Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Komēdija Svingeri kļūst par trešo ienesīgāko spēlfilmu Latvijas kino izrādīšanas vēsturē

Latvijā tapusī komēdija Svingeri kļuvusi par trešo ienesīgāko spēlfilmu Latvijas kino izrādīšanas vēsturē, aģentūru LETA informēja UzKino pārstāvji.

Filma Svingeri ir kļuvusi par trešo veiksmīgāko spēlfilmu aiz tādiem kases grāvējiem kā Deivida Kamerona Avatars un Aigara Graubas Rīgas Sargi. Latvijā komēdiju Svingeri noskatījušies jau 90 000 skatītāju, un tās kases ieņēmumi sasnieguši 465 000 eiro.

Filmas producents Kristians Alhimionoks skaidroja, ka filmas veiksmes pamatā ir fakts, ka tā dod iespēju skatītājiem pasmaidīt un pasmieties pašiem par sevi.

Pēc Alhimionoka paustā, komēdija ir sarežģīts kino žanrs, un grūti zināt, vai komēdija gūs atsaucību. "Veidojot filmu, neviens nezina, cik smieklīga tā būs un vai vispār tā būs smieklīga. Andrejs Ēķis kopā ar mūsu talantīgajiem aktieriem pierādīja, ka Latvijā komēdiju žanrs ir iespējams un pieprasīts. Pirms tam to ir apliecinājuši tādi izcili režisori kā Jānis Streičs un Varis Brasla," pauda Alhimionoks.

Filmā galvenajās mīlētāju lomās iejutušies aktieri Intars Rešetins, Kristīne Nevarauska, Elīna Vāne un Ģirts Ķesteris. Spēlfilmā izaicinošās lomās sevi piesaka arī jaunie talanti Kristīne Belicka un Jurijs Djakonovs. Filmā piedalās arī mūziķis Jānis Jubalts, kuram tā ir debija aktiera ampluā. Filmas režisors ir Andrejs Ēķis.

Režisors uzskata, ka uzņemt Latvijā komēdiju ir liela uzdrīkstēšanās. "Tas, ka tā pārspēs filmas Rogue One: Zvaigžņu karu stāsts rezultātu, man pat sapņos nerādījās. Paldies skatītājiem visā Latvijā," teica Ēķis.

"Svingeri ir pirmā kinofilma Latvijā, kurā Forum Cinemas piedalās kā producents, un esam gandarīti par sasniegto rezultātu. Ir tapusi filma, kas ir interesanta skatītājiem visā Latvijā, un mēs priecājamies saņemt atzinīgus vārdus arī no kinoteātriem Latvijā par to, ka ir uzņemts tāds pašmāju kino, kas piepilda kinozāles, un pēc skatītāju pieprasījuma tiek plānoti arī papildu kinoseansi," rezumē SIA Forum Cinemas izplatīšanas nodaļas vadītāja Ilze Roķe.

Filma kinoteātros visā Latvijā iznāca 2016.gada 9.decembrī.

Top komentāri

kutgvkutv
k
idi oti un padibe nes
Tas tikai
T
apliecina to,cik trula ir kļuvusi sabiedrības lielākā daļa. He. Sieva un meita arī bija aizvilkušās,pēc tam teica,ka lielāku mēslu nav redzējušas.Tādas izklaides domātas tiem,kuriem ikrīta galvenā ziņa medijos ir kardašjanas pakaļas stāvoklis.
Vārds
V
Tāds ir Latvijas lielākās daļas - zombiju līmenis!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko