Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Diena ceļo padomi: Pārliecinieties laikus, vai sēdvieta atrodas bērnam blakus

Pērkot aviobiļeti, pasažieriem, kas ir vienas ģimenes locekļi vai kāds no vecākiem ar bērnu (kā arī bērnu pavadošā persona), ieteicams uzreiz pārliecināties, vai lidmašīnā vietas ir rezervētas blakus. Pērkot vairākas biļetes dažādās dienās, vai arī izmantojot lētākus aviopārvadātājus, mēdz gadīties situācijas, ka lidojuma laikā salonā nākas sēdēt atsevišķi.

Tas mēdz sagādāt nepatīkamus apstākļus un diskomfortu. Lidostas darbinieki gan šādas situācijas var mainīt tikai iespēju robežās, atkarībā no pasažieru skaita lidmašīnā un atzīst, ka var gadīties arī tādas, kurās bērnam jāsēž atsevišķi. Tāpēc par sēdvietu esamību blakus vēlams pārliecināties jau pirms ceļojuma.

Ir aviokompānijas, kas šādu iespēju paredz bez maksas, citās to nodrošina automātiski, bet dažkārt sēdvietas blakus ir maksas pakalpojums. Ja biļetēs uzreiz redzamas sēdvietu numerācijas atšķirības, jāsazinās ar aviokompāniju. Kontaktinformācija pieejama mājas lapā, bet, ja biļete pirkta pie tūrisma operatora, jāvēršas pie šī pakalpojuma sniedzēja.

Ceļojot kopā ar bērnu, ļoti svarīgi savlaicīgi pārliecināties par atvases ceļojuma dokumenta derīguma termiņu, ko nosaka Ministru kabineta noteikumi.  Izceļojot ārpus Šengenas zonas kopā ar bērnu, vecāku pasēs obligāti jābūt ierakstam, kas apstiprina radniecību vai dzimšanas apliecības oriģinālam, vai arī dzimšanas apliecības notariāli apstiprinātajai kopijai. Savukārt bērnu pavadošai personai, ja tas nav bērna vecāks, jābūt līdzi bērna dzimšanas apliecības oriģinālam vai dzimšanas apliecības notariāli apstiprinātajai kopijai un notariāli apstiprinātai vecāku pilnvarai konkrētai personai pavadīt bērnu. Šie noteikumi attiecas arī, piemēram, lidojot uz Angliju.

Citi vērtīgi ceļošanas padomi un ne tikai - www.diena.lv/dienacelo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi