Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valsts svētku noskaņu aicinām baudīt Ventspilī

Lai pelēcīgajās un drēgnajās rudens dienās radītu svinīgu noskaņu, Ventspilī pilsētvidē izvietotas Latvijas valsts svētkiem veltītas dekorācijas patriotiskās noskaņās, tādējādi godinot Lāčplēša dienu un Latvijas valsts neatkarības proklamēšanas 103. gadadienu.

Dodoties pastaigā pa Ventspili, iesakām doties uz jauno pilsētas centru – Lielo laukumu, kurā gozējas dāvinājums mūsu Latvijai simtgadē – Koncertzāle “Latvija” un Ventspils mūzikas vidusskola. Turpat, pie strūklakas "Fregate "Valzivs"", izvietota kompozicionāla dekoru grupa, kas veidota no trim puzura formas rotājumiem ar vēsturiskām, iedzīvotājiem nozīmīgām Ventspils fotogrāfijām. Tajās attēloti dažādi svarīgi notikumi no senākiem laikiem līdz salīdzinoši nesenai pagātnei. Tā, piemēram, jaunākais ir no 2017. gada 8. aprīļa, kad gaidot  mūsu  valsts 100 gadu jubileju, Ventspilī tika uzstādīts jauns Ginesa pasaules rekords “Visātrāk un visvairāk cilvēku vienlaicīgi iestāda sīpolpuķes” , kur  sniegpulkstenītes tika sastādītas Latvijas valsts kontūrā. Vēl puzuros apskatāmi foto no tāda vēsturiska datuma, kā 1919. gada 25. jūlijs, kad Ventspils iedzīvotāji sagaidīja ostā ienākam  angļu mīnu kreiseri ar Latvijas armijas kareivjiem. Vai liecība par to, kā 1928. gada novembrī par godu Latvijas valsts desmitgades svētkiem tika saposta Ventspils pasažieru dzelzceļa stacijas ēka. Interesi piesaistīs arī foto no aizlūguma pie jūras, kas tika noturēts 1988. gada 3. septembrī un arī citas liecības.

Pēc šo nozīmīgo foto apskatīšanas, aicinām minētās vietas apskatīt jau ar mūsdienu skatu, lai redzētu kā mēs, mūsu valsts un arī Ventspils ir mainījusies līdzi laikiem.

Pēcāk aicinām doties pastaigā uz Ventspils vecpilsētas sirdi – rātslaukumu. Tur kopā ar tuvākajiem ģimenes locekļiem varēsiet iemūžināt sevi pie izgaismotas Latvijas valsts kontūrzīmes. Dodoties tālāk pastaigā pa promenādi, Ostgala virzienā, kur varēsiet baudīt savdabīgu, romantisku vidi ar bruģētām klusām ieliņām un pievilcīgu 19. gs. koka apbūvi, kas atzīta par valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekli, varat piestāt Ventspils esplanādē pie Ventspils valstspilsētas pašvaldības ēkas, kur atrodas Lāčplēša kara ordeņa kavalieru piemiņas stēla.

Tur ikvienam būs iespēja atcerēties vēstures notikumus, iedegt svecīti vai nolikt ziedus pieminot gan Ventspilī dzimušos Lāčplēša kara ordeņa kavalierus, gan citus. Šajā stēlā ir iegravēts patriotisks uzraksts PAR LATVIJU un piecpadsmit Ventspils un novada Lāčplēša Kara ordeņa kavalieru vārdi, kuri saņēmuši Latvijas valsts pirmo augstāko apbalvojumu.

Valsts svētku svinēšana ir viena no mūsu vēstures un simbolu godināšanas reizēm un šajā gadā īpaša jubileja - 100 gadi ir Latvijas valsts ģerbonim. Par godu šim notikumam un svētkiem 18. novembrī, pēc svētku koncerta kas būs skatāms gan klātienē Koncertzālē “Latvija” ,gan Lielajā laukumā, gan tiešsaistē Ventspils.lv portālā, aicinām izstaigāt mūsu valsts Simbolu galeriju. Pastaigā aicinām piestāt Laikrakstu alejā, kur koki tiks izgaismoti Latvijas karoga krāsās un atskaņotas patriotiskas un tautā iemīļotas melodijas. Savukārt Jaunpilsētas laukumā, akcntējot Latvijas ģerboņa 100 jubileju, tiks demonstrēta filma “Latvijas ģerboņa rašanās”, un debesīs virs zinātnes centra “VIZIUM” uzmirdzēs gaismu un lāzeru stari Latvijas karoga krāsās.

Kā arī ikviens ventspilnieks un pilsētas viesis aicināts logos iedegt gaismu, ar gaišām domām sveicot Latviju dzimšanas dienā un novēlot tai pastāvēt mūžīgi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti