Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Sony Playstation 4 vai Sony Playstation 5 – kurš labāks?

Ļoti daudziem cilvēkiem patīk pavadīt savu brīvo laiku spēlējot dažādas videospēles. Tās iespējams spēlēt gan datorā, gan ar spēļu konsoļu palīdzību. Viena no visu laiku populārākajām spēļu konsolēm viennozīmīgi ir Sony Playstation 4. Tomēr kādu laiku atpakaļ veikalos ir pieejama arī jaunākās paaudzes spēļu konsole – Sony Playstation 5.

Kā jau zināms, tad jaunākās paaudzes ierīces ir jaudīgākas, līdz ar to cilvēki nereti nomaina savas vecās ierīces pret jaunām. Tomēr neskatoties uz to, ka tirgū ir parādījusies Sony Playstation 5 spēļu konsole, joprojām Sony Playstation 4 spēļu konsole ir pietiekami konkurētspējīga. Raksta turpinājumā varēsiet iepazīties ar katras spēļu konsoles plusiem un mīnusiem, tādējādi varēsiet saprast, kuru no ierīcēm iegādāties savā īpašumā.

Cena

Kā jau zināms, jaunākās paaudzes ierīces vienmēr ir dārgākas par iepriekšējās paaudzes ierīcēm. Arī šajā gadījumā tā ir. Spēļu konsole Sony Playstation 5 ir gandrīz divas reizes dārgāka par Sony Playstation 4. Taču Playstation 5 ir pieejama arī digitālā versija, līdz ar to šo spēļu konsoli var iegādāties arī tie cilvēki, kuri vēlas pēc iespējas vairāk ietaupīt.

Iegādājoties šo digitālo versiju, nevajadzētu satraukties par to, ka tā būs sliktāka par spēļu konsoli, jo abu versiju digitālais sniegums, kā arī specifikācija ir pilnīgi identiska. Vienīgā atšķirība ir tāda, ka digitālajai versijai nav optiskā disku lasītāja, līdz ar to visas spēles būs jāiegādājas digitālā formātā.

Tehniskie parametri

Izvēloties spēļu konsoli, noteikti ir jāņem vērā tehniskie parametri. Kā jau jaunākās paaudzes ierīcēm ierasts, tās ir daudz jaudīgākas par iepriekšējās paaudzes ierīcēm. Playstation 5 spēļu konsole ir aprīkota ar AMD Zen 2 procesoru. Šāds procesors lieliski spēj apstrādāt trīsdimensionālu audio, kā arī 8K video. Lai salīdzinātu Playstation 4 un Playstation 5 procesorus, der zināt, ka Playstation 4 ir aprīkots ar nedaudz vecāku AMD Jaguar procesoru. Šāds procesors spēj rādīt video 1080p HD kvalitātē.

Arī operatīvajai atmiņai ir jāpievērš uzmanība. Playstation 5 spēļu konsolei ir divas reizes lielāka operatīvā atmiņa nekā Playstation 4. Šī operatīvā atmiņa ataino divas reizes lielāku kadru skaitu sekundē, līdz ar to arī grafikas kvalitāte ir daudz labāka.

Viennozīmīgi arī spēļu konsoļu atmiņai ir liela nozīme. Sony Playstation 5 spēļu konsolei ir gandrīz divas reizes lielāka atmiņā kā Playstation 4 spēļu konsolei. Tas nozīmē to, kas Jūs varēsiet daudz ātrāk ielādēt spēles un ātrāk arī tās sākt spēlēt. 

Papildiespējas

Noteikti ir vērts pievērst uzmanību arī papildiespējām, ko sniedz Playstation 5. Šai spēļu konsolei ir 4K Blu-ray diskdzinis. Tas nozīmē, ka ar šo spēļu konsoli Jūs varēsiet skatīties arī savas iemīļotākās filmas.

Vēl viena ļoti laba Playstation 5 priekšrocība ir tāda, ka šai spēļu konsolei nāk klāt speciālas DualSense pultis. Ar šīm pultīm spēļu spēlēšana kļūs daudzas reizes baudāmāka. Turklāt šajās pultīs ir iestrādāts mikrofons, kas nozīmē to, ka spēļu laikā varēsiet sarunāties ar saviem draugiem - Jums vairs nebūs nepieciešams atsevišķs mikrofons.    

Skaņas un attēla kvalitāte

Playstation 5 spēļu konsole spēj atbalstīt 4K un 8K video. Turpretī Playstation 4 spēj atbalstīt tikai HDR kvalitāti. Tāpat Playstation 5 radītā skaņa ir daudas reizes kvalitatīvāka ka Playstation 4 radītā skaņa. Ja salīdzina gan skaņu, gan attēla kvalitāti abām šīm spēļu konsolēm, tad Playstation 5 Jums sniegs daudz reālāku skaņu, kā arī attēlu. Tomēr vajadzētu paturēt prātā, ka šos parametrus ietekmēs arī tas, kādam televizoram Jūs pieslēgsiet spēļu konsoli. 

Kur iegādāties spēļu konsoli?

Mūsdienās spēļu konsoles plašā klāstā ir pieejamas arī internetā. Piemēram, spēļu konsoli Playstation 5 interneta veikalā 220.lv atradīsiet par izdevīgu cenu. Tāpat šajā interneta veikalā atradīsiet citas spēļu konsoles - piemēram, Xbox Series S. Šī spēļu konsole būs piemērota, ja vēlēsieties nedaudz ietaupīt. Interneta veikalā 220.lv ir pieejami arī spēļu datori, kas var kalpot kā ļoti laba spēļu konsoļu alternatīva.   

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izvēlēties ceļojumu apdrošināšanu ģimenei?

Plānojot ģimenes ceļojumu, ir ļoti svarīgi izvēlēties pareizo ceļojumu apdrošināšanu, lai ikviens ģimenes loceklis būtu pasargāts no negaidītiem notikumiem ceļojuma laikā. Ģimenēm, sevišķi tādām, kur...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti