Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sagatavojies ceļojumam ar auto!

Kamēr vēl izbraucieni uz ārzemēm ir ierobežoti Covid-19 vīrusa izplatības dēļ, šis ir īstais brīdis iepazīt vairāk pašu zemes Latvijas tuvākos un tālākos nostūrus. Vislabākais, kā to izdarīt, protams, ir doties īsākā vai garākā ceļojumā ar auto, pašam saplānot maršrutu, atrast izdevīgāko naktsmītni un apstāties aplūkot jebkuru apskaties objektu, ko sirds kāro. Lai brauciens būtu patiesi izdevies, lasi rakstā apkopotos padomus, kā sagatavoties autoceļojumam!

Parūpējies par auto

Tā kā plāno doties ceļojumā ar auto, noteikti jāatceras parūpēties par pašu automašīnu. Pārbaudi, vai auto ir tehniskā kārtībā – vari to aizvest gan uz lielāku apskati auto servisā, gan pats mājas apstākļos pārliecināties, ka viss darbojas, kā nākas. No mazākiem darbiem pats vari pārbaudīt eļļas līmeni un uzpildīt logu šķidrumu, kā arī atjaunot auto aptieciņas krājumus – dodoties tālākā ceļā nekad nevar zināt, kas var noderēt.

Nedrīkst aizmirst arī par auto dokumentiem. Pārliecinies, ka esi paņēmis līdzi ne tikai autovadītāja apliecību, bet arī auto tehnisko pasi. Ja neesi vēl iegādājies, sarūpē sev arī KASKO auto apdrošināšanu. Tā ir apdrošināšana, kas samazinās tavus izdevumus, ja uz ceļa gadīsies sadursme ar citu auto, dzīvnieku vai notiks cits negadījums (piemēram, saskrāpētas auto durvis stāvvietā vai saplīsis ritenis, iebraucot bedrē).

Dodoties tālākos ceļojumos ar auto, KASKO apdrošināšana tiešām var lieti noderēt, jo auto tiek izmantots daudz biežāk un vairāk, nekā parastos ikdienas apstākļos. Galu galā, daļu ceļojuma pavadīsi atrodoties savā automobīlī un tikai daļu – apmeklējot dažādas dabas un kultūras vietas.

KASKO apdrošināšana sedz izdevumus, kas radušies:

  • ceļu satiksmes negadījumā;
  • zādzības gadījumā;
  • sadursmes rezultātā;
  • dabas stihijas (piemēram, vētras) izraisītu bojājumu gadījumā
  • un citos gadījumos.

Visus izdevumus, ko sedz KASKO apdrošināšana, vari noskaidrot, izlasot savu KASKO līgumu, vai apjautājoties apdrošināšanas aģentam.

KASKO pavisam viegli ir iegādāties internetā, piemēram, Manapolise.lv  mājaslapā. To var izdarīt pat ceļojuma pirmajā dienā, ja nav sanācis to izdarīt ātrāk.

Sarūpē uzkodas

Nekas tā netraucē vadīt auto kā burkšķošs vēders. Lai šoferītis vienmēr paēdis un blakussēdētājs arī apmierināts, sagatavo uzkodas jau laicīgi! Labas un veselīgas uzkodas ceļam ir, piemēram, riekstiņi ar rozīnēm, žāvētie augļi, pilngraudu cepumi, svaigas ogas, ābola vai bumbiera šķēlītes, banāni, siera uzkodas, proteīna batoniņi un citas.

Noteikti parūpējies arī par ūdeni nelielā pudelē, lai šoferim ir ērti padzerties, kā arī kafiju vai tēju līdzņemamajā krūzē, lai vienmēr modrs prāts.

Lieliska doma ir sagatavot ēdienu pusdienām iepriekš, un tā vietā, lai pusdienotu kafejnīcā, izvēlēties pikniku skaistā vietā pie dabas. Ne tikai uz piknika sedziņas būs ērti izstiept kājas, kas no sēdēšanas ilgajā ceļā, varbūt kļuvušas nedaudz stīvas, bet arī mājās gatavots ēdiens svaigā gaisā garšos īpaši labi.

Iekārto autosalonu ceļojumam

Uz nākamajām pāris dienām auto būs tava galvenā mītne, un ir svarīgi to iekārtot ērtu un parocīgu tālajam ceļam. Ja tev vēl tāda nav, noteikti iegādājies telefona turētāju, kurā iestiprināt savu viedierīci, lai vari ērti sekot līdzi ceļa norādēm.

Tāpat arī noteikti būs nepieciešams telefona lādētājs un iespēja tālruni uzlādēt automašīnā. Var noderēt arī pārveidotājs, kas ļauj mašīnā izmantot parasto elektrības kontaktu. Tādējādi iespējams gan uzlādēt datoru, ja tāds ir paņemts līdzi, gan uzvārīt ūdeni tējai vai ātri vārāmajai zupiņai.

Salonā noteikti noderēs arī salvešu rullis, mitrās salvetes un maisiņš vai trauciņš atkritumiem.

Izbaudi braucienu!

Tagad, kad auto ir gatavs ceļam, arī pašam jāsagatavojas braucienam. Saplāno maršrutu, apskates objektus, piereģistrē vietu naktsmītnē. Sakravā līdzņemamās mantas un atceries, lai arī dodies ceļojumā ar savu auto, nav jāņem līdzi lietas visām dzīves situācijām. Daudz ērtāk būs, ja ņemsi līdzi tikai pašu nepieciešamo. Mašīna gan būs vieglāka (un patērēs mazāk degvielas), gan kārtīgāka.

Lai izdodas skaists un neaizmirstams ceļojums ar auto!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti