Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Sieviešu un vīriešu rokas pulksteņi - kā izvēlēties piemērotāko?

Rokas pulkstenis ir svarīgs un pārdomāts pirkums neatkarīgi no tā, vai tas paredzēts sev, vai kā dāvana kādam citam. Tā iegāde prasa laiku, meklējot īsto dizainu, funkcionalitāti un kvalitāti par atvēlēto budžetu. Ideālā pulksteņa izvēle sākotnēji var šķist nedaudz sarežģīts process. Var rasties vairāki jautājumi – kādas formas pulksteni iegādāties, kādā krāsā, ar ādas siksniņu vai metāla, vai tam vajadzētu būt sportiskam vai klasiskam.. Kāds rokas pulkstenis labāk piestāvētu sievietei, kāds - vīrietim? Lasi tālāk, lai noskaidrotu, kā atrast piemērotāko!

Vai rokas pulksteņi vēl ir aktuāli?

Rokas pulksteņi ir radīti ne tikai, lai apskatītu laiku un palīdzētu būt punktuālam, novērtējot ne tikai savu, bet arī citu cilvēku laiku, bet arī, lai sniegtu acīm tīkamu aksesuāru, kas pauž nēsātāja gaumi, attieksmi un stilu. Tas var radīt pirmo iespaidu, kas ir ļoti svarīgs satiekot jaunus cilvēkus. Biznesa vidē esoši cilvēki, īpaši vadītāji, to var izmantot kā vienu no sevis prezentēšanas rīkiem.

Pirms izvēlēties rokas pulksteni kā dāvanu, rūpīgi pārdomājiet šīs personas intereses, vaļaspriekus, darbavietu, stilu. Vai šis cilvēks ir sporta entuziasts, biznesa vadītājs, modes cienītājs? Vai tas būs paredzēts ikdienai vai īpašiem notikumiem un pasākumiem? Veikalos rokas pulksteņi ir pieejami plašā klāstā un dažādu veidu, tāpēc ir svarīgi ņemt vērā visas šīs nianses, lai atvieglotu iepirkšanās procesu un izvēlētos piemērotāko, lai nekļūdīgi iepriecinātu tā jauno īpašnieku.

Sieviešu un vīriešu rokas pulksteņi

Sieviešu rokas pulksteņi tradicionāli ir smalkāki, ar mazāku ciparnīcu un šaurāku siksniņu. Bieži vien tie ir iegādājami ar dažādiem akcentējošiem elementiem, dimantiem vai pat kā rokassprādze, apvienojot divus elementus vienā.

Vīriešu rokas pulksteņi ir lielāki un platāki, kā arī smagāki. Iespējams, ka lielākais iemesls, kāpēc vīrieši joprojām valkā pulksteni, ir tas, ka tas sniedz iespēju vienmēr būt laikā, jo kavēšana nesniedz labu pirmo iespaidu, taču pastāv uzskats, ka vīriešiem pulksteņi bieži vien norāda varu, amatu, kā arī stila izjūtu. Ne par velti labākā dāvana dēlam pilngadības sasniegšanā ir tieši rokas pulkstenis, jo tas sniedz pieaugušāku un nopietnāku izskatu.

Stili un funkcijas

Ir svarīgi izprast dažādus pulksteņu stilus un funkcijas. Mūsdienās tie vairs nav tikai laikrāži. Rokas pulksteņi var piedāvāt plašu funkcionalitāti, piemēram, rādīt gaisa temperatūru, būt ūdensizturīgs, savukārt viedpulksteņi piedāvā sasaisti ar mobilo tālruni, internetu, mūzikas atskaņošanu, miega un soļu mērītāju u.tml.

Rokas pulksteņus stilus var iedalīt vairākās kategorijās:

  • klasiskie – valkāšanai ikdienā;
  • izejamie – valkāšanai īpašās svētku reizēs vai pasākumos;
  • sporta – ietver tādas funkcijas kā ūdensnecaurlaidību, soļu skaitīšanu, hronometru;
  • viedpulksteņi - ietver paziņojumus no mobilā telefona, soļu skaitīšanu, miega mērīšanu u.c.

Ja pulkstenis tiek iegādāts minimālistam, kurš nav aizrautīgs ar sīkām detaļām un funkcijām, klasisks melns rokas pulkstenis ar viegli nolasāmu ciparnīcu var būt piemērots risinājums. Stila ziņā, ja viņš vai viņa ir modes cilvēks, apsver iespēju  par krāsainām ciparnīcām vai neparastu formu.

Izmērs – tas ir svarīgi neatkarīgi no tā, vai rokas pulkstenis tiek iegādāts sievietei vai vīrietim. Pareizais izmērs lielā mērā ir atkarīgs no tā nēsātāja plaukstas locītavas izmēra un tā, cik drosmīgam izskatam dod priekšroku.

Kā izvēlēties rokas pulksteni?

Vēlies iegādāties pulksteni, bet vienkārši nezini, kādu pirkt? Vai arī vecais pulkstenis saplīsis un tagad jāpieņem izvēle, iegādājoties jaunu? Atkarībā no vēlamajām funkcijām, zīmola, materiāla, krāsas un citām īpašībām, ņem vērā šīs lietas, lai saprastu, kas Tev būs piemērotākais:

  • veids – vēlies klasisku pulksteni vai ko mūsdienīgāku? 
  • budžets – cena ir atkarīga no vairākiem faktoriem, galvenokārt no preces kvalitātes un zīmola. Cik esi gatavs maksāt par šo aksesuāru?
  • stils - ja plāno to izmantot tikai fizisku aktivitāšu laikā, tad ieteicams izvēlēties funkcionālu sporta pulksteni. Ja ir nepieciešams pulkstenis, ko vilkt svinīgos brīžos, uz oficiāliem pasākumiem vai randiņiem, apsver pulksteni ar metāla siksniņu. Ja vajadzīgs ikdienas aksesuārs, ko viegli pieskaņot pie jebkura apģērba, izvēlies klasisku pulksteni ar ādas siksniņu;
  • papildu funkcijas – vai vēlies, lai rāda ne tikai laiku, bet arī datumu? Vai varbūt vēlies, lai pulkstenis ir apvienots ar rokassprādzi? Ir svarīgi to apsvērt, jo tas iespaidos izvēles iespējas.

GIVEN juvelierizstrādājumu un pulksteņu veikals

Iepirkšanās ir notikums, kam būtu jābūt pozitīvi satraucošam, īpaši, ja meklē dāvanu sev vai tuvam un svarīgam cilvēkam. Rokas pulksteņi kā dāvana ir lieliska izvēle, jo tie ir ne tikai nozīmīgs stila elements, bet kalpos vairākus gadus un liks nēsātājam atcerēties par tā dāvinātāju. 

GIVEN pulksteņu veikals ir vieta, kur doties īstā pulksteņa meklējumos vai vismaz, lai iepazītu piedāvājumu un tendences gan klātienē, gan internetā. Ja nevari pieņemt lēmumu par iegādi uzreiz, apskati vairākus pulksteņu veidus un stilus vai jautā padomu veikala konsultantam. 

Ņemot vērā plašo  GIVEN pulksteņu klāstu, ikkatram būs iespēja atrast sev ideālo un atbilstošāko pulksteni. Izpēti piedāvājumu jau tagad un ļaujies iepirkšanās pieredzei!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izvēlēties ceļojumu apdrošināšanu ģimenei?

Plānojot ģimenes ceļojumu, ir ļoti svarīgi izvēlēties pareizo ceļojumu apdrošināšanu, lai ikviens ģimenes loceklis būtu pasargāts no negaidītiem notikumiem ceļojuma laikā. Ģimenēm, sevišķi tādām, kur...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti