Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

TOP 5 populārākie velosipēdi šogad

Nepatīk sēdēt sastrēgumos? Vēlies ietaupīt uz degvielas rēķina? Vajadzīgs veids, kā aizņemtajā dienas režīmā ieviest fiziskās aktivitātes? Patīk svaigs gaiss un neatkarība?

Tad velosipēds ir tieši tas, kas Tev nepieciešams. Tā vien gribas teikt, ka vasara nav iedomājama bez velo, bet mīties arī rudenī, ziemā un pavasarī nav ne vainas, vajadzīgs tikai piemērots aprīkojums. Lai nu kā, esi pieņēmis lēmumu, ka jāiegādājas velo, bet nezini, kuru izvēlēties? Tad šis raksts ir tieši tas, kas Tev nepieciešams. Turpini lasīt, uzzini, kuri ir TOP 5 populārākie velosipēdi šogad un noskati savu jauno rumaku!

Pāris vārdos par velo

Pirms meties iekšā rakstā, vēlamies atgādināt skaidrojumus dažiem apzīmējumiem, ko redzēsi turpmāk:

  • vīriešu velo – tas ir velo ar augsto, taisno rāmi, citu tehnisko atšķirību no pārējiem velosipēdiem tam nav (varbūt vienīgi sēdekļa forma, bet tā var atšķirties katram velo modelim neatkarīgi no tā, vai tas ir vīriešu velo ar augsto rāmi vai sieviešu velo ar zemo rāmi);
  • 29” vai jebkurš cits cipars, kuram seko zīmīte ” – tas ir riepu izmērs, piemērā – riepas diametrs ir divdesmit deviņas collas, kas ir diezgan lielas riepas.

Jāpatur prātā, ka, jo lielākas velo riepas, jo augstāks ir pats velo, jo garāka auguma cilvēkam tas būs piemērots. Piemēram, 160cm garam cilvēkam nederēs velo ar 29 collu riepām, jo riepas augšējā daļa pati par sevi jau sniegsies gandrīz līdz sēžamvietas līmenim, nemaz nerunājot par rāmja piešķirto papildu augstumu un stūres attālumu no sēdekļa.

Bet tagad gan – pie velo!

1. Esperia Desert 7400, 29”

Viens no populārākajiem vīriešu velosipēdiem, tas ir L izmēra MTB velo, kas būs piemērots vismaz 180 cm gariem braucējiem. Riepu izmērs – 29 x 2.10 collas, rāmja izmērs – 18”. Pateicoties tam, ka rāmis ir veidots no alumīnija, šī gana lielā velosipēda svars ir vien 16 kg. 24 ātrumi un mehāniskās disku bremzes ļaus Tev izbaudīt velo sniegto brīvību un ērto brauciena kontroli.

2. VirosPro Sports Desert 22K7401, 29”

Tik jauns un jau populārs – 2022. gadā ražots vīriešu kalnu velo. Minimālais braucēja auguma garums 177 cm un 29 collu riepas nozīmē, ka šis velo ir no M izmēra augšgala. Tomēr, pateicoties tam, ka rāmja izgatavošanai izmantots alumīnijs, šī velosipēda svars ir tikai 15 kg. 24 ātrumi un mehāniskās disku bremzes, kā arī ērts sēdeklis padarīs Tavus izbraucienus patīkamus.

3. Outliner 7400U Desert 7400, 29”

Tā pat kā iepriekšējais, arī šis ir iecienīts jaunums velo pasaulē – modelis ražots 2022. gadā, un tas ir augsts vīriešu kalnu velosipēds ar 29 collu riepām un rāmja augstumu 20.48 collas. Lieliski piemērots modelis gariem cilvēkiem – minimālais braucēja garums ir 180 cm. Ar rāmi no alumīnija, arī šis iespaidīgā izmēra velosipēds sver vien 15 kg, un, kā jau kārtīgam kalnu velo pienākas, arī šim ir 24 ātrumi un kvalitatīvas mehāniskās disku bremzes.

4. Bimbo Bike Virus Boy 77331, 20”

Bērni un velosipēdi ir divas lietas, kas sader kā roka ar cimdu, tādēļ 4. topa vietu ieņem 2020. gadā ražots 13 kg smags, pamatīgs un izturīgs bērnu velosipēdu modelis ar rāmi no tērauda. Velo piemērots vismaz 120 cm gariem bērniem no 7 gadu vecuma. Viegli kopjamas un maināmas V tipa mehāniskās bremzes un 6 ātrumi Tavam mazajam braucējam ļaus sajusties kā lielam cilvēkam.

5. Kross Hexagon Jr 1.0 SR KRHEJ124X13M003916, 24”

Tops neizpaliks arī bez velo pusaudžiem. Šis nepilnus 13 kg vieglais kalnu velosipēds ar 13 collu alumīnija rāmi būs piemērots braucējiem, kas izauguši līdz 130-150 cm garumam. 24 x 1.9 collu riteņi ar V tipa mehāniskajām bremzēm un 8 ātrumiem ļaus Tavam pusaudzim sajust īstu brīvību un piedzīvojumu garšu.

Kāpēc gan nedoties foršos ģimenes izbraucienos ar velo? Ienāc interneta veikalā 1a.lv – šeit par izdevīgām cenām ir pieejami velosipēdi kā lieliem, tā maziem! Izvēlies, iegādājies un saņem ar piegādi līdz namdurvīm! Ceļš Tevi jau gaida, un ko gaidi Tu?

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti