Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Gandrīz puse iedzīvotāju ar karti apmaksā līdz 90% savu ikdienas pirkumu

Gandrīz puse jeb 40% Latvijas iedzīvotāju ar karti apmaksā līdz 90% savu ikdienas pirkumu un tikai 16% iedzīvotāji šāda paša apjoma pirkumiem priekšroku dod skaidras naudas norēķiniem, liecina SEB bankas un petījuma aģentūras Gfk veiktā iedzīvotāju aptauja.

Pēc aptaujas datiem piektā daļa jeb 20% iedzīvotāju maksājumu kartes izmanto ne vairāk kā pusei no ikdienas pirkumu, bet 15% - aptuveni pusei pirkumu.

Pirkumi, kas tiek veikti ar maksājuma kartēm, pārsvarā ir lieli pirkumi, kuru summa sastāda virs 350 latiem - 73% no šādiem pirkumiem tiek veikti ar maksājumu karti un 19% skaidrā naudā. Tāpat maksājumu kartes bieži tiek izmantotas norēķiniem ārvalstīs - attiecīgi 56% no šādiem pirkumiem tiek veikti ar maksājumu karti un 25% skaidrā naudā. Veicot neplānotus un impulsīvus pirkumus, iedzīvotāji vairumā gadījumu izmanto maksājuma kartes - 67% no šādiem pirkumiem tiek veikti ar maksājumu karti un tikai 29% skaidrā naudā.

Pirkumiem summā līdz 15 latiem, Latvijas iedzīvotāji biežāk nekā citiem pirkumiem, norēķinoties izmanto skaidru naudu - 44% no šādiem pirkumiem tiek veikti skaidrā naudā un 55% - ar maksājuma karti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko