Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vērtīgi ieteikumi, kā ilgāk saglabāt ziedus svaigus

Ziedi ir izcila dāvana jebkurā īpašā dzīves notikumā. Ja kaut reizi esi saņēmis daiļu ziedu pušķi, tad noteikti vari piekrist – puķes spēj radīt prieku jebkurā telpā un uzmundrināt pat vispelēcīgākajās dienās. Taču, saņemot skaisto dāvanu, nākas sastapties arī ar lielu izaicinājumu. Ko darīt, lai ziedi saglabātos svaigi pēc iespējas ilgāk? Kā nepieļaut, lai daiļā dāvana nenovīst jau nākamajā dienā? To skaidrojam raksta turpinājumā.

Apgriez kātus

Viena no biežākajām kļūdām, ko daudzi pieļauj pēc ziedu saņemšanas, ir kātu nenogriešana. Parasti šo darbiņu veic ziedu veikals vai ziedu bāze, taču to vajadzētu atkārtot reizi pāris dienās. Lai to izdarītu, izmanto dārza šķēres (var arī citas, bet tad būs pagrūtāk) un nogriez aptuveni divus, trīs centimetrus. Svarīgi ir kātus apgriezt slīpā leņķī – tad ziediem būs vieglāk uzņemt ūdeni.

Atbrīvojies no lapām

Vēl viens veids, kā parūpēties par puķēm, ir apgriezt to lapas. Vienalga, vai tavās mājās ir ziedi kastēs vai kādā citā formātā, ir svarīgi atbrīvoties no nevajadzīgajām lapām ne tikai tāpēc, lai pušķis izskatītos labāk, bet arī tāpēc, lai novērstu baktēriju augšanu. Iespējams, esi pamanījis, ka dažiem ziediem, piemēram, rozēm, mēdz būt ziedlapiņas, kuras pilda aizsargfunkciju. Tās ieteicams noņemt, lai zieds varētu pilnībā atvērties.

Arī tad, kad jau esi veicis lapu noņemšanu, katru dienu ir jāpārbauda, vai ziediem nav atmirušu vai vaļēju lapu un ziedlapiņu. Tas ir būtiski, lai izvairītos no baktēriju puves.

Pievieno ūdeni gudri

Protams, ir svarīgi regulāri pievienot svaigu ūdeni saviem ziediem, taču tas ir jādara saprātīgi. It īpaši, ja esi apgriezis saviem ziediem kātus (kā ieteicām pirms tam), ir jāņem vērā, ka puķes nespēs iztikt ilgu laiku bez ūdens. Tieši tāpēc – jo ātrāk, jo labāk – ievieto tās vāzē, kas piepildīts ar ūdeni istabas temperatūrā. Ja ziedu salons ir iedevis līdzi paciņu ar barības vielām, pievieno arī to. Pievērs uzmanību, lai ūdens nav pārāk atšķaidīts.

Ziedi būs svaigāki tad, ja mainīsi ūdeni ik pēc divām, trīs dienām.

Izvairies no tiešiem saules stariem, karstuma un caurvēja

Ir iemesls, kāpēc ziedu veikali puķes lielākoties uzglabā telpās ar vēsu temperatūru. Šādā veidā tie saglabājas svaigi ilgāku laiku. Tieši tāpēc ir svarīgi izvairīties no vāzes novietošanas tiešos saules staros vai tuvumā ierīcēm, kas izstaro siltumu. Tāpat nevajadzētu novietot puķes vietās, kur ir atvērti logi vai aktīva ventilācija, jo tas var izraisīt ātru ziedu dehidratāciju.

Iesakām paturēt prātā to, ka ziedus neiesaka turēt tuvumā augļiem. Kā zināms, kad tie nogatavojas, izdalās neliels daudzums etilēna gāzes, kas savukārt var samazināt tava pušķa ilgmūžību.

Izvēlies tīru vāzi

Šķiet pašsaprotami, vai ne? Tomēr daudz cilvēki pieļauj muļķīgu kļūdu, ievietojot svaigus ziedus vāzē, kas nav kārtīgi izmazgāta. Lai pienācīgi iztīrītu vāzi, izmanto šim mērķim speciāli paredzētus maisījumus, kurus var iegādāties veikalā. Atceries, ka pēc šīs darbības ir svarīgi vāzi kārtīgi izskalot. Šādā veidā varēsi būt drošs, ka traukā nav saglabājušās nekādas nevēlamās baktērijas.

Nobeigums

Visi iepriekš aprakstītie soļi ir svarīgi, lai uzturētu ziedus svaigus pēc iespējas ilgāk. Taču jāteic, ka no tā nebūs nekādas jēgas, ja puķes pasūtīsi sliktā ziedu bāzē. Ja vēlies būt drošs, ka iegādājies patiesi svaigu pušķi, ziedu veikals Florexshop.lv ir labākā vieta, kur tos meklēt.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

4 biežāk pieļautās kļūdas, rakstot CV

Laba un kvalitatīva CV izveidošana aizņem laiku - procesa laikā ir tik daudz nianšu pie kā jāpiedomā. Iepazīstieties ar četrām biežāk pieļautajām kļūdām, rakstot CV un paturiet tās prātā, lai nākamrei...

Saules paneļi: Kas jāzina pirms iegādes?

Saules paneļi ir šobrīd populārs risinājums, kas ļauj gan samazināt ar elektroenerģiju saistītās izmaksas, gan rūpēties par vidi. Taču, lai saules paneļu sistēmas uzstādīšanā ieguldītais patiešā...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti