Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vislabākā izvēle pašiem mazākajiem – merino vilnas un kokvilnas pledi

Jaunā bērna gaidīšana, īpaši, ja tas ir pirmais bērniņš, ir maģisks laiks ne tikai topošajiem vecākiem, bet arī citiem radiniekiem, kuri arī gaida jauna ģimenes locekļa piedzimšanu. Protams, eiforiskos mirkļus nomaina laikietilpīgā pašu nepieciešamāko lietu iegāde zīdainim. Internetā ir daudz praktisku padomu par to, kuri pirkumi ir izdevīgi un kuri pilnīgi nevajadzīgi.

Ir daudz dažādu viedokļu (galu galā mazuļi ir ļoti dažādi, tāpat kā viņu vecāki), taču lielākā daļa vecāku piekristu tam, ka pledi bērniem ir viens no nepieciešamākajiem tekstila izstrādājumi mazuļa pūriņam.

Kam pievērst uzmanību, izvēloties pledu mazulim?

Pledi mazuļiem – viens no daudzpusīgākajiem pirkumiem, ar ļoti plašu iespējamo pielietojumu sarakstu. Ar plediņu var ne tikai apsegt mazuli, kas guļ savā gultiņā vai ārā ratos, bet arī izmantot to kā pārklāju ratos vai braucot ar ragaviņām un arī kā paklājiņu uz zāles, spēlējoties uz vēsās grīdas un citādi. Ir acīmredzams, ka viens un tas pats pleds nespēs veikt visas iepriekš minētās funkcijas, jo no tekstilizstrādājuma ir nepieciešamas atšķirīgas īpašības.

Protams, tas nenozīmē, ka ir jāiegādājas dažādus pledus, tādējādi ne tikai radot ievērojamas papildus izmaksas, bet arī radot mājās kalnu ar lietām. Audzinot bērnus, tādu netrūkst. Sagatavojot gultiņu mazulim, pilnīgi pietiek ar vienu plediņu, un, izvēloties, pievērsiet uzmanību auduma sastāvam, gada laikam un plānotajam pleda mērķim.

Vilnas pleds vai tekstilizstrādājumi, kas izgatavoti no šāda veida materiāla, ir lieliska dāvana, ko jūs, visticamāk, saņemsiet no draugiem un radiem. Ja nē, jūs varēsiet to iegādāties vēlāk, pamatojoties uz jūsu bērna mainīgajām vajadzībām. Pledi internetā pārsteidz ar sortimenta daudzveidību, un virtuālā iepirkšanās ir vienkārši ideāls risinājums māmiņām, kuras audzina bērnus un ir mūžīgi aizņemtas.  

Merino vilnas pledi

Kā jau bija minēts, izvēloties pledu, jāņem vērā dabas diktētie laikapstākļi. Siltajā sezonā ir vajadzīgi plānāki pledi, bet aukstajā sezonā - biezāki, siltāki pledi. Tomēr ir arī universāls risinājums, kas palīdz izvairīties no galvassāpēm, domājot, kas notiks, ja, piemēram, vasara būs aukstāka nekā parasti. Tās ir merino vilnas pleds ar izcilām siltumizolācijas un gaisa caurlaidības īpašībām, pateicoties tām mazulis jutīsies lieliski gan zemākā, gan augstākā temperatūrā. Šī merino vilnas pledu priekšrocība ir ļoti nozīmīga, zinot, ka jaundzimušo termoregulācija vēl nedarbojas pareizi, tāpēc mazulis var ātri nosalt vai, gluži pretēji, pārkarst.

Merino vilna atšķirībā no parastās vilnas ir ļoti maiga un mīksta, tāpēc neapšaubāmi ir draudzīgākā izvēle mazuļa ārkārtīgi jutīgajai ādai. Merino vilnas pledam piemīt pretalerģiskas īpašības, tās neuzkrāj putekļu ērcītes, tāpēc ir piemērots gan bērniem, gan pieaugušajiem, kas cieš no alerģijām vai ādas slimībām (piemēram, dermatīta).

Kokvilnas pledi

Šis ir vēl viens pirkums, kas būs noderīgs zīdaiņa pūriņam. Kokvilna – audums ar lieliskām gaisu vadošām īpašībām, kas ļauj izvairīties no nepatīkamās pārkaršanas vai svīšanas sajūtas. Tas ir viens no svarīgākajiem nosacījumiem, kas nosaka Jūsu mazā mierīgu atpūtu.

Kokvilna ir mīksts, maigs, dabīgs materiāls ar pretalerģiskām īpašībām. Kokvilnas pledi ir piemēroti ikvienam, tie nekairina pat visjutīgāko mazuļu ādu vai cilvēkus ar noslieci uz alerģijām.
Ja meklējat pledu siltajai sezonai, izvēlieties plānāku, bet ziemai vai rudenim izvēlieties biezāku kokvilnas pledu, kas būs silts.

Kokvilnas pledus raksturo ne tikai vesela virkne šī auduma labo īpašību, bet arī dažādi dizaina risinājumi, kas ļauj izvēlēties šāda veida tekstilizstrādājumu, kas atbilst estētiskām vajadzībām un pieskaņojas interjeram.
 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti