Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Populārākie grilu veidi veiksmīgai grilēšanas sezonai

Grila sezona jau rit pilnā sparā ,un iedzīvotāji steidz uz grila virsmas pagatavot visdažādākās ēdienu receptes. To klāstā, protams, ietilpst gaļas ēdieni, zivis, grilēti dārzeņi un pat saldie ēdieni. Taču, ja vēl neesat iegādājies savām vajadzībām piemērotāko grila ierīci , ir īstais laiks to izdarīt.Iepazīsimies ar populārākajiem grilu veidiem un to piedāvātajām iespējām.

Visefektīvākais ir gāzes grils

Lai atrastu savām vajazībām un vēlmēm atbilstošāko grilu, jāsaprot, cik esat gatavs par to maksāt. Gāzes grils cenas ziņā parasti ierindojas kaut kur pa vidu tradicionālajam dārza grilam un elektriskajam grilam. Cena var svārstīties no 100 eiro līdz pat 3000 eiro. Grila ierīču cenas ir  balstītas uz grilēšanas virsmas izmēru, materiālu un papildelementu esamību.

Gāzes grili  ir ļoti populāri, jo to sagatavošana darbam nepieprasa īpašu piepūli. Gāzes grila virsma ir gatava ēdienapagatavošanai jau aptuveni 5 līdz 7 minūtēs. Ja Jūsu izvēlētajam grilam ir vairāk par vienu degli, tas nozīmē, ka iespējams gatavot vairākus ēdienus vienlaicīgi dažādās temperatūrās. Lieliski, vai ne?

Vēl pie šāda grila priekšrocībām noteikti jāmin tas, ka gāzes grilu iespējams paņemt līdzi arī piknikam brīvā dabā. Viss, kas Jums būs vajadzīgs, ir ērti pārvadājams gāzes baloniņš.

Ērtākam grilēšanas procesam iespējams izvēlēties vai papildināt jau esošo grila ierīci ar tādiem papildelementiem kā grila plauktiņš, ritentiņi vieglākai pārvietošanai un grila vāks – efektīvākai grilēšanai.

Tradicionālāka izvēle

No efektīvajiem gāzes griliem pāriesim uz vairāk tradicionālu izvēli – malkas grilu. Šie grili ir kurināmi vai nu ar kokogļu palīdzību, vai , kā iesaka grila ierīces nosaukums, malku.  Šos grilus nereti mēdz dēvēt arī par dārza griliem, jo tie ir salīdzinoši vienkārši un visai populāri privātmāju īpašnieku vidū. Cenas ziņā šāda tipa grili parasti ir pieejamāki.

Malkas grila vislielākā priekšrocība noteikti ir unikālā dūmu  piegarša, ko tas sniedz pagatavotajam ēdienam. To noteikti novērtēs visi gardēži. Neraugoties uz to, malkas grilam ir arī viens būtisks trūkums, proti, grila sagatavošana aizņems vairāk laika, jo malkai vai kokoglēm nepieciešams pietiekami uzkarst. Nepacietīgākajiem ēdājiem šis grils noteikti nebūs piemērotākā izvēle. Jāņem vērā arī papildu izmaksas, kuras šāda grila lietošanā sastādīs kurināmā materiāla iegāde.

Elektriskās grilēšanas ierīces

Ja varat atļauties grila iegādei un uzturēšanai atvēlēt vairāk līdzekļu, noteikti apsveriet elektriskā grila iegādi. Mūsdienu tirgū pieejami arī dažādi hibrīdmodeļi, kas spēs piedāvāt patērētājam daudzfunkcionalitāti. Šādi grili varēs ne tikai pagatavot ēdienu, bet arī atkausēt un izsautēt to.  Ja nevēlaties iegādāties kārtīgu dārza elektrisko grilu, iespējams izvelēties arī elektrisko grilēšanas virsmu, kuru ir visai ērti lietot iekštelpās.

Kā liela elektriskā grila priekšrocība noteikti jāuzskaita spēja ēdienu pagatavot bez liekas eļļas vai tauku pievienošanas. Elektriskās grila virsmas pārklājums ir veidots tā, lai papildu ietaukošana nebūtu nepieciešama. Šo iespēju noteikti novērtēs veselīga uztura piekritēji. 

Viens no būtiskākajiem elektrisko grila ierīču trūkumien noteikti ir tas, ka ierīcei ir jāatrodas elektrības padeves tuvumā. Jārēķinās arī ar lielākām izmaksām, jo elektrības patēriņš būs salīdzinoši augsts.

Vasaras sezona lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju nav iedomājama bez grilēšanas un ēdieniem ar tik patīkamo dūmu piegaršu un smaržu. Lai neapmaldītos plašajā tirgus piedāvājumā un atrastu savu īsto grilēšanas ierīci, apmeklējiet interneta veikalu 220.lv šeit. Tur atradīsiet populārākos  grilu veidus dažādās cenu amplitūdās. Lai grilēšana brīvā dabā sniedz patīkamu atpūtu visai ģimenei!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti