Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vai zināt, kāds ir jūsu kafijas automāta kalpošanas laiks un kad to nomainīt pret labāku?

Vai jūsu kafijas automāts knapi vēl strādā? Kad iegādājaties kafijas automātu, cik ilgu laiku tas jums kalpos, pirms būs jāpērk jauns? Visi šie jautājumi ir ļoti svarīgi. Neviens nevēlas ieguldīt līdzekļus kafijas automātā un pēc dažiem lietošanas mēnešiem konstatēt, ka tas vienkārši vairs nespēj paveikt savu darbu. Ja par kafijas automātu gatavojaties tērēt daudz naudas, ir vēl jo svarīgāk, lai tas kalpotu gadiem ilgi.

Šajā rakstā mēs aplūkosim kafijas automātu kalpošanas ilgumu un to, kad ir pienācis laiks tos modernizēt vai nomainīt, un pat sniegsim dažus padomus, kā pagarināt kafijas automāta kalpošanas ilgumu.

Kafijas automātu veidi

Šobrīd tirgū ir vairāk kafijas automātu veidu nekā jebkad agrāk, un šķiet, ka katru dienu tiek izlaists kāds jauns modelis. Tāpēc neviens nevar droši pateikt, cik ilgi jūsu kafijas automāts kalpos.

 

Tā vietā, veicot nelielu izpēti par sava kafijas automāta veidu, jūs varēsiet saprast, cik ilgi tam vajadzētu kalpot.

Ir pat publicēts kāds pētījums par to paredzamo kalpošanas ilgumu.

Vienkārši sakot, automātiskajam kafijas automātam, kam ir automātiskās detaļas, vajadzētu kalpot 5-10 gadus. Manuālie kafijas automāti var kalpot daudz ilgāk, jo īpaši, ja par tiem pienācīgi rūpējas.

Attēls: pexels.com

Kā zināt, ka ir pienācis laiks nomainīt savu kafijas automātu?

Automātu nevajadzētu gluži mest ārā, tiklīdz kā parādās pirmās problēmas pazīmes. Bieži vien ir lietas, ko var darīt, lai uzlabotu pagatavojamās kafijas kvalitāti, jo īpaši, ja izmantojat spilventiņu vai kapsulu kafijas aparātu.

Pirmais, kas ir jāizdara, ir atkaļķošana, pārliecinoties, ka esat atbrīvojies no visa kaļķakmens, kas var radīt potenciālas problēmas vai pat bloķēt jūsu kafijas automātu.

Pazīmes, ka jūsu kafijas automātu varētu būt jānomaina, ir šādas:

  • Auksta kafija. Ja kafija, ko pagatavo kafijas automāts, vairs nav karsta, tā ir pazīme, ka kaut kas nav kārtībā ar mehāniku, un to nebūs tik vienkārši vai ātri novērst.
  • Lēna ekstrakcija. Ja kafijas automāts ļoti lēni gatavo dzērienus un šo problēmu neizdodas novērst, veicot kaļķakmens noņemšanu, tā ir pazīme, ka tas varētu būt jānomaina.
  • Tas pārstāj darboties. Iespējams, ka to ir iespējams salabot, taču daudzos gadījumos kafijas automāta darbības pārtraukšana ir pazīme, ka tās varētu būt beigas.

 

Protams, ir arī daudzi citi iemesli, kādēļ varētu būt nepieciešams nomainīt kafijas automātu. Nozarē nepārtraukti notiek izmaiņas, un jūs, iespējams, tagad varat iegādāties daudz labāku kafijas automātu, vai arī jūsu kafijas automāta izmantoto spilventiņu vai kapsulu ražošana var tikt pārtraukta.

Ja kaut kas salūzt, bet jūs vēl nevēlaties atbrīvoties no sava kafijas automāta, jums jādara viss iespējamais, lai to salabotu. Tas jo īpaši attiecas uz gadījumiem, ja kafijas automāts ir tikai dažus gadus vecs, jo tas nav pietiekami ilgs laiks, lai kafijas automāts salūztu, ja vien tas nav bijis pārlieku nolietots.

Ja problēmas rodas tikai pāris mēnešu laikā pēc kafijas automāta iegādes, tas varētu būt defekts. Noteikti pārbaudiet, ko sedz garantija, ko saņēmāt, iegādājoties savu kafijas automātu. Iespējams, jums pienākas bezmaksas remonts vai automāta nomaiņa.

Jūsu ierīces darbmūža pagarināšana

Jā, ir daudz dažādu lietu, ko varat darīt, lai pagarinātu sava kafijas automāta kalpošanas laiku. No visiem iemesliem, kāpēc jūsu ierīcei var rasties problēmas, nepareiza lietošana vai slikta apkope ir visbiežāk minētie iemesli.

Ņemot to vērā, kā jūs varat pagarināt sava kafijas automāta kalpošanas laiku?

  • Tīrīšana. Tas nav pats elegantākais darbs, taču tīrīšana ir ļoti svarīga, ja vēlaties, lai jūsu kafijas automāts lieki neradītu problēmas. Jūsu kafijas automāts nāks kopā ar instrukcijām par tīrīšanu un kaļķakmens noņemšanu.
  • Regulāra detaļu nomaiņa. Tas jo īpaši attiecas uz dārgākiem automātiskajiem kafijas automātiem un tādiem modeļiem, kas tiek izmantoti kafejnīcās. Var būt nepieciešama detaļu apkope un nomaiņa.
  • Izslēgšana starp lietošanas reizēm. Ja jūs vadāt kafejnīcu, tā varētu nebūt prātīga doma, bet lielākajai daļai no mums, kas kafijas automātus izmanto mājās, ir lietderīgi tos izslēgt starp lietošanas reizēm. Tas ietaupa enerģiju un samazina ierīces detaļu slodzi, tādējādi pagarinot tās kalpošanas laiku.

Nobeigumā

Kafijas automāts ir nedaudz līdzīgs automašīnai. Pienāks brīdis, kad to vairs nav vērts remontēt, un tā ir tikai daļa no tās kalpošanas laika. Šādā brīdī ir daudz saprātīgāk iegādāties jaunu automātu, nekā turpināt gatavot nekvalitatīvu kafiju. Lai gan lielākajai daļai kafijas automātu vajadzētu kalpot piecus gadus vai ilgāk, pienāks brīdis, kad tie vienkārši būs jānomaina vai pat jāaizstāj ar labāku modeli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

4 biežāk pieļautās kļūdas, rakstot CV

Laba un kvalitatīva CV izveidošana aizņem laiku - procesa laikā ir tik daudz nianšu pie kā jāpiedomā. Iepazīstieties ar četrām biežāk pieļautajām kļūdām, rakstot CV un paturiet tās prātā, lai nākamrei...

Saules paneļi: Kas jāzina pirms iegādes?

Saules paneļi ir šobrīd populārs risinājums, kas ļauj gan samazināt ar elektroenerģiju saistītās izmaksas, gan rūpēties par vidi. Taču, lai saules paneļu sistēmas uzstādīšanā ieguldītais patiešā...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti