai gardēžu ēdienu pieredze, solījums par patīkami pavadītu laiku var ievērojami palielināt interesi par jūsu pasākumu.

 Avots: Freepik

Kā pasākuma reklamēšanai var izmantot esošos kontaktu sarakstus?

Esošie kontaktu saraksti var būt ļoti vērtīgi, kad runa ir par pasākumu reklamēšanu. Viens no veidiem, kā izmantot šos sarakstus, ir tos segmentēt, pamatojoties uz atbilstošiem kritērijiem, piemēram, atrašanās vietu, nozari vai pagātnes pasākumu apmeklējumu. Atlasot mērķauditoriju pēc konkrētiem segmentiem, pasākumu organizatori var nodrošināt, ka viņu reklāmas e-pasta ziņojumi sasniedz īsto auditoriju, kas, visticamāk, būs ieinteresēta apmeklēt pasākumu. Piemēram, ja pasākums ir tehnoloģiju nozares gadatirgus, adresātu saraksta segmentēšana, iekļaujot tikai tos abonentus, kuri izrādījuši interesi par ar tehnoloģijām saistītu saturu, var palielināt reklāmas efektivitāti.

Atgādinājuma e-pastu sūtīšana, lai palielinātu pasākuma apmeklējumu

Atgādinājumu e-pastiem ir svarīga loma pasākuma apmeklējuma veicināšanā. Šie atgādinājumi var no jauna piesaistīt potenciālos dalībniekus, kuri, iespējams, ir aizmirsuši par pasākumu vai joprojām nav gatavi to apmeklēt. Izmantojot stratēģisko plānošanu un taktisku izpildi, atgādinājuma e-pasta ziņojumi var ievērojami palielināt jūsu pasākuma apmeklētāju skaitu.

Pareizais laiks ir atslēga 

Atgādinājuma e-pasta izsūtīšanas laiks var būtiski ietekmēt to efektivitāti. Ir smalka robeža. Ja sūtīsiet to pārāk agri, uzaicinātais var par pasākumu aizmirst; pārāk vēlu, un viņiem var vairs nebūt laika ieplānot pasākumu. Parasti atgādinājuma e-pastu vajadzētu izsūtīt nedēļu pirms pasākuma un pēc tam pāris dienas pirms pasākuma. Nozīmīgu notikumu, piemēram, gadatirgu un veikalu atvēršanas gadījumā, papildu atgādinājums pasākuma rītā var palīdzēt piesaistīt pēdējā brīža apmeklētājus.

Personalizācija ir svarīga

Personalizēšana var padarīt jūsu atgādinājumu e-pasta ziņojumus efektīvākus. Saņēmēja vārda izmantošana e-pastā var padarīt to personiskāku un mazāk līdzīgu masu mārketinga ziņojumam. Ja iespējams, pievienojiet personalizētu saturu, pamatojoties uz viņu interesēm vai iepriekšējo mijiedarbību ar jūsu zīmolu. Tas var likt saņēmējam justies novērtētam un palielināt iespēju, ka viņi pasākumu apmeklēs.

Izceliet galveno informāciju par notikumu

Katrā atgādinājuma e-pastā ir jāizceļ svarīgākā informācija par notikumu: datums, laiks, vieta (vai pieteikšanās informācija virtuālajiem pasākumiem) un visu ievērojamo runātāju vai lektoru vārdi. Arī maršruta vai grafika iekļaušana var būt noderīga , īpaši dienas vai vairāku dienu pasākumiem. Atcerieties uzsvērt visas izmaiņas vai atjauninājumus, kopš pēdējās saziņas.

Izrādiet steidzamību un ekskluzivitāti

Steidzamības un ekskluzivitātes sajūtas radīšana var likt jūsu potenciālajiem apmeklētājiem rīkoties. Frāzes, piemēram, “atlikušo vietu skaits ierobežots” vai “pēdējā iespēja reģistrēties”, var mudināt saņēmējus nekavējoties nodrošināt savu vietu jūsu pasākumā. Tomēr ir ļoti svarīgi izmantot šo stratēģiju atbildīgi un nodrošināt, ka jūsu kopīgotā informācija ir precīza.

Iekļaujiet skaidru aicinājumu rīkoties

Jūsu atgādinājuma e-pasta ziņojumam ir jābeidzas ar skaidru un pārliecinošu aicinājumu uz darbību (CTA). Neatkarīgi no tā, vai tas ir “Rezervējiet sēdvietu tūlīt” vai “Apstipriniet savu apmeklējumu”, pārliecinieties, ka tas ir pamanāms un adresātam ir viegli to saprast. Atcerieties, ka atgādinājuma e-pasta mērķis ir veicināt darbību, tāpēc CTA ir jābūt pārliecinošam un vienkāršam.

Izsakiet savu pateicību un turpiniet saziņu

Jūsu darbam ar e-pastu mārketingu nevajadzētu beigties līdz ar pasākuma sekmīgām beigām. Šis ir laiks, lai veidotu spēcīgas attiecības ar apmeklētājiem, pēc pasākuma nosūtot personalizētas pateicības piezīmes. Šādi e-pasta ziņojumi parāda jūsu apmeklētājiem, ka novērtējat viņu laiku un līdzdalību, kas var veicināt lojalitāti un nodrošināt viņu turpmāko pasākumu apmeklējumu.

Sāciet savu pateicības e-pastu ar sirsnīgu un patiesu atzinību. Izsakiet pateicību par dalību un atbalstu. Centieties to padarīt pēc iespējas personalizētāku, iekļaujot notikuma specifiku vai veicinot apmeklētāja iesaisti. Piemēram, ja viņi uzdeva jautājumu, komentēja vai sniedza unikālu ieguldījumu, pieminiet to. Tas parāda, ka jūs ne tikai novērtējat viņu apmeklējumu, bet arī viņu aktīvo līdzdalību.

 

Avots: Freepik

Atcerieties savā pateicības e-pastā iekļaut īsu notikuma svarīgāko notikumu kopsavilkumu. Tas kalpo kā atgādinājums par vērtību, ko viņi ieguva, pasākumu apmeklējot. Varat arī iekļaut saites uz fotoattēliem, videoklipiem, prezentācijām vai citiem pasākuma materiāliem. Tas viņiem ne tikai nodrošina noderīgus resursus, bet arī atkārtoti iesaista notikumus.

Papildus pateicībai dalībniekiem, e-pasta ziņojumi pēc pasākuma ir arī lieliska iespēja apkopot atsauksmes. Mudiniet dalībniekus dalīties savās domās un ieteikumos. Šis vērtīgais ieskats var palīdzēt uzlabot turpmākos notikumus. Noteikti izmantojiet šīs atsauksmes, lai veiktu nepieciešamos uzlabojumus un pielāgojumus savos pasākumos un e-pasta mārketinga stratēģijā.

Atcerieties, ka e-pasta ziņojumu mērķis pēc pasākuma ir ne tikai izteikt pateicību, bet arī stiprināt attiecības ar apmeklētājiem, apkopot atsauksmes un reklamēt turpmākos notikumus. Ar pārdomātu plānošanu jūsu e-pasta ziņojumi pēc pasākuma var ievērojami uzlabot jūsu pasākumu mārketinga pasākumus.

Noslēgumā

Izpratne un efektīva e-pasta mārketinga stratēģijas ieviešana var ievērojami palielināt jūsu pasākumu apmeklētāju skaitu. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka veiksmīgs e-pasta mārketings nav universāls paņēmiens. Jums ir jāpielāgo sava pieeja, pamatojoties uz pasākuma veidu, mērķauditoriju un biznesa mērķiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti