Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ziedi - prieka un mīlestības valoda

Ziedi vienmēr iepriecina un pārsteidz, tie ir labākais veids, kādā izteikt simpātijas, cieņu, mīlestību un pateicību. Kamēr daba vēl tikai mostas no ziemas miega, ziedu bāze Florex lutina klientus ar krāsu un ziedu šķirņu dažādību, - te iespējams atrast gan tradicionālus un iecienītus, gan sezonālus ziedus, gan eksotiskus augus no tālām zemēm.

Vislabākā izvēle

Lai neapjuktu plašajā klāstā, floristikas eksperti mierina - ar ziedu izvēli kļūdīties ir grūti, taču ir daži knifiņi, kurus ņemt vērā, lai ziedu saņēmējs būtu sajūsmā.

Ja izvēlaties ziedus tuvam, mīļam cilvēkam, visticamāk, gaume un intereses ir zināmas, bet ziedu krāsu un noskaņu varat pieskaņot dāvanai, ja tāda iegādāta. Ja izvēle nenākas viegli, Florex darbinieki sniegs konsultāciju un palīdzēs izvēlēties kvalitatīvas un izturīgas ziedu šķirnes. 

Ziedi tiek uzskatīti arī par simboliem, ar kuru palīdzību izteikt jūtas un attieksmi, - to sauc par “ziedu valodu”. Kaut arī mūsdienās tā mainās un ziedu izvēli nosaka dažādi faktori, noteiktiem svētkiem tomēr saglabājas raksturīgākie ziedi. Piemēram, Sieviešu dienā 8.martā joprojām pieprasītākie ziedi ir tulpes, turklāt mūsdienās ir pieejama ļoti plaša toņu gamma un daudzveidīgas ziedu struktūras, savukārt, Valentīndienā dominē sarkanās rozes un rožu pušķi.

Vispopulārākie ziedi šobrīd ir lizantes, peonijas, ranunkuļi, hortenzijas u.c. eksotiski un neparasti ziedi. Ļoti aktuālas ir ziedu kastītes, klienti tās īpaši iemīlējuši, jo nav jāmeklē vāze, kur puķes ievietot, kā arī iecienīti ir ziedu pušķi dekoratīvajos ziedu papīros.

Šobrīd ļoti populāri dāvināt arī ziedus podiņos – acālijas, dažādu podaugu kompozīcijas.

Aktuāli ir maigi un savā starpā saskaņoti toņi vai arī tieši pretēji - kaut kas spilgts un košs. Ziedu kārtošanas eksperti iesaka kombinēt ne vairāk kā trīs dažādus toņus vienā pušķī, ziedus papildinot ar dažādiem zaļumiem vai eksotiskiem augiem.

Piegāde ar pārsteigumu

Pie durvīm atskan zvans, viņa dodas atvērt un, ieraugot kurjeru ar krāšņu ziedu pušķi, sejā atplaukst pārsteiguma pilns smaids kā kadrā no romantiskas filmas… Arī Ziedu bāze Florex piedāvā veikt ziedu piegādi ar kurjeru, - tas ir ērti un ātri, kā arī ļoti labs veids kā pārsteigt kādu sev mīļu cilvēku, ja esat tālu prom.

Lai ziedi saņēmēju sasniegtu īstajā brīdī, ieteicams pasūtījumu veikt savlaicīgi, tas ir,  2-3 dienas iepriekš. Protams, lieliem notikumiem - kāzām, svinīgām viesībām un citiem pasākumiem pasūtījumu ieteicams veikt vismaz 2-3 nedēļas iepriekš. Sevišķi svarīgi tas ir tad, ja pasākumam ir noteikts koncepts, kuram jāpiemeklē atbilstoši ziedi.

Ziedu bāze Florex piedāvā arī iespēju veikt pasūtījumu mājaslapā www.florexshop.lv tieši tajā pašā dienā. Izvēloties ziedus saņemt ar piegādi, izpildes termiņš ir aptuveni 3-4 stundas, savukārt, ja ziedus vēlaties saņemt ziedu noliktavā  izņemt tos varēsiet aptuveni 2 stundu laikā. 

Lai ziedi ilgāk saglabātos svaigi

Lai ziedi ilgāk saglabātos svaigi, ir nepieciešams tos kopt un rūpēties par tiem. Visilgāk, protams, priecēs ziedošie augi podiņos - acālijas, ciklamenes, orhidejas, hiacintes u.c. podu puķes, bet no grieztajiem ziediem visilgāk vāzē zied lilijas, amariļļi, hiacintes, strelīcijas, antūrijas, krizantēmas, neļķes u.c., - šie ir vieni no izturīgākajiem grieztajiem ziediem. Protams, arī citi ziedi priecēs ilgāku laiku, ja par tiem rūpēsieties.

Lai ziedi vāzē būtu svaigi ilgāk, auga kātiņa daļa, kura atradīsies ūdenī, jāatbrīvo no liekajām lapām. Parasti tā ir viena trešā daļa no visa kāta un to nepieciešams darīt, lai ūdens saglabātos ilgāk tīrs un svaigs. Pēc lapu noņemšanas nepieciešams zieda kātus ar asu nazi vai grieznēm nogriezt, lai būtu svaiga griezuma vieta un zieds labāk uzsūktu ūdeni.

Visus koksnainos kātus - rozes, krizantēmas, neļķes, hortenzijas u.c. - griež 45 grādu leņķī - slīpi, bet visus mīkstos kātus - pavasara ziediem, sīpolpuķēm: tulpēm, narcisēm, amariļļiem u.c. - griež 90 grādu leņķī - taisni.

Pirms ziedu ievietošanas vāzē jāpārliecinās, lai tā būtu tīra.

Tad ielejiet vāzē vēsu ūdeni, kuram var pievienot arī speciālo pulverīti, kas paredzēts ziediem, - tas ilgāk uzturēs ūdeni vāzē svaigu. Šādus pulverīšus var iegādāties ziedu veikalos.

Un jāatceras, ka grieztajiem ziediem vāzē arī ir nepieciešama regulāra kopšana - ūdens maiņu un kātiņu apgriešanu vajag atkārtot ik pēc 2-3 dienām!

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti