Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Trampa izteikumi rada jautrības vētru Somijas sociālajos tīklos

ASV prezidents Donalds Tramps, viesojoties mežu ugunsgrēku postītajā Kalifornijas štatā, kārtējo reizi ir sagādājis iedvesmas avotu interneta asprāšiem. Tramps, atsaucoties uz Somijas prezidentu, sacīja, ka somi "grābj un tīra" mežus, lai novērstu ugunsgrēkus.

"Es tikos ar Somijas prezidentu un viņš teica... mums tas ir citādāk... mēs esam mežu nācija, viņš to nosauca par mežu nāciju. Viņi daudz laika pavada grābjot un tīrot un darot lietas. Viņiem nav problēmu un kad ir, tās ir mazas problēmas," stāvot izdeguša Kalifornijas meža malā, sacīja ASV prezidents Tramps. 

Apgalvojums, ka somi sagrābj mežā nokritušās lapas un zarus un ka tādējādi novērš meža ugunsgrēkus, izraisīja gan neizpratni no somiem, gan ASV komiķu šaubas par to, vai prezidents kādreiz dzīvē ir bijis mežā. 

Somijas prezidents Sauli Ninīste norādījis, ka viņš īsti nezina, par ko Tramps runā. Viņš Associated Press atzina, ka viņi ar Trampu, tiekoties Parīzē, tiešām īsi apspriedās par mežu uzraudzību, bet viņš nav pieminējis grābekļu izmantošanu, lai sagrābtu kritušās lapas mežos.  

Trampa neveiklie izteikumi devuši iedvesmu daudziem interneta asprāšiem. 

 

Pavadošais teksts: "Ej prom un nenāc atpakaļ, kamēr neesi sagrābis visu Somiju"

 

 

Attēlā apspēlēts Trampa kampaņas "Make America Great Again" sauklis. Pavadošais teksts: "Tagad mēs zinām, ko Trampa atbalstītāji velk uz meža darbiem"

 

Top komentāri

Arlekīno
A
Arī demokrātisko lielvalstu lielākā daļa prezidentu ir nākusi no vides, kur ir pavāji ar saprasšanu par daudzām praktiskām un vienkāršām lietām. Prezidentu intelekts tādos gadījumos tika vērtēts pēc tā, kā viņu smadzenes spēja izfiltrēt kur, cik un ko var atļauties izspļaut vai labāk vispār pieklusēt. Praktiski lielākā daļa vēlēšanu arvien vairāk pārvēršas par cirku, kurā panākumus gūst spilgtākie klauni. Domā ko runā-runā ko domā.
Dimba
D
Hmm... Kā reize dzīvoju Somijā jau astoto gadu.... Kaut kā nekādu jautrību nemanu... Arī subtitri šeit redzamajiem "pierādījumiem" ir ļoti sliktā somu valodā (ja tikai tie vispār ir somiski) un ar ļoti stipru Google akcentu. Tā iet, kad žēl naudas, lai noalgotu profesionālākus Troļļus....
hmm
h
Kā jūs domājot, kur cilvēkiem ir saudzīgāka attieksme pret mežu - Somijā vai Kalifornijā? Un ja nu pārņemtu pieredzi no labākajiem? Un ja nu kāds pārspīlētu kārtību citā valstī, lai iedvesmotu savējos pilsoņus darīt kaut vai pusi no tā, ko dara citi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko