Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pastaigu rati lielākiem bērniem - kādus izvēlēties un ko ņemt vērā, tos pērkot?

Bērni aug ļoti ātri, tāpēc ratu nomaiņa no klasiskiem mazuļa guļamratiem uz pastaigu ratiem ir gana nozīmīgs notikums. Šāda ratu maiņa parasti notiek tad, kad bērns vairāk neguļ ratos,  un mēdz staigāt jau ar kājām. Vecākiem tad ir iespēja parastos ratus nomainīt uz pastaigu ratiem, kuros bērns var gan sēdēt, gan arī lielākā vecumā arī aizmigt. Pastaigu rati vecākiem bērniem ir ar trim riteņiem, tie ir stumjami un tiem ir daudz labu bonusu un vērā ņemamu faktoru, par kuriem varat izlasīt šī raksta turpinājumā. 

Kādiem būtu jābūt trīsriteņu pastaigu ratiem?

Stumjamajiem pastaigu ratiem būtu jābūt ar stabiliem riteņiem, kuri ir no gumijas, bet rāmim - vislabāk no metāla. Plastmasas riepas mēdz ļoti ātri nolietoties, turklāt tās bieži vien ir skaļas, braucot pa nelīdzenu vai grumbuļainu virsmu. 

Rokturim, ar kuru vecāki stumj ratus ar bērnu, jābūt ērtam, stabilam, regulējamam un noņemamam. Regulēšana vajadzīga, lai katrs varētu pielāgot savu augstumu, tādejādi izvairoties no locītavu un plaukstu sāpēm ilgstošās pastaigās. Pērkot šādus ratus, pievērsiet uzmanību arī rokturim - tam jābūt tādam, lai, stumjot bērnu un šķērsojot ielu apmales, Jūs varētu šos ratus piepacelt. 

Bērnu ērtībām ratiem ir jābūt polsterētiem jeb mīkstiem.

Vērtīgi rati viennozīmīgi ir tādi, kurus iespējams transformēt, proti, tos var lietot no vecuma, kad bērns ir jau aptuveni gadu vecs un sēž, līdz brīdim, kad viņš var jau mīties patstāvīgi. Vērtīgi, ja rati ir ar kulbas jeb sēžamvietas noņemamu daļu, tiem ir pedāļi un noņemama drošības barjera, kuru var regulēt. 

Tā kā bērnu drošība ir īpaši svarīga, ne mazāk svarīga ir šo ratu - velosipēda papildu elementi, piemēram, drošības siksnas un rāmji. 

Šie trīsriteņi - rati laika gaitā var kalpot par lielisku pastaigu papildrīku, jo bērni sāk patstāvīgi mīties un vienlaikus justies droši, kad piekūst, uzliekot kājas uz kāpšļiem.  Ja bērns, sākot izmantot šos ratus, vēl neminas, tad vērtīga ir funkcija, kas ļauj atslēgt pedāļus, lai tie nemaisās bērnam pa kājiņām un nekustas, tādejādi tas neaizķersies un netīšām nesāks pārvietoties uz priekšu.

Runājot par drošību, noteikti pievērsiet uzmanību tam, lai ratiem ir stāvbremze, kas var noderēt slīpākās ceļa virsmās apstājoties. 

Plaša trīsriteņu izvēle pieejama interneta veikalā 220.lv.

Kādi ir ieguvumi, izvēloties trīsriteņu pastaigu ratus?

  • Dodoties pastaigās ar bērnu, kas jau staigā, ir situācijas, kad viņi piekūst un vēlas, lai vecāki viņus nestu rokās. Ja plānota gara pastaiga, tad šādi rati ļaus viegli pārvietoties ar jebkuru bērnu;
  • Bērns lieliski iegūst pirmo mīšanās pieredzi un apgūst to tehniski;

  • Pirmā pieredze ar stabilu trīsriteni ir daudz vieglāka un vērtīgāka, nekā ar divriteni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti