Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Portatīvie datori - to izmantošana un kalpošanas laika pagarināšanas ieteikumi.

Mūsdienās portatīvie datori ir stabili iekarojuši savu vietu mūsu ikdienas gaitās - darbā ar to strādājam, vakarā tas mūs izklaidē. Portatīvie datori ļoti atšķiras savā starpā - desmitiem raksturlielumu, desmitiem modeļu, desmitiem ražotāju. Iesakām, izvēloties viedo ierīci, cītīgu uzmanību pievērst ekrāna, procesora un videokartes kvalitātei. Kad portatīvais dators ir iegādāts, aktuāls jautājums ir tā pareiza izmantošana un kopšana par ko arī zemāk šajā rakstā.

Portatīvie datori ir mobili, visnotaļ bieži mēs nepievēršam uzmanību kur ierīce tiek glabāta un lietota. Lai pagarinātu iekārtas lietošanas termiņu, uz iekārtu nedrīkst krist tieši saules stari (tā nedrīkst uzkarst), to nedrīkst novietot tuvu ūdenim un mitruma zonai, jo rezultātā var sabojāties datora mikroshēmas.

Portatīvie datori ir ērti izmantošanā it visur, jo darbojas arī bez strāvas, taču, lai ierīces baterija kalpotu ilgāk, mēs neiesakām pastāvīgi uzturēt bateriju ar 100% lādiņu, ja esat mājās, atvienojiet to no strāvas un uzglabājiet apmēram 60% uzlādes līmenī. Izvairieties no baterijas uzlādēšanas, ja dators netiek lietots.

Portatīvie datori sen tiek izmantoti ne vien izklaidei, bet arī biznesam un grafikai, līdz ar ko var būt diezgan pārslogoti. Aktīvas un ilgstošas portatīvā datora izmantošanas rezultātā tā iekšējās daļas sakarst, tāpēc iekārtā ir iebūvēti ventilatori, lai tos atdzesētu. Mēs iesakām vienmēr sekot līdzi, lai datoram netiek bloķētas ventilācijas atveres (piem. novietojot portatīvo datoru uz gultas, dīvāna, ceļiem utt.). 

Portatīvie datori ir pieejami ar diezgan lieliem ekrāniem (līdz pat 16 collām), to remonts izmaksā dārgi, līdz ar ko ekrāna kopšana ir aktuāls jautājums. Pirms tīrīšanas izslēdziet ierīci, melns ekrāns līdzēs vieglāk saskatīt netīrumus, izmantojiet TIKAI speciāli portatīvo datoru ekrāniem paredzētos tīrīšanas līdzekļus, kas nopērkami elektronikas veikalos. Svarīgi piebilst, šķidrumu nedrīkst smidzināt tieši uz ekrāna un izmantot papīra dvieļus, tie ekrānu var saskrāpēt un sabojāt tā virsējo pārklājumu.

Apkopojot augstākminēto, aicinām pievērst uzmanību ierīces glabāšanas un izmantošanas vietai, pareizai baterijas izmantošanai, ierīces ventilācijas esamībai un pareizai ekrāna kopšanai, turklāt arī portatīvie datori iegādei ir pieejami mūsu rdveikls.lv interneta veikalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti