Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Stūra dīvāns viesistabai- ceļvedis jaunās mēbeles iegādei

Viesistaba mājās ir ģimenes kopīgā laika pavadīšanas vieta- tur ir gan televizors, gan spēļu spēlēšanas vieta, tējas dzeršana ar ciemiņiem vai vienkārši vieta, kur pavadīt laiku produktīvām sarunām. Šīs telpas viens no interjera elementiem ir dīvāns. Dīvānu veidu un to dizainu ir bezgalīgi daudz- katrs gan pēc savas gaumes, gan istabas kopējā interjera var izvēlēties piemērotāko. Viens no dīvānu veidiem ir stūra dīvāni, kas ir ļoti ērti un praktiski gan nelieliem mājokļiem, gan tad, ja dīvānu vēlēsies izmantot praktiskiem nolūkiem, tāpēc šoreiz parunāsim par šī dīvāna veidu- kādi tie ir, kādi bonusi ir šāda tipa dīvānam, un kas būtu jāņem vērā pirms tā iegādes.

Faktori, kas jāņem vērā pirms dīvāna pirkšanas

Dažkārt mēs lietas pērkam pēc savas gaumes sajūtas, tomēr ir reizes, kad plānojot veikt kādu lielāku pirkumu, ir jāpadomā uz priekšu par praktiskumu un kvalitāti. Faktori, kas jāņem vērā pirms stūra dīvāna iegādes, ir vairāki, piemēram, kāda materiāla dīvānu iegādāties, ja mājās ir kaķis vai suns, vai dīvānā tiks sēdēts katru dienu, vai vēlies ādas vai auduma dīvānu, un vēl daudzi citi faktori, kas tikai Tavās mājās ikdienā ir svarīgi un var ietekmēt šo izvēli.

Noformē, kas ir tās lietas Tavās mājās, kas var ietekmēt dīvāna izvēli un tad atlasi šos parametrus.

Ne mazāk svarīgs faktors ir arī dīvāna izmērs- Tev ir jau laikus jāizmēra dīvānam paredzētās vietas platība, lai būtu drošs, ka tas tur ietilps. 

Stūra dīvāna veidi 

Ja telpas platība atļauj un simpatizē U veida dīvāni, tad tie ir lieliski mājokļa interjera elementi. Šādi stūra dīvāni visbiežāk ir daudz lielāki, nekā L veida dīvāni, tomēr tikpat praktiski un komfortabli. Ļoti ērti tie ir, ja ciemos bieži nāk ciemiņi, vai, ja ģimene vakaros sasēžas kopā- šāda tipa stūra dīvāni ļauj vienam uz otru paskatīties esot pretim, kā arī tie ir daudz lielāki ar savu sēžamo atpūtas platību. 

L veida dīvāni ir vairāk piemēroti telpām, kuras nav tik lielas un kurās nevar atļauties ielikt U veida stūra dīvānu. 

Parametri, pēc kā izvēlēties stūra dīvānu

Stūra dīvāni ir lielgabarīta mājokļa elementi, tāpēc to izvēlē ir jāpievērš uzmanība ne tikai krāsai, bet arī materiālam, apdarei un stilam kopumā. Tāpat arī būtiski ir tas, vai dīvānu vēlies tikai kā interjera elementu, vai arī izmantot to praktiski. 

  • Stils

Stūra dīvānam ir jābūt tādam, lai tas ļoti labi iekļautos kopējā interjerā. Ir vairāki stili, pēc kuriem vari pielāgot dīvānu mājoklim, piemēram, modernais, Skandināvu vai klasiskais. 

  • Materiāls

Apdares materiālu izvēle ir gana plaša-dabīgās ādas, dermantīna, velūru vai gobelēnu. Ja mājās ir mazi bērni, tad tie var apliet vai sasmērēt dīvānu, vai, ja mājās ir mājdzīvnieki, piemēram, kaķis- tas var saskrāpēt dīvānu. Šo abu iemeslu dēļ, izvēloties dīvānu, it īpaši ir jāpievērš uzmanība dīvāna materiālam. Svarīgi, lai to būtu viegli kopt un grūtāk sabojāt. Mūsdienās ir gana plašs dīvānu piedāvājums, kuru materiāli ir izturīgi gan pret skrāpējumiem, gan tādi, kas atgrūž netīrumus.

  • Dīvāns- guļvieta

Ja vēlies izmantot dīvānu funkcionāli un praktiski, tad viena no iespējām, kam vari pievērst uzmanību, ir iespēja to izvilkt, lai tajā ērti varētu arī gulēt.

  • Veļas kaste

Ne visiem dīvāniem ir šī funkcija, tāpēc, ja vēlies dīvānā ievietot segas un spilvenus vai kādas citas sadzīvē būtiskas lietas, kas aizņem telpu, tad izvēlies šo dīvānu ar šo funkciju.

Lai vieglāk būtu izvēlēties dīvānu, to meklējot un pērkot interneta veikalā 220.lv, Tu vari atlasīt meklētājā visus augstāk minētos parametrus- stūra dīvāna iegāde internetā ir ātra un ērta! 

Lai izdodas atrast īsto un vislabāko dīvānu!
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti