Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Svarīgākais ēkas jumta konstrukcijas izvēlē

Viens no svarīgajiem uzdevumiem, par ko ir jādomā, būvējot ēku, atbilstoša jumta izvēle. Lai izvēlētos piemērotāko jumta konstrukcijas veidu, ir jāņem vērā vairāki faktori - gan ēkas specifika, gan izvēlētais jumta seguma veids, gan arī, protams, mājas īpašnieka individuālās prasības.

Jumta funkcijas

Labs jumts ne tikai pilda praktiskās funkcijas, bet ir arī vizuāli pievilcīgs ēkas arhitektūras elements. Izvēloties jumta konstrukcijas veidu un materiālus, ir jāņem vērā arī kopšanas prasības.

Konstrukciju veidi

Šodien ir pieejami dažādi jumta konstrukcijas veidi. Lai izvēlētos piemērotāko, būtu vērts apskatīt vairākus variantus un iepazīties ar to galvenajām atšķirībām.

  • Tā, piemēram, populāra izvēle ir divslīpju jumta konstrukcija, kas ir piemērota vairumam ēku. Šāds jumts ir praktisks risinājums, turklāt tam būs piemēroti dažādi jumta segumi;
  • Bieži izmantots tiek arī tā saucamais mansarda jumts. To veido četras plaknes - katrā ēkas pusē pa divām. Būtiska šī risinājuma priekšrocība - tas ļauj izmantot bēniņus, piemēram, mantu glabāšanai vai dzīvojamai platībai;
  • Plakans jumts visbiežāk tiek izvēlēts daudzdzīvokļu namu būvniecībā. Tas ir vienkārši izbūvējams, tomēr ir jārēķinās ar to, ka jumta apkope prasīs vairāk laika un pūļu.

Izvēlei vēl arī citi jumta konstrukcijas veidi. Izvērtējiet savas vajadzības un neskaidrību gadījumā jautājiet padomu speciālistam, kurš ieteiks labāko risinājumu.

Kam vēl pievērst uzmanību?

Nozīmīgs kritērijs, kas nosaka jumta izvēli, protams, ir arī izmaksas. Jāņem vērā tas, ka jumts ir ilgtermiņa ieguldījums, tādēļ kopnes cena noteikti nav vienīgais faktors, kam pievērst uzmanību izvēles procesā.

Un, protams, kad ir nepieciešama jumta spāru konstrukcijas izveide, svarīgi ir izvēlēties uzticamu uzņēmumu, kas piedāvā kvalitatīvus risinājumus dažādām vajadzībām.

Tenter.lv - kvalitāte un izcils serviss

SIA “Tenter” piedāvājumā ir koka kopņu ražošana un montāža, koka karkasa sienas un citi risinājumi, kas būs noderīgi ēkas būvniecībā.

Koka kopņu montāža tiek īstenota, izmantojot kvalitatīvus materiālus un ņemot vērā augstākos kvalitātes standartus. Jumta kopnes pieejamas dažādos variantos, tādēļ ir svarīgi iepazīties ar piedāvājumu un izvēlēties labāko opciju.

Savukārt priekšstatam par to, kā gala rezultātā izskatīsies jumta spāres, noderēs SIA “Tenter” speciālistu sagatavotais spāru konstrukcijas paraugs.

Koka pārseguma kopnes, koka karkasa sienas un citi risinājumi šeit – www.tenter.lv, ieskatieties un piesakieties uz konsultāciju!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti